Weg met de T-rex!

[DOOR LINDA] ‘De gevaarlijkste dino ter wereld komt door de bomen gestormd.
De grond trilt onder zijn stampende voeten.
Hij is zo groot als een huis en heeft tanden als messen.
Daar is de vreselijke T-rex!

– Weg met de T-rex! –

Dit boek is geschikt voor kinderen in groep 3 om zelf te lezen.

Het verhaal

Weg met de T-rex!Drie jonge dino’s zijn in het bos aan het spelen en doen om de beurt alsof ze een T-rex zijn. Ze hebben samen de grootste lol. Totdat ze achter de struiken iets horen ritselen. Ze worden aangevallen door een T-rex en beginnen hard weg te rennen. Zullen ze snel genoeg zijn? Lukt het ze om weg te komen?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Recensie

Het is een spannend verhaal, waarin de kleine dino’s twee keer te maken krijgen met een T-rex. De eerste keer ontkomen ze en vragen ze zich af wat er gebeurde. Ze gaan uitzoeken hoe ze de T-rex hebben verslagen. Leuk dat ze daarna gaan oefenen om er beter in te worden en zo meer dino’s te kunnen verslaan.

Ook zit er een mooie boodschap in het verhaal. Als de kleine dino’s hun ouders gaan ophalen, willen zij eerst niet mee naar de open plek. Ze zijn bang voor de T-rex en geloven niet dat de kleine dino’s hem echt kunnen verslaan. Ze weten hun ouders te overtuigen en kunnen toch laten zien dat ze het kunnen.

Met dank aan Uitgeverij Deltas voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen Dol op lezen! Weg met de T-rex!

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Dol op lezen! Weg met de T-rex! zijn:

 • De kleine dino’s moeten vluchten voor een raptor, maar Bonk is veel te traag. Lees op bladzijde 12 ‘Twee ijskoude ogen…‘ t/m bladzijde 15 ‘…in het bos‘. voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand traag?
 • Hoorntje, Kwak en Bonk mogen niet meer op de open plek spelen, maar dat is juist het leukst. Ze gaan er stiekem toch heen. Lees op bladzijde 18 ‘Hoorntje, Kwak en…‘ t/m bladzijde 21 ‘…ligt er nog‘. voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die iets stiekem doet?
 • Het is de kleine dino’s een raadsel wat er gebeurde met de steen en de tak. Ze willen dat raadsel oplossen. Lees op bladzijde 18 ‘Hoorntje, Kwak en…‘ t/m bladzijde 21 ‘…ligt er nog‘. voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die een raadsel op gaat lossen
 • Om hun zin te krijgen zijn de kleine dino’s aan het smeken en zeuren. Lees op bladzijde 30 ‘Kom mee naar…‘ t/m bladzijde 31 ‘…met rust laten!‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die smeekt en/of zeurt?
 • De kleine dino’s zijn heel erg stoer. Lees op bladzijde 39 ‘Tijd voor het…‘ t/m bladzijde 41 ‘…het hele Oertijdbos!‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand stoer?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Weg met de T-rex!.

Overige ideeën

 • Achterin het boek, vanaf bladzijde 42, staan verschillende leesraadsels. Voer deze uit met de klas.
 • Hefboom: Op bladzijde 20 t/m 25 wordt uitgelegd hoe de tak, door middel van het hefboomprincipe, de steen weg kon laten schieten. De dino’s maken hier handig gebruik van als ze de T-rex willen verslaan. Ontwerp zelf en stenenwerper, die de dino’s zouden kunnen gebruiken.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen