Olli wordt later…

Ken je Olli al? Olli is het meest dappere olifantje dat er is. Hij is 100% namaak en kan daardoor alles en iedereen zijn wie hij maar wil. Dat is te zien op de tekeningen in Olli wordt later…

Zelf ken ik Olli door mijn vriend, die helemaal weg is van Feyenoord. Hij werd opslag verliefd op Olli toen Feyenoord gesponsord werd door Diergaarde Blijdorp. Bekijk hier het geweldige reclamefilmpje van Olli en Giovanni van Bronckhorst.

Olli wordt later

De echte Olli Feyenoord knuffel kun je kopen bij Diergaarde Blijdorp in de winkel bij de in-/uitgang. Zelf hebben wij dit geweldige olifantje gewonnen op de kermis.

Naast Feyenoord is Olli inmiddels ook op allerlei andere manieren bekend bij mensen. Namelijk door de leuke boeken of via Ollimania, de officiële website van Olli en zijn vriendjes.

Het verhaal

Olli wordt laterIn dit nieuwste boek Olli wordt later… zie je geweldige Olli tekeningen gemaakt door Hein Mevissen. Op elke bladzijde wordt Olli later wat anders. Denk hierbij aan schilder, bouwvakker of clown. Vooral de laatste bladzijde is echt mijn favoriet! Om erachter te komen wat Olli later wordt, moet je toch echt zelf het boek lezen 😉 Het boek is zeer geschikt voor een project rondom beroepen. Tijdens het voorlezen is het erg leuk om de kinderen het beroep te laten raden.

Zelf dit boek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Ideeën mini leeslessen Olli wordt later…

In de onderbouw werken de mini leeslessen anders. Het draait vooral om het gesprek met kinderen en een groot deel om begrijpend luisteren. Dit bereik je het beste door het boek interactief voor te lezen. Daarbij blijft het belangrijk om met kinderen in gesprek te gaan en de juiste vragen te stellen.

Enkele interactieve vragen bij het boek Olli wordt later… zijn:

 • Weet jij wat Olli later wordt? Dit kun je bij elke nieuwe tekening vragen.
 • Wat doet een …? Bouwvakker/astronaut? Bij elke tekening kun je kinderen vragen wat je doet als je dit beroep uitoefent. Bijvoorbeeld ‘Een piloot bestuurt een vliegtuig of helikopter’.

Olli wordt later

Woorden die goed behandeld kunnen worden bij dit boek om de woordenschat te vergroten:

 • Je ziet Olli getekend terwijl hij verschillende uniformen aanheeft. Je kunt de benamingen van deze beroepen oefenen: bouwvakker, dokter, clown, piloot, goochelaar, schilder, kok, astronaut, politieman, brandweerman en profvoetballer. De laatste pagina verklap ik nog steeds niet 😉

Enkele lesideeën bij het boek Olli wordt later… zijn:

  • Je kunt vooral met kinderen in gesprek gaan over wat zij later willen worden.
  • Laat ze zichzelf tekenen met de outfit van het beroep dat zij later willen worden.
  • Laat de kinderen deze kleurplaat van Olli omtoveren tot Olli die een door hun gekozen beroep uitoefent.
  • Schaf deze mini Olli aan en laat de kinderen beroepen naspelen met deze knuffel.

Andere boeken over Olli:

Vergelijkbare artikelen