Robin Hood – kraken, kapen en vlammende pijlen

[DOOR BIANCA] ‘Robin Hood raakte in paniek toen hij niet meteen op de grond terechtkwam, maar ver naar beneden viel.
De struiken en doorntakken aan de wand van het ravijn sloegen Robin in zijn gezicht. Eén seconde later voelde hij niets meer.’
– Robin Hood –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 7 om zelf te lezen.

Het verhaal

Robin Hood

Locksley is veranderd in een armoedige stad na de sluiting van de autofabriek. Guy Gisborne is een beruchte crimineel en aan de macht.

De vader van Robin komt in opstand tegen de corruptie. Hij wordt beschuldigd van diefstal en gevangengenomen. Ook Robin en zijn broer zijn nu niet meer veilig, ze vluchten het Sherwood bos in waar het wemelt van de struikrovers, criminelen en wilde dieren. Hoe overleven ze in het bos en hoe kunnen ze hun vader helpen?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar

Recensie

Dit boek kon ik niet meer wegleggen en heb ik in één adem uitgelezen. Ik kan niet wachten tot deel 2 van Robin Hood uitkomt. Helaas moeten we daar nog even op wachten.

Er komt wel af en toe geweld in, zoals:

‘ …en ze greep een semiautomatisch geweer en stak er een munitieclip in. Ze gooide het geweer naar T en opende toen een kast om er nog een te pakken.’

En zoals:

‘Op blote voeten rende hij over de glasscherven en stapte met zijn hiel op een gloeiendhete kogelhals, maar voelde de pijn nauwelijks.’ ‘Kogels vlogen in alle richtingen langs de barak…’

Ik houd zelf niet van geweld, maar in dit verhaal past het en heb ik er geen moeite mee. Mooi om te zien hoe Marion Robin helpt om de vader van Robin te redden. Het boek deed me denken aan de serie van Explorer Academy. De boeken niet weg willen leggen voordat je weet wat er allemaal gebeurt.

Met dank aan Billy Bones voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Robin Hood

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Robin Hood zijn:

 • Wanneer je een boek uitzoekt, valt de kaft als eerste op. Laat de kaft van het boek zien en bespreek dit. Bijvoorbeeld: Er staat een jongetje met pijl en boog op een omgekeerde politiewagen middenin een grote stad. Dit ziet er heel spannend uit.
  Leesvraag: Wat vertelt jouw kaft over jouw boek?
 • De vrienden Robin en Alan zijn totaal verschillend. Lees bladzijde 7 ‘Het verhaal van Robin Hood…’ t/m bladzijde 9 ‘…kunnen naar binnen!’’ voor. Verschil jij veel van je vriend/vriendin?
  Leesvraag: Zijn de verschillen tussen de vrienden in jouw boek groot?
 • Een groot gedeelte van dit boek speelt zich af in een groot winkelcentrum en in het bos. Lees bladzijde 91 ‘’Dit was ooit een groot winkelcentrum,t/m bladzijde 93 ‘…en hij gaf Robin een hand.’ voor.
  Leesvraag: Waar speelt jouw boek zich af?
 • Spreekwoorden zijn korte uitspraken die een wijsheid of levensles bevatten. Lees bladzijde 151 ‘’Iedereen is wanhopig,’ zuchtte Robin…’ t/m bladzijde 153 ‘…in een straal van honderd meter kon horen.’ voor. Het spreekwoord hier is ‘de stuipen op het lijf jagen’.
  Leesvraag: Komen er in jouw boek ook spreekwoorden voor?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Robin Hood.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen