Woezel en Pip – Lievelingsplekjes

“Hoi Tante! Vlindertje en ik bezoeken alle lievelingsplekjes van iedereen in de Tovertuin!’ roept Charlie enthousiast.
‘Wat is eigenlijk uw lievelingsplekje?

– Woezel en Pip – Lievelingsplekjes –

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan peuters en kleuters.

Het verhaal

Cover Woezel en Pip Lievelingsplekjes

Woezel en Pip Lievelingsplekjes is een XL uitklapboek waarin Charlie en Vlindertje op zoek gaan naar hun vriendjes. Die zitten verstopt op hun lievelingsplekjes in de Vlindertuin. Waar zou dat toch zijn? Vlindertje weet de weg!

Als eerst vliegen ze naar Woezel, wat zou zijn lievelingsplekje zijn? Daarna gaan ze Pip zoeken, wat is haar lievelingsplekje toch? Op naar Buurpoes, waar is die nou gebleven? Door naar Molletje, 3x raden wat zijn lievelingsplekje is 😉

Woezel en Pip

Heeft de Wijze Varen ook een lievelingsplekje? En Tante Perenboom? Nu weet Charlie van al zijn vriendjes wat hun lievelingsplekjes zijn, maar hoe zit dat met die van hem zelf?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Woezel en Pip

Woezel en Pip Lievelingsplekjes is een prachtig, dik kartonboek met bladzijden die je uit kunt klappen. Hierdoor wordt het boek regelmatig 2x zo groot. De kleuren zijn fel en de illustraties sprekend. Peuters hangen aan je lippen tijdens het lezen. Soms zijn de stukken tekst wel wat lang voor het geduld, dan vliegt de bladzijde al open voordat je alles voor hebt gelezen haha.

Het boek nodigt uit tot een gesprek over lievelingsplekjes van de kinderen die luisteren naar het verhaal, dat zorgt voor verrassende uitspraken. Zo bleek hier het lievelingsplekje heel iets anders te zijn dan ik verwacht had.

Ik kan dit boek aanraden om voor te lezen aan peuters en/of Woezel & Pip liefhebbers. Een andere aanrader voor peuters is het zoekboek Waar ben je NAAM, waarbij je bij het aanschaffen van het boek de naam van het kind kunt doorgeven.

Met dank aan Uitgeverij Dromenjager voor het toezenden van dit prachtig ingepakte recensie-exemplaar.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen