Vos en Haas aa bee see

A is het begin van het alfabet. Je zegt aa, bee, see en gaat door tot zet.
– Vos en Haas aa bee see –

Dit boek is geschikt voor groep 1/2 en groep 3 om samen te praten over letters.

Het verhaal

Cover Vos en Haas aa bee cee

Vos en Haas aa bee see is een nieuw ABC-boek dat vol met korte gedichtjes bij een letter staat. Je vindt het gehele alfabet in dit boek. Op elke bladzijde zie je de hoofdletter vooraan. In het gedicht staan de kleine letters en in de hoek lees je ook de schrijfletter. Bijna alle letters staan op een eigen bladzijde. Lees bijvoorbeeld over de B van boom en bos, de K van kapper, de U die zelf ook een woord is of de Z die achteraan zit.

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Ik vind Vos en Haas aa bee see een fijn boek voor in groep 1/2 om samen te praten over de letters. Sommige versjes, zoals de C of E, spelen al zo met de letter dat de kinderen de leesmoeilijkheid al tot zich nemen.

Leerkrachten van groep 3 kunnen dit boek begin groep 3 wat lastiger inzetten omdat de hoofdletter aangeboden wordt en de letters als alfabetletters en niet als klanken aangeboden worden. In groep 1/2 is dat geen probleem, want zo klinken de letters nu eenmaal. Mocht je het in groep 3 in willen zetten dan zou ik dit als extra verrijking, extra leesstof aanbieden nadat de letter goed is aangeboden.

Dat dit boek aansluit bij Vos en Haas is een hele fijne voor veel kinderen. Zij zullen al bekend zijn met de prentenboeken van Vos en Haas en kunnen dan ook genieten van deze versjes. En versjes aanbieden is natuurlijk sowieso een belangrijk onderdeel van je leerstof. Ik kan dit boek dus aanraden om op elke school aanwezig te hebben. Zeker in groep 1/2 en ook ter inspiratie in groep 3.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Overige ideeën

  • Voor lesideeën met ABC-boeken verwijs ik je graag naar het blog van Michelle over ABC-boeken in de klas.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen