Mijn interactief woordenboek

‘bibliotheek
Een bibliotheek is een gebouw waar je boeken kunt lenen.’

– Mijn interactief woordenboek –

Dit boek is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Het woordenboek

Mijn interactief woordenboek is een woordenboek dat praat. Verspreid over zeven tabbladen vind je alle letters van het alfabet. Er zijn verschillende afbeeldingen en woorden uitgewerkt. Je ziet bij het woord een afbeelding en een uitleggende zin.

Het woordenboek is interactief doordat het tegen je praat en je uitdaagt na te denken. Met de zoekknop ontdek je woorden. Je klikt op een woord en dat woord wordt voorgelezen. Via de knop ABC hoor je letterklanken en kun je een zoekspelletje spelen. Je klikt bijvoorbeeld op ‘Raket‘ en dan zegt het boek ‘Raket, de r van raket, klinkt als rrr. Volgende, zoek het restaurant.’ En via de sterretjes speel je een spelletje. ‘Zoek iets dat gebruikt wordt om dingen in te bakken‘ waarmee ze doelen op ‘oven‘.

Recensie

Mijn interactief woordenboek

Het interactief woordenboek is voor kinderen een hele fijne manier om spelenderwijs woorden met hun betekenissen te leren. Sommige woorden zijn voor de hand liggend zoals ‘Zwaaien – Zwaaien is je hand en arm heen en weer bewegen om hoi te zeggen‘ maar die worden fijn afgewisseld met woorden zoals ‘Zink – Zink is een mineraal dat je lichaam nodig heeft om gezond te blijven.’ Hierdoor leren kinderen sowieso nieuwe dingen en het helpt jonge kinderen om simpele woorden zoals zwaaien uit te leggen met woorden.

De spelletjes zijn leuk en zeer geschikt voor jonge kinderen. Zoals het voorbeeld dat ik eerder noemde over iets dat gebruikt wordt om dingen in te bakken, dat kan onze 3 jarige wel ontdekken. Maar andere vragen zijn juist weer voor een oudere leeftijd. Hierdoor blijft het boek geschikt voor jonge en wat oudere kinderen, de adviesleeftijd is dan ook 3-6 jaar.

Als je meer woorden wil leren dan is VTECH Mijn eerste 100 woordjes dieren ook aan te raden.

Met dank aan Vtech voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Vergelijkbare artikelen