Mijn leer-spel-avontuur Eerste letters

‘Laat je maar verrassen, er is zoveel te ontdekken!’
– Mijn leer-spel-avontuur Eerste letters –

Dit boek is geschikt voor kinderen van 4-6 jaar.

Het Boek

Mijn leer-spel-avontuur Eerste letters

Mijn leer-spel-avontuur Eerste letters is een boek vol letters. Ga met Lotte en Max mee naar school en ontdekt welke dingen er met een E, P of M beginnen.

Kun jij woorden begrijpen en lezen terwijl Lotte en Max op het strand zijn? En welke lettergrepen hoor je in de verschillende woorden? Ontdek alle letters op een interactieve manier met behulp van de tiptoi®-stift in dit boek.

Bekijk hier hoe de tiptoi®-stift werkt:

Hoe werkt Mijn leer-spel-avontuur Eerste letters?

Zet met de tiptoi®-stift het boek aan. Klik vervolgens op de juf voor de uitleg. In het hele boek vind je alle letters van het alfabet waarmee je verschillende spelletjes kunt doen. Zo kun je kijken welke woorden er op elkaar rijmen door de verschillende woorden aan te klikken. Op verschillende platen kun je op zoek naar woorden die met de letters van die pagina beginnen, denk aan ‘picknickmand’ met een -p-.

Op elke bladzijde vind je 3 sterren waarmee je verschillende spellen kunt doen. Door met de tiptoi®-stift op een van die sterren te klikken wordt het spel geactiveerd.

Bekijk ook: De magie van het lezen

Recensie

Ik ben groot fan van de tiptoi®-stift. Hierdoor zorgen boeken zoals deze echt voor uren speelplezier. Kinderen tussen de 4 en 6 jaar kunnen zelfstandig met dit spel aan de gang. Met behulp van de tiptoi®-stift wordt het spel uitgelegd. Verder is het ook zelfcorrigerend doordat de vriendelijke stem het aangeeft of je het goed of fout hebt. Als je het fout hebt wordt je ook aangemoedigd.

Op elke pagina kom je 3 letters tegen, daarmee kun je verschillende spellen spelen. Klik op een van de 3 sterren onderaan om een spel te kiezen. Hierdoor kunnen kinderen haast niet uitgespeeld raken.

Ik kan scholen Mijn leer-spel-avontuur Eerste letters en vooral de tiptoi®-stift aanraden voor op school. Hiermee kunnen kinderen vrij zelfstandig aan de gang met een zelfcorrigerend spel.

Met dank aan Ravensburger voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Pluspunten

  • Mijn leer-speel-avontuur Eerste letters is op verschillende niveaus te spelen
  • Je speelt het spel zelfstandig
  • Er zijn vele verschillende opdrachten waardoor het steeds weer een uitdaging is
  • Lezen en spelen wordt gecombineerd
  • Ook zeer geschikt voor kinderen in de kleuterklas met interesse in letters

Meer spellen voor kinderen

Er zijn al verschillende blogs met spellen voor beginnende lezers online gekomen.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen