Zach King – Mijn magische leven

[DOOR LINDA] ‘Maar in plaats van dat hij tegen de glazen voorkant van de automaat aan sloeg,
ging hij er dwars doorheen!
Het ene moment was hij nog buiten de automaat en viel hij ernaartoe
en het volgende moment zat hij erin, tussen de zakjes snoep en chips.

– Zach King – Mijn magische leven–

Dit boek is geschikt om zelf te lezen of voor te lezen vanaf groep 5.

Het verhaal

Zach King - Mijn magische levenIedereen bij Zach in de familie heeft een magische gave, alleen heeft Zach die van hem nog niet ontdekt. Hij is hopeloos op zoek naar zijn magische gave en het voorwerp dat daarbij hoort. Vorig jaar heeft deze zoektocht geleid tot een ontplofte aardappelsalade tijdens de familiereünie, maar dit jaar weet hij zeker dat hij een fantastische act heeft bedacht.

Zach krijgt thuis les, maar omdat hij zijn magische gave nog niet heeft gevonden denken zijn ouders dat het beter voor hem is als hij naar een gewone school gaat. Hij maakt hier al snel vrienden, al gaat het niet helemaal zoals hij van tevoren had verwacht.

Benieuwd naar Zach King – Mijn magische leven? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Recensie

Wat een ontzettend aantrekkelijk boek. Bij het boek hoort een app waarmee het boek tot leven komt. Download zelf de app via Google Play of App Store. Op de kaft en bij de meeste afbeeldingen in het boek kun je via de app de figuren in 3D bekijken door je telefoon op de pagina te richten. Op de eerste pagina’s maak je meteen kennis met de belangrijkste personen uit het boek, dit is erg leuk gedaan.

Doordat er in de meeste promoties die je tegenkomt op Facebook vooral aandacht wordt besteed aan de pagina’s die je met de app kunt bekijken ging ik er min of meer vanuit dat het een soort stripboek was. Ik was blij verrast dat dit niet het geval is en dat het boek veel meer inhoud heeft. Het grootste gedeelte van het boek is gewoon tekst en dit wordt afgewisseld met pagina’s die je met de app kunt bekijken

Zach King – Mijn magische leven staat vol met grappige momenten die ontstaan door de magische kracht van Zach. Ik heb er erg hard om gelachen. In de tekst staan zinnen soms cursief, dit zijn dingen die Zach op dat moment denkt. Dit is een leuke toevoeging aan het verhaal.

Ik kan dit boek erg aanraden om te lezen vanaf groep 5. Daarnaast is het verhaal ook zeer geschikt om voor te lezen in de klas, ook zonder de speciale effecten uit de app, is het een erg leuk boek.

Met dank Uitgeverij Kluitman en Facebookgroep Kinderboeken voor het toezenden van dit recensie-exemplaar. Ik heb Zach King – Mijn magische leven gewonnen om er een recensie over te schrijven.

Zelf dit boek aanschaffen?

Ideeën mini leeslessen Zach King – Mijn magische leven

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Zach King – Mijn magische leven zijn: 

 • Lees bladzijde 27 ‘De stofzuiger plofte…‘ t/m bladzijde 28 ‘…al te laat was.‘ voor. De hele familie van Zach heeft een magische gave. Welke magische gave zou jij wel willen hebben?
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand met magie?
 • Lees bladzijde 35 ‘Al snel stonden…‘ t/m bladzijde 42 ‘…hij de enige.‘ voor. Zach heeft een fantastisch plan, maar het gaat helemaal mis. Heb jij weleens een plan bedacht dat helemaal mis liep?
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die een plan bedenkt die helemaal mislukt?
 • Lees bladzijde 54 ‘Een mooi blond…‘ t/m bladzijde 57 ‘…gaf Aaron toe.‘ voor. Tricia en haar vriendinnen botsen met opzet tegen Zach en Aaron op om hen belachelijk te maken. Mocht de klas een veilige omgeving zijn, dan zou je met de klas kunnen bespreken of zij wel eens gepest zijn.
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die op die manier of op een andere manier gepest wordt?
 • Lees bladzijde 171 ‘Nu moeten we…‘ t/m bladzijde 174 ‘…Tricia iets overkomt.‘ voor. Zach heeft niet zo’n goede relatie met Tricia en toch gaat hij haar helpen wanneer ze in gevaar is doordat zijn plannetje niet helemaal ging zoals de bedoeling was. Heb jij weleens iemand geholpen die je eigenlijk niet zo aardig vindt?
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die hulp biedt aan iemand die hij niet zo aardig vindt?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Zach King – Mijn magische leven.

Overige ideeën

 • Stelopdracht: Lees de tekst op de eerste pagina. Hier wordt een korte introductie gegeven op het boek. Stel je voor dat je zelf een magische kracht zou hebben. Wat voor kracht zou dat dan zijn? Wat zou je hiermee kunnen en welk magische voorwerp hoort hier dan bij? Schrijf een avontuur waarin deze beantwoord worden.
  Zach King - Mijn magische leven
 • Optische illusie: Zach King is niet alleen schrijver, hij is ook een bekende YouTuber. Veel van zijn filmpjes gaan over optisch bedrog en optische illussies. Bekijk het filmpje en bouw zelf een optische illusie met Lego of ontwerp er één op papier.

Andere delen

Deel 2 verschijnt op 31-8-2018:

Vergelijkbare artikelen