Sinterklaas voor grote kinderen

LET OP!! Dit bericht over Sinterklaas voor grote kinderen is alleen voor volwassenen en NIET voor kinderen!

Sinterklaas voor grote kinderen

Sinterklaas voor grote kinderen

 

Ben jij een kind en ben je per ongeluk toch op deze pagina beland?
Klik dan HIER om naar een andere pagina over een Sinterklaasboek te gaan.

 

Het verhaal

Sinterklaas voor grote kinderenSinterklaas voor grote kinderen vertelt de legende van Sinterklaas. Sinterklaas bestaat al vele jaren. Hij begon als goedheiligman die allerlei goede daden verrichte. Ouders hebben dit in stand gehouden tot de traditie die wij nu kennen.

Er zit een heus contract in het boek wat uitgeknipt, euhm ik hoop gekopieerd, kan worden zodat kinderen en hun voorlezers dit kunnen ondertekenen. Het contract in het boek helpt kinderen zich er bewust van maken dat zij nu een belangrijk geheim kennen en dit niet aan kleinere kinderen mogen vertellen.

Recensie

Het boek is voor kinderen vanaf 7 jaar geschreven. Het blijft echter voor ouders/verzorgers belangrijk dat zij zelf bepalen wanneer zij hun kind(eren) dit geheim bijbrengen. De tekeningen zelf verraden het geheim niet, waardoor het boek veilig is voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Het boek is zo geschreven (door Sinterklaas) dat kinderen dit zelf kunnen lezen en begrijpen. Piet heeft de tekst gecorrigeerd.

Ik kan dit boek echt aanraden voor ouders die hun kind het geheim van Sinterklaas willen vertellen. Op sommige scholen wordt in een bepaalde groep dit nieuws door de leerkracht verteld, daarvoor zou een leerkracht dit boek voor kunnen lezen.

Met dank aan Uitgeverij Kluitman voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf het boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen Sinterklaas voor grote kinderen

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Sinterklaas voor grote kinderen zijn:

Let op: Gebruik deze mini leeslessen alleen in groepen waar alle kinderen het geheim van Sinterklaas al weten. 

 • Sinterklaas voor grote kinderen is vanuit het ik-perspectief geschreven. Lees bladzijde 10 ‘Sint, dat is…‘ t/m bladzijde 11 ‘…ik even lief.‘ voor. Het lijkt alsof Sinterklaas dit zelf vertelt (al heeft Piet wel het een en ander gecorrigeerd, zie bladzijde 6).
  Leesvraag: Ga tijdens het lezen in jouw boek op zoek naar wie vertelt? Je kunt kiezen uit de alwetende verteller (die weet en ziet alles), het ik-perspectief vertellend (er wordt door een persoon verteld wat geweest is), het ik-perspectief belevend (er wordt door een persoon van alles beleefd) en het personale perspectief (de verteller volgt één persoon). Er kunnen ook uitzonderingen zijn zoals dit boek, waar vanuit het ik-perspectief belevend wordt verteld, maar dan wel via verschillende personages.
 • In sommige boeken worden de moeilijke woorden duidelijk uitgelegd. Dat is in dit boek het geval. Lees bladzijde 24 ‘Lang geleden, meer…‘ t/m ‘…hartstikke veel avonturen.‘ voor. Hier wordt het moeilijke woord bisschop uitgelegd. Zo leer je wat een bisschop is.
  Leesvraag: Welke moeilijke woorden worden in jouw boek uitgelegd? Lees een stukje voor.

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Sinterklaas voor grote kinderen.

Overige lesideeën

 • In de bovenbouw helpen de kinderen Sinterklaas door lootjes te trekken en voor elkaar een surprise te maken. Je kunt dit boek hiervoor gebruiken (let op: doe dit alleen in een groep waar alle kinderen het geheim al weten). Lees bladzijde 6 voor. In dichtvorm wordt verteld dat je het geheim te horen krijgt. Dit is een goed voorbeeld voor een eigen gedicht van de kinderen.

  Sinterklaas voor grote kinderen

  Download de Informatiebrief surprises en het Lootje surprises hier.

Winactie Sinterklaas voor grote kinderen

De winactie is gesloten.

Zelf zat ik in groep 7 toen mijn moeder mij het geheim vertelde. Mijn broertje lag al op bed, tenminste dat dachten we. Ik mocht nog even op blijven, dat was toen erg bijzonder omdat we bijna altijd tegelijk naar bed gingen. Beneden op de bank vertelde mijn moeder mij het geheim. Ik moest ervan huilen. Toen hoorden we voetstappen op de trap, mijn broertje had afgeluisterd en stormde huilend naar boven. Zo wisten mijn broertje en ik tegelijk van het geheim.

In samenwerking met Uitgeverij Kluitman mag ik een exemplaar weggeven.

Sinterklaas voor grote kinderenWat kun je winnen?

Je kunt het boek Sinterklaas voor grote kinderen winnen!

Wat moet je doen?

Reageer vóór maandag 5 december 12.00 uur onderaan deze pagina met jouw ervaring rondom het geheim van Sinterklaas. Hoe is het jou verteld? Hoe reageerde jij? Of hoe heb jij het geheim zelf al doorgegeven? Reacties na 12.00 uur op 5 december tellen niet meer mee.

Voorwaarde voor deelname aan de winactie

Voorwaarde voor deelname aan de winactie is dat de winnaar na ontvangst van het boek een foto van het boek per e-mail naar Kinderboekenjuf.nl stuurt welke door Kinderboekenjuf.nl gedeeld mag worden op social media. Bij het achterlaten van een reactie accepteer je deze voorwaarde.

Hoe wordt de winnaar bekend gemaakt?

De winnaar wordt op maandagavond 5 december rond 20.00 uur bekend gemaakt op de Facebookpagina van Kinderboekenjuf.nl. Like deze pagina om op de hoogte te blijven van deze winactie en meer te lezen over de mini leeslessen van Kinderboekenjuf.nl.

De winnaar wordt onderaan deze pagina vermeld.

De winnaar zelf krijgt per e-mail te horen dat hij/zij gewonnen heeft. Zorg er daarom voor dat het e-mailadres wat je invult bij de reactie klopt. In de e-mail wordt je verzocht je adresgegevens toe te zenden, zodat het boek naar jou verzonden kan worden.

Wie mogen er mee doen?

Iedereen mag met deze actie mee doen. Maximaal 1 inzending per persoon.

Hoelang loopt de actieperiode?

De actieperiode begint op zaterdag 12 november om 17.00 uur en loopt af op maandag 5 december om 12.00 uur.

Overige

Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook. De infromatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan Kinderboekenjuf.nl.

– De verstrekte gegevens zullen niet voor doeleinden, anders dan deze winactie worden gebruikt.

– De verstrekte gegevens zullen niet worden verstrekt aan derden.

De winactie is gesloten. Hartelijk dank voor het meedoen. De winnaar is bekend, bekijk hier wie de winnaar is geworden:

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen