Spannende dinoverhalen

Het boek

Spannende dinoverhalen

In Spannende dinoverhalen, een boek voor beginnende lezers, zijn verschillende verhalen over dinosaurussen te vinden. In het ene verhaal gaat het over vroeger, toen de dino’s avonturen beleefden. In het andere verhaal gaat het over kinderen die terugdenken aan de dino-tijd. En in weer een ander verhaal spelen de dino’s een voetbalwedstrijd. Het fijne aan de verschillende, spannende dinoverhalen is dat lezers met een korte spanningsboog de verhalen los van elkaar en door elkaar heen kunnen lezen.

De woorden als ‘chasmosaurus-kinderen’ en ‘maiasaurus-baby’ zijn lastig te lezen voor beginnende lezers, maar met hulp van een volwassene of voor kinderen die alles van dino’s weten, moet dit vast geen probleem zijn. Dit boek is echt een aanrader voor goede lezers eind groep 3 of voor kinderen in groep 4.

 

Zelf dit boek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Ideeën mini leeslessen Spannende dinoverhalen

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Spannende dinoverhalen zijn:

  • Lees blz. 12 voor. Dit is een spannend stukje. Zit er in jouw boek ook een spannend stuk?
  • Lees blz. 16/17 voor. Sofie durft haar hand niet op te steken, terwijl ze wel het antwoord weet. Hebben jullie dat ook wel eens?
  • Lees blz. 23 t/m 25 voor. Zit er in jouw boek ook een geheim? Vertel erover.
  • Lees het verhaal ‘Bij de dinosaurussen’ op blz. 35 t/m 41 voor. Hier verdwijnt Daniël in zijn boek en lijkt het net alsof hij zelf beleeft wat er in het boek gebeurt. Op welk moment zou jij wel in jouw boek willen verdwijnen?
  • Lees blz. 42 voor. Dit is iets wat in het echt nooit kan gebeuren. Waarom niet? (- Dino’s zijn uitgestorven, – planteneters en vleeseters kunnen niet goed samen.) Kan jouw verhaal echt gebeuren? Waarom wel of waarom niet?
  • Lees het verhaal ‘Het dino-raadsel’ op blz. 49 voor. Kan jij woorden ook achterstevoren schrijven? Zoek verschillende woorden op in jouw boek en schrijf ze achterstevoren op.
  • Laat het verhaal ‘de laatste dinosaurussen’ afschrijven door de kinderen. Het is nu een paar miljoen jaar later en ze komen tevoorschijn. Wat gebeurt er dan?

Vergelijkbare artikelen