Robin Hood – Best Books Forever

Uiteindelijk zou hij beroemd worden als de held van Sherwood, die stal van de rijken en gaf aan de atmen. Robin Hood: de Prins der Dieven.
– Robin Hood –

Het verhaal

Robin HoodEen baby wordt ondergebracht bij een boswachter en zijn vrouw. Ze noemen hem Robin Hood. Robin geniet van zijn leven in het bos en is hartstikke goed met pijl en boog. Op een dag is Robin aan het jagen als hij ontdekt dat Allan en Marian bedreigd worden door een struikrover. Hij helpt hen en neemt ze mee naar huis.

Daar blijkt dat de struikrover geen struikrover was, maar juist op pad was gestuurd om Allan te vermoorden. Samen met zijn vader, broeder Tuck en Allan verslaat Robin Hood de gemene mannen. Allan wordt gezocht door een oude ruzie met de sheriff van Nottingham. Allan wil echter met de dochter van de sheriff trouwen.

Samen vertrekken Robin Hood, Allan en broeder Tuck naar het kasteel om Allan en Christabel bij elkaar te brengen. Zal het de bende lukken om het kasteel binnen te komen? En zal de sheriff het aanzoek van Allan accepteren?

De BBF-serie

Dit boek maakt deel uit van de Best Books Forever serie van uitgeverij Maretak. Het idee is dat oude verhalen, echte klassiekers, in een nieuw hoesje gestoken worden zodat ze voor de jeugd van nu toegankelijk zijn en niet vergeten worden. Eerder schreeft gastblogger Michelle al een blog over Oliver Twist.

Andere delen uit de serie:

Recensie

Als kind was ik altijd dol op de films over Robin Hood. De Men in tights versie kan ik mij nog goed herinneren:

Ik vind het dan ook echt een groot succes dat dit verhaal opnieuw uitgebracht is en ik denk zeker dat vele kinderen dit verhaal en de manier waarop het geschreven is, erg leuk zullen vinden. Robin Hood was een held. Hij stal van de rijken en gaf aan de armen. Daarover kun je in de klas een mooi gesprek voeren. Mag je stelen als je datgene wat je steelt op een goede manier gebruikt?

Dit boek is op AVI-E5 geschreven en ik kan het aanraden voor kinderen in groep 5 of 6.

Met dank aan Uitgeverij Maretak voor het toezenden van dit exemplaar. Ik heb het boek voorafgaand aan de Leeschallenge met Kinderboekenjuf gelezen en geef het tijdens de leeschallenge weg als deel van de hoofdprijs.

Zelf dit boek aanschaffen?

Ideeën mini leeslessen Robin Hood – Best Books Forever

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Robin Hood – Best Books Forever zijn: 

 • Wil je het boek introduceren? Lees bladzijde 5 ‘Een mysterieus kind…‘ t/m bladzijde 7 ‘…Robin Hood.‘ voor.
 • Het boek spreekt soms de lezer toe. Zo ook in dit geval over verliefdheid. Lees bladzijde 13 ‘3 Verdwaald…’ t/m bladzijde 19 ‘…moeilijk te verbergen.‘ voor. Hoe is het om verliefd te zijn? Robin kan geen woord meer uitbrengen en hij kan het niet verbergen voor zijn moeder. Allan neemt een gevaarlijke route.
  Leesvraag: Is er iemand verliefd in jouw boek? Hoe is het voor diegene om verliefd te zijn?
 • In het boek wordt goed gevochten. Lees bladzijde 27 ‘5 Een mislukt complot…‘ t/m bladzijde 28 ‘…niet wie het is.‘ voor.
  Leesvraag: Wordt er in jouw boek gevochten? Lees een stukje voor.

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Robin Hood

Overige ideeën

 • Stelopdracht: Lees het boek t/m bladzijde 59 voor. Laat de kinderen nu het plan van Robin Hood schrijven.
  Robin Hood
 • Robin Hood is erg goed met pijl en boog. Maak jouw eigen pijl en boog. Zoek een kromme tak. Knoop om de uiteinden een elastisch stuk touw. Maak pijlen van rechte stokken en oefenen maar. Je kunt eventueel ook dit voorbeeld volgen.
 • Achterin het boek vind je een stukje informatie over de schrijver Alexandre Dumas. Schrijf een stukje informatie over de schrijver van jouw boek.

Vergelijkbare artikelen