Panda in de val – Expeditie werelddier

Hij verwacht elk ogenblik dat de moeder met veel geraas door het bamboe breekt om haar baby te beschermen, maar het blijft onheilspellend stil.
– Panda in de val –

Het verhaal

Panda in de valOlaf en Lola mogen hun vader in China opzoeken. Hij is daar om de panda’s te bestuderen. Eenmaal aangekomen in het pandagebied kijken de twee hun ogen uit. Al die kleine panda’s zijn enorm schattig én ze mogen ook nog eens mee om panda Pi in het wild uit te zetten.

Olaf kan het niet laten om even te gaan kijken hoe het met Pi gaat. Samen met Lola gaan ze door de jungle op pad. Ineens horen ze een raar soort geluid, wat zou dat zijn? Steeds dieper en dieper de jungle in gaan Lola en Olaf op zoek naar het geluid. Zou dit iets met stropers te maken hebben? Zullen ze hun vader terug vinden?

Recensie

Een spannend boek dat goed aansluit bij de panda’s die in Ouwehands Dierenpark te bezichtigen zijn. Het boek zit vol informatie over panda’s. Je leest hoe de panda’s in China leven en beschermd zijn. Ik kan het boek aanraden voor kinderen die dol zijn op dieren of die na een bezoek aan Ouwehands meer over panda’s willen weten.

Met dank aan Uitgeverij Holland voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf Panda in de val aanschaffen?

Ideeën mini leeslessen Panda in de val

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Panda in de val zijn: 

 • Wil je het boek introduceren? Lees dan bladzijde 5 voor.
 • Het boek zit vol weetjes. Lees bladzijde 6 ‘Moet je horen…‘ t/m bladzijd 9 ‘…leest Olaf verder voor.‘ of het weetje op bladzijde 39 voor.
  Leesvraag: komen er ook weetjes/stukjes informatie in jouw boek voor? Lees er een voor aan de rest.
 • In het boek wordt vooruitgeblikt. Lees bladzijde 25 ‘De nacht in…‘ t/m bladzijde 26 ‘…vliegveld van Beijing.‘ voor.
  Leesvraag: blikt jouw boek ook vooruit?
 • Olaf dagdroomt over de panda’s. Lees bladzijde 33 ‘Het is nog vroeg…‘ t/m bladzijde 34 ‘…papa beloofd.‘ voor.
  Leesvraag: Waarover dagdroomt jouw hoofdpersoon?

Overige ideeën

 • Als je het boek hebt voorgelezen t/m bladzijde 114 kun je de kinderen het krantenartikel laten schrijven. Gebruik daarvoor eventueel dit blad: Pandakrant
  Panda in de val

Vergelijkbare artikelen