Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd

[DOOR LINDA] ‘Tilia voelde aan de schicht om te horen of Mytilus al geantwoord had.
Er was een bericht! Helaas was het opnieuw van Denny en begreep ze er bijna niets van.
Een paar woorden kon ze verstaan. Fabriek, moeder, operatie, computer, hagedissen, Denny.
Tss. Wat een sukkel. Waarom stuurde hij zo’n onbegrijpelijk bericht?
Had hij is de fabriek zijn moeder gevonden? Die woonde toch in de flat?
Dacht hij dat de hagedissen de computer konden bedienen?’

– Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf groep 6

Het verhaal

Robotoorlog 3 - Ongelijke strijdDe leden van Geheime Kracht gaan op onderzoek uit als Mytilus is ontvoerd. Dankzij een uitvinding van Arion en Mytilus hebben ze een idee waar hij zich ongeveer moet bevinden.

Denny, Tilia en Arion reizen hem achterna en komen terecht in een woestijn. Daar vangen ze een gesprek op tussen twee wetenschappers, die tussendoor iedere keer regels uit kinderliedjes zeggen. Ze besluiten zich op te splitsen en onderzoeken de robotfabriek, het gouden paleis van Adulaar en een grote glazen flat.

Zal het ze lukken om Mytilus te vinden en de robots te verslaan? En zullen ze meer te weten kunnen komen over de verdwijning van hun ouders?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Bekijk ook: Robotoorlog Geheime kracht

Recensie

Dit boek is het derde deel in de serie. In ieder boek speelt er een nieuw verhaal, rondom de leden van Geheime kracht. Centraal staat iedere keer de zoektocht naar de ouders van de kinderen en andere geliefden die verdwenen zijn. Daarbij hoort ook de strijd tegen de robots die ze ontvoerd hebben.

Het verhaal is ontzettend spannend en leest lekker weg. Ik heb heel hard gelachen om de mensen die de robots te slim af zijn, door na iedere zin een regel uit een kinderliedje te zeggen. Hierdoor kunnen de robots hun gesprekken niet volgen.

Tijdens het lezen kom je af en toe een afbeelding van een opengeslagen schrift tegen. Hierin vind je extra informatie over een onderwerp dat in de tekst besproken wordt. Op de website van Robotoorlog kun je de schriften bekijken die de hoofdpersonen in het boek bijhouden. Leuk dat je op deze manier nog dieper in het verhaal kunt duiken.

Andere boeken met een spannend avontuur zijn Verboden te openen! Slijmerig!, Thirsa en het spookvliegtuig en De vuurproef. Een ander leuk boek over robots is Help! De robots staken!

Met dank aan Rian Visser voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Bekijk ook: Robotoorlog 2 – Onzichtbaar gevaar

Ideeën mini leeslessen Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd zijn:

 • Arion heeft een nieuwe uitvinding gedaan. Lees bladzijde 21 ‘Denny volgde Tilia…‘ t/m bladzijde 23 ‘…je verstrengeld zijn.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die een uitvinding doet?
 • Tilia krijgt een bericht van Denny, maar ze begrijpt er niets van. Lees bladzijde 128 ‘Tilia liep een…‘ t/m bladzijde 129 ‘…lift naar boven.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die een bericht ontvangt die hij niet begrijpt?
 • Denny probeert verwarring te zaaien door te vragen waar de wc is, op het moment dat wordt aangehouden. Lees bladzijde 140 ‘Denny gebaarde dat…‘ t/m bladzijde 142 ‘…een paar seconden.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die probeert verwarring te zaaien?
 • Denny en zijn ouders reizen via het ondergrondse buisstation terug naar huis. Lees bladzijde 167 ‘Via de trap…’ t/m bladzijde 169 ‘…gaan. Tot straks.’ voor.
  Leesvraag: Op welke manier reizen de mensen in jouw boek?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Robotoorlog 3 – Ongelijke strijd.

Bekijk ook: Het geheim van de snoepfabriek

Overige ideeën

 • Bewegingsactiviteit met spiegelen: In de glazen flat zijn gespiegelde kamers. In de ene kamer woont een echt mens en in de gespiegelde kamer woont een nepper. De nepper doet alles wat de persoon van vlees en bloed ook doet. Lees bladzijde 100 ‘Denny stond stil…’ t/m bladzijde 101 ‘…het te beseffen.’ Maak tweetallen, de een is een echt mens en de ander is een nepper. Beweeg vrij door de ruimte. De nepper doet alles na wat het echte mens doet. Daarna wissel je om.
 • Website: Op de website van robotoorlog  zijn ook leuke lessuggesties en extra informatie te vinden.

Bekijk ook: Toen mijn vader een struik werd

Andere delenVergelijkbare artikelen