Voetbalverhalen

Het boek

voetbalverhalen

In dit boek staan 4 leuke voetbalverhalen voor beginnende lezers. Het eerste verhaal gaat over Lina die met haar
vader mee is naar een voetbalwedstrijd. Lina gaat zelf op pad om een broodje te halen, maar ze verdwaalt. Komt dat wel goed?

In het tweede verhaal, eerlijkheid duurt het langst, laat Lucas zien dat dit ook in het voetbalspel zo werkt. Door zijn eerlijkheid lopen ze een doelpunt mis, zullen ze nu wel winnen?

In het derde verhaal wil Milan graag voetballen met de grote jongens. Als hij zijn kans ziet, schraapt hij zijn moed bij elkaar en vraagt of hij mee mag doen. Maar is voetballen met de grote jongens wel zo leuk?

Het laatste verhaal gaat over Emma, die zich niet kan concentreren als keeper omdat Jesse langs de kant staat. Heeft ze echt een wonderdrankje nodig om goed te kunnen keepen?

De verhalen zijn goed leesbaar voor beginnende lezers. Het zijn heerlijke voetbalverhalen voor jongens en meisjes. Doordat het aparte verhalen zijn kunnen de kinderen de verhalen ook los van elkaar of door elkaar heen lezen. Dit kan sommige kinderen helpen om toch een heel boek te lezen.

Best wel leuk. Het hele boek. Ik hou zelf van voetballen. – Jongen, 7 jaar –

Zelf dit boek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Ideeën mini leeslessen Voetbalverhalen

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Voetbalverhalen zijn:

  • Lees blz. 6 en 7 voor. Lina heeft iets verkeerd gedaan en lijkt verdwaald. Gaat er in jouw boek ook iets verkeerd? Vertel hierover of lees een stukje voor.
  • Lees blz. 17 en 18 voor. Lucas doet hier iets goeds. Vertel over iets goeds wat in jouw boek voorkomt of lees een stukje voor.
  • Lees het verhaal ‘het wondermiddel’ voor. De hoofdpersoon van dit verhaal is Emma. De hoofdpersoon is de persoon om wie het verhaal draait. Wie is jouw hoofdpersoon? Lees een stukje voor waar dit uit blijkt.
  • Lees blz. 24 en 25 voor. Milan is hier erg dapper. Is de hoofdpersoon van jou dapper? Waarom wel of waarom niet?
  • Op de website van juf Sanne zijn allerlei voetbal downloads te vinden. Hier vind je werkbladen zoals muurkaarten met de rugnummers 1 t/m 20, een werkblad met schijfpatronen of werkbladen om aan het knutselen te slaan. Allemaal in het thema van voetbal.

Vergelijkbare artikelen