Robotoorlog Geheime kracht

Alleen een jonge dolfijn zal in staat zijn om de verwoestende macht van de robots te breken.
De wereld wacht op zijn geheime kracht.

– Robotoorlog Geheime kracht –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6.

Het verhaal

Robotoorlog Geheime krachtDenny woont samen met zijn broertje Flint in het weeshuis. De straten zijn niet veilig, die worden gedomineerd door robots. Als Denny en zijn vriend Arion een dagje de straat op mogen worden ze aangevallen door een nepper, een robot die zich voordoet als mens. De oude man op straat verslaat de nepper en de daarop volgende robots met gemak. Die vechtsport willen Denny en Arion ook leren en zo sluiten ze zich aan bij de geheime groep Geheime Kracht.

Het is hard werken voor Denny en Arion. Daarnaast blijkt ook het weeshuis niet veilig voor robots. Zal het Denny en Arion lukken zich de vechtkunst eigen te maken? En wat heeft een van de leiders Delhpine eigenlijk met Denny te maken?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk hier het inkijkexemplaar of de boektrailer:

Bekijk ook: Robotoorlog 2 – Onzichtbaar gevaar

Recensie

Rian Visser vroeg mij of ik jaar boek Robotoorlog wilde lezen. Oorlog, robots en vechtsport zijn de hoofdthema’s in dit boek. Het boek zit goed in elkaar en is zeer spannend geschreven. Na het lezen van dit deel wil je zeker door met deel 2: Zal de reis van Denny op zoek naar de ontvoerde kinderen goed komen?

Ik kan het boek aanraden voor alle jongens en meiden in de bovenbouw die wel van een beetje spanning en actie houden. Zijn ze dol van robots of vechtsporten? Dan is dit boek helemaal een aanrader!

Met dank aan Rian Visser voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen?

Ideeën mini leeslessen Robotoorlog Geheime kracht

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Robotoorlog Geheime kracht zijn: 

  • Wil je dit boek introduceren? Lees dan hoofdstuk 1 op bladzijde 7 voor.
  • Lees bladzijde 5 ‘Panthera legde zijn…‘ t/m bladzijde 6 ‘…de robots te vechten.‘ voor. Je leest over de voorspelling. Zal het boek hierover gaan?
    Leesvraag: voorspel waar jouw boek verder over gaat.
  • Arion heeft al een hoop meegemaakt in zijn leven. Lees bladzijde 95 ‘Arion had al…‘ t/m ‘…leefde dus nog.‘ voor.
    Leesvraag: Is er in jouw boek een personage dat al een hoop heeft meegemaakt in zijn leven?
  • Het boek zit vol geheimen. Zo ook geheimen voor andere personages. Lees bladzijde 104 ‘Hirundo kwam bij…‘ t/m bladzijde 106 ‘…ik niets zeggen!‘ voor.
    Leesvraag: Welke geheimen zitten er in jouw boek?
  • De geheimen in dit boek gaan vooral over de familie van Denny. Lees bladzijde 124 ‘Panthera…‘ t/m bladzijde 126 ‘…of was er meer?‘ voor.
    Leesvraag: Spelen in jouw boek familiegeheimen een rol?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Robotoorlog Geheime kracht.

Bekijk ook: Fortnite – Het spel begint – Gevangen in Battle Royale #1

Overige lesideeën

  • Vraag iemand uit jouw omgeving (een leerkracht, klasgenoot of wellicht een leerkracht van de lokale vereniging) om een gymles in vechtsport te geven. Laat diegene dit boek zien, wie weet kan diegene je deze bewegingen ook aanleren.
  • Maak/ontwerp jouw eigen robot. Of maak zelf een robot van onderdelen.
    Botje en de zeven schroefjesHet is leuk om dit met een sloopopdracht te combineren. Kinderen brengen oude apparaten mee naar school (let goed op wat wel/niet veilig is om mee te nemen). Zorg voor voldoende gereedschap, laat kinderen dit eventueel zelf meenemen. Bespreek de veiligheidsafspraken, waar moet op gelet worden om deze apparaten veilig te kunnen slopen? Ga daarna aan de slag: Slopen maar!
    Botje en de zeven schroefjesVerzamel alle losse onderdelen en vorm die later tot robotjes.
    Botje en de zeven schroefjesBotje en de zeven schroefjesBotje en de zeven schroefjesBotje en de zeven schroefjesWat is de functie van jouw robot?
  • Rian Visser heeft op de website www.robotoorlog.nl verschillende ideeën voor in de klas uitgewerkt.

Andere delen



Vergelijkbare artikelen