Superhugo redt een leven (AVI-M5)

[DOOR LINDA] ”Daar ben je!’ roept oma Frieda.
‘Ik moet snel naar de stad. Ik heb nieuwe balletschoenen nodig. Pas jij zolang op Mimi?’
O nee! Ook dat nog! Hugo gromt.
‘Wees braaf!’ roept oma Frieda.
En daar gaat ze al’

– Superhugo redt een leven –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 5.

Het verhaal

Superhugo redt een leven

Hugo woont gezellig samen met oma Frieda. Elke avond leest ze hem een verhaaltje voor van Superhond. Dan komt er een kat logeren, Mimi. Hugo is daar eigenlijk niet zo blij mee.

Als oma Frieda naar de winkel moet, moet Hugo op Mimi passen. Daar heeft hij helemaal geen zin in en ook geen tijd voor. Hij moet op pad om mensen te helpen en te redden. Hoe moet hij dat nou doen?

Recensie

De boeken van Superhugo zijn makkelijk lezen boeken en zijn gekoppeld aan een AVI. Hierdoor kun je altijd een passend boek vinden voor kinderen die nog bezig zijn met het (beter) leren lezen.

Hugo helpt een vliegje die vastzit in een web, maar dan wordt de spin boos. Het vliegje was zijn lunch. Terwijl Hugo dus de een helpt, werkt hij een ander daarmee juist tegen. Dit is een interessant onderwerp om met de klas over in gesprek te gaan.

Met dank aan Uitgeverij Bontekoe voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Superhugo redt een leven

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Superhugo redt een leven zijn:

 • Oma leest dat Superhond ook heel aardig is voor katten. Hugo en Happo geloven daar niks van, ze vinden het onzin. Lees bladzijde 12 ‘Voor het slapen…’ t/m bladzijde 13 ‘…op vliegen lijkt.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die iets niet kan geloven?
 • Hugo heeft een geheim, hij weet waar de geheime plek van Superhond is. Lees bladzijde 14 ‘O Ja? Wat…’ t/m bladzijde 15 ‘…de boom. Joepie!!!‘ voor.
  Leesvraag 1: Is er in jouw boek iemand met een geheim? Wat voor geheim?
 • Hugo hoort dat Superhond hoog kan springen met zijn laarzen en gaat snel oefenen om te kijken of het hem ook lukt. Lees bladzijde 14 ‘O Ja? Wat…’ t/m bladzijde 15 ‘…de boom. Joepie!!!‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die ergens voor gaat oefenen? Lukt het?
 • Superhugo helpt een spinnetje die vastzit in het web van een spin. De spin wordt boos, want de vlieg was zijn lunch. Lees bladzijde 28 ‘Bij een hoge…’ t/m bladzijde 31 ‘…ze weer verder.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die anderen helpt? Is iedereen daar blij mee?
 • Meer mini leeslessen bij dit boek vind je hier.

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Superhugo redt een leven.

Andere delen

Klassenthema superhelden

Dit boek leent zich erg goed om aan te gebruiken om jouw klassenthema aan op te hangen. In het blog Klassenthema Superhelden bied ik inspiratie aan rondom het thema Superhelden. Daarnaast kun je in de winkel een kant-en-klaar pakket rondom dit thema aanschaffen.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen