Verboden te openen! Slijmerig!

Hij had op het punt gestaan het huis uit te lopen, maar was toen bijna over het pakje gestruikeld.
VERBODEN TE OPENEN! stond er in grote, vette blokletters op het pakpapier.
En daaronder: SLIJMERIG!

– Verboden te openen! Slijmerig! –

Het verhaal

Verboden te openen! Slijmerig!Nemo struikelt over een pakketje waarop VERBODEN TE OPENEN! SLIJMERIG! staat. Nemo herinnert zich het vorige pakketje en vraagt zich af of dit weer zo’n pakketje is. Hij weet dat hij dit pakketje niet zomaar kan openen en belt zijn vriendin Oda op. Zij heeft het druk met het feestje van haar moeder, maar hij mag wel langs komen. Onderweg pikt hij Fred op en samen gaan ze op bezoek bij Oda. Maken ze het pakje open? Of is het beter om hem dicht te laten?

Uit het pakketje komt Slijmpie. Een klein schattig wezentje dat Oda als zijn mammie ziet. Hoe kunnen ze Slijmpie verborgen houden? Al snel slaat het weer om en moeten de drie beneden gaan helpen om iedereen droog binnen te krijgen. Het regent grote, slijmerige druppels. Heeft Slijmpie daar iets mee te maken?

Als ze terug komen blijkt dat Slijmpie aan het uitdrogen is. Daar weet Oda wel wat op. Ze verplaatsen Slijmpie naar de stoomdouche in de kelder. Daar kunnen ze hem wel verstoppen tot ze zijn eigenaar terug vinden. Zal het Nemo, Fred en Oda lukken om Slijmpie zo snel mogelijk terug te brengen naar zijn eigenaar? En wat heeft het slijm eigenlijk een gek effect op je lichaam?

Nieuwsgierig naar Verboden te openen! Slijmerig!? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Recensie

Enige tijd geleden plaatste Uitgeverij Kluitman een leuke winactie op hun Facebookpagina. Ik deed mee aan deze winactie en liet in een reactie weten dat ik Verboden te openen! Slijmerig! graag zou willen winnen en ik won!

Toen ik het boek eenmaal ontvangen had, ontdekte ik een probleem… Het boek is verboden te openen! Hoe kun je dit boek dan lezen? Na een tijdje naar het boek gestaard te hebben en mezelf te hebben afgevraagd of ik me braaf aan de regels ging houden of deze ging overtreden, heb ik besloten het boek toch maar te openen!

Gelukkig maar, want anders kon ik jullie niet op de hoogte brengen van dit boek. Ik heb het boek vrij vlot uitgelezen omdat ik graag wilde weten of het zou lukken om Slijmpie terug te brengen naar zijn eigenaar. Doordat vanaf het begin duidelijk is dat de eigenaar een kind uit het dorp is, was de zoektocht niet zo spannend. De manier waarop Nemo, Fred en Oda dit moesten aanpakken gaf dan wel weer een hele leuke wending aan het verhaal.

Het verhaal heeft ook iets weg van de film Flubber uit 1997 en slijm doet het altijd goed bij kinderen, denk maar aan de laatste Slime rage. Daarom kan ik dit boek aanraden aan kinderen vanaf groep 5-6 om zelf te lezen.

Andere boeken met een spannend avontuur zijn De sokkenvreters, De verschrikkelijke meneer Gom en Robotoorlog 3.

Ik won dit exemplaar van Uitgeverij Kluitman via een Facebook-winactie.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen Verboden te openen! Slijmerig!

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Verboden te openen! Slijmerig! zijn: 

 • Lees ter introductie de eerste twee hoofdstukken voor. Je kunt hierna ervoor kiezen om de kinderen het verhaal zelf af laten schrijven voor je ervoor kiest om het boek voor te lezen.
 • Lees hoofdstuk 3 op bladzijde 26 voor. Het weer verandert door het slijm. Welk weerstype zou bij jouw favoriete speelgoed passen?
  Leesvraag: Welk weerstype past bij jouw boek?
 • Verstopplek. Lees bladzijde 37 ‘Een stom ongeluk…‘ t/m bladzijde 39 ‘…wel een goeie verstopplek.‘ voor. Waar zou jij Slijmpie bij jou thuis verstoppen?
  Leesvraag: Welke goede verstopplekken kom je in jouw boek tegen?
 • Beroemdheden. Nemo droomde ervan om bij de zender TV Kabeljauw rond te mogen kijken. Nu komt hij zelf op tv. Lees bladzijde 87 ‘Nemo had er altijd…‘ t/m bladzijde 92 ‘…komen naar de studio.‘ voor. Wie zou jij met open mond aanstaren als je hem/haar zou ontmoeten?
  Leesvraag: Komen er beroemdheden in jouw boek voor? Zijn ze ook bij ons beroemd of alleen in dit boek?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Verboden te openen! Slijmerig!

Overige ideeën

 • Het slijmspeelgoed in dit boek komt tot leven. Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw speelgoed en hoe dit tot leven zou komen? Schrijf en teken een verhaal over jouw speelgoed dat tot leven komt.
  Verboden te openen! Slijmerig!

Andere delen

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen