Zeeboek

‘We brengen het grootste deel van onze tijd op het land door, maar we zijn altijd verbonden met de zee. We zouden er niet zijn zonder die zee. Dat komt omdat de oceaan, en de wezens die er wonen, helpen om de lucht te maken die we inademen, het water dat we drinken, het eten dat we eten en nog veel meer.’
– Zeeboek –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 5 om zelf te lezen.

Het boek

Zeeboek

Lees over de bodem van de zee en alle verschillende zones onder water waarin verschillende dieren en planten leven. Ontdek welke vliegende, dansende, platte, lange, stekelige en grote vissen er in de zee leven. Leer hoe kelpwouden eruit zien.

Maar lees vooral ook hoe de mens de zee naar de haaien helpt. En ontdek wat jij kunt doen om te helpen.

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Het zeeboek is een boek vol met informatie over al het leven in en om de zee. Eigenlijk gaat het dus over de hele aarde, want alles is met elkaar verbonden. Ontdek het leven in en om de zee, maar ook welke dreigingen er zijn.

Het boek is bedoelt om jonge lezers belangrijke informatie te geven. Al moet je mijn inziens wel waken dat je de kinderen geen te grote last op hun schouders mee geeft. Het idee om je eigen boodschappentas te maken is erg leuk en ga ik zeker uittesten in mijn klas.

Met dank aan Fontaine Uitgevers voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Zeeboek

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Zeeboek zijn:

  • De zee is belangrijk. Op bladzijde 8 en 9 wordt uitgelegd waarom.
    Leesvraag: Na het horen van al deze redenen, welke rol speelt de zee in jouw boek?
  • In het boek wordt uitgelegd wat jij kunt doen om de zee te beschermen. Lees bladzijde 42 en 43 voor.
    Leesvraag: Denk na over wat er in jouw boek anders zou kunnen om de zee te beschermen.

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Zeeboek.

Overige ideeën

Winactie Wat er leeft in de woestijn

Wat kun je winnen?

Zeeboek

Je kunt een exemplaar van Zeeboek van Fontaine Uitgevers winnen.

Wat moet je doen?

Deel de post op Instagram over dit boek in een story en tag @kinderboekenjuf. Via de chat reageer ik op je story waarin ik benoem dat je deelname geregistreerd staat. Heb je een privéaccount? Stuur dan een screenshot.
Niet verplicht, maar wel heel fijn: laat een reactie onder dit bericht achter dat je mee doet. Het gaat soms fout met taggen en op die manier is er een extra check.

Meedoen kan t/m zaterdag 4 oktober 2020.

Voorwaarde voor deelname aan de winactie

Voorwaarde voor deelname aan de winactie is dat de winnaar na ontvangst van het boek een foto van het boek per e-mail naar Kinderboekenjuf.nl stuurt welke door Kinderboekenjuf.nl gedeeld mag worden op de website en social media. Bij het achterlaten van een reactie accepteer je deze voorwaarde.

Hoe wordt de winnaar bekend gemaakt?

De winnaar wordt in de week van 5 oktober 2020 bekend gemaakt in dit bericht op de website en op de Instagrampagina van Kinderboekenjuf.nl. Volg Kinderboekenjuf op Instagram om op de hoogte te blijven van deze winactie en meer te lezen over de mini leeslessen van Kinderboekenjuf.nl.

Wie mogen er mee doen?

Iedereen mag met deze actie mee doen. Het boek wordt echter alleen naar Nederlandse adressen verzonden. Doe je mee vanuit België, overleg dan voorafgaand aan je deelname over de verzendkosten die je zelf voor jouw rekening neemt.

Overige

  • Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook/Instagram en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook/Instagram. De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook/Instagram maar aan Kinderboekenjuf.nl.
  • De verstrekte gegevens worden niet voor doeleinden, anders dan deze winactie gebruikt.
  • De verstrekte gegevens worden niet worden verstrekt aan derden.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen