Raad eens hoeveel ik van je hou

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen.’
– Raad eens hoeveel ik van je hou –

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf groep 1.

Het verhaal

Raad eens hoeveel ik van je houHazeltje wil Grote Haas vertellen hoeveel hij van hem houdt. Hij sterkt zijn armen uit en zegt: ‘zoveel‘. Grote Haas vertelt Hazeltje ook hoeveel hij van hem houdt, maar zijn armen zijn veel groter. Dat wil Hazeltje graag overtreffen…

Keer op keer bedankt Hazeltje iets groters om te omschrijven hoeveel hij van Grote Haas houdt, maar als Grote Haas hetzelfde doet is dat toch weer meer… Als Hazeltje naar bed moet, ziet hij de maan. Raad jij eens hoeveel Hazeltje van Grote Haas houdt?

Recensie

Dit boek staat vol met liefde! Hoe laat je nou zien hoeveel je van iemand houdt? Hazeltje wil graag vertellen en laten zien hoeveel hij van Grote Haas houdt. Grote Haas vertelt Hazeltje terug hoeveel hij van hem houdt door hetzelfde te doen, maar dat is natuurlijk veel groter dan Hazeltje kan laten zien.

Vlak voor het slapengaan heeft Hazeltje het bedacht…

‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan,’ zegt Hazeltje en hij doet zijn ogen dicht.

Natuuurlijk weet Grote Haas dit ook weer te overtreffen, wat jou als lezer met een grote glimlach achter laat!

Zelf dit boek aanschaffen?

Ideeën mini leeslessen Raad eens hoeveel ik van je hou

In de onderbouw werken de mini leeslessen anders. Het voornaamste doel van het voorlezen in de onderbouw is het leesplezier! Kinderen die graag worden voorgelezen en het fijn vinden om boeken te bekijken, zullen later het lezen sneller oppakken. Bij de keuze van het boek is het belangrijk om aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen.
In onderstaande mini leeslessen staat beschreven hoe je Raad eens hoeveel ik van je hou interactief kan voorlezen. Interactief voorlezen is een manier om naast het vergroten van het leesplezier te werken aan andere doelen zoals het vergroten van de woordenschat, het inzicht in zinsbouw, verhaalbegrip, de communicatievaardigheid en boekoriëntatie te werken.

– Enkele interactieve vragen bij het boek zijn:

Voor het voorlezen (laat de kaft en de binnenkant van de kaft zien):

 • Lees de titel voor. Waar zal het verhaal over gaan?
 • Hou jij van iemand? Hoe veel?
 • Raad eens hoeveel de hazen op de kaft van elkaar houden.

Tijdens het lezen:

 • Strek jouw armen. Van wie hou jij zoveel?
 • Strek jouw armen eens boven jouw hoofd uit. Van wie hou jij zoveel?
 • Van wie hou jij tot boven jouw tenen?
 • Hoe hoog kan jij springen?
 • Tot waar hou jij van iemand?
 • Hoe ver is het om tot de maan van iemand te houden?

Na het lezen:

 • Hoeveel houdt Hazeltje van Grote Haas?
 • Wat zou Hazeltje nog meer tegen Grote Haas kunnen zeggen?

Overige ideeën

 • Raad eens hoeveel ik van je houLaat de kinderen een levensgrote hug maken waaruit blijkt hoeveel zij van iemand houden. Je hebt hiervoor een stuk behangpapier of een groot vel nodig. Het kind gaat met zijn/haar bovenlichaam met de armen gespreid op het vel liggen. Trek beide armen en het hoofd over. Versier het lichaam en knip het uit: een echte hug! Bekijk eventueel dit voorbeeld op Pinterest.
 • ‘Ik hou van jou helemaal tot de maan…. en terug’. Maak voor vaderdag of moederdag een schilderij met de kinderen zoals een van de voorbeelden op dit Pinterestbord.

De televisieserie

Raad eens hoeveel ik van je hou is ook verfilmd tot televisieserie. Via deze site zijn de verschillende afleveringen terug te kijken.

Andere delen

Geef mij een prentenboek cadeau

Raad eens hoeveel ik van je hou
Ren op 3 april naar de boekhandel voor dit prachtige prentenboek. Vanaf dan zal het boek voor €2,- te verkrijgen zijn, zolang de voorraad strekt.

Vergelijkbare artikelen