Zinnen maken (Veilig Leren Lezen)

‘De boef huilt om een gekookte leeuw met krullen.’
– Zinnen maken (Veilig Leren Lezen) –

Dit spel is geschikt voor kinderen van 6-8 jaar. 

Het spel

Zinnen maken (Veilig Leren Lezen)

Zinnen maken van Zwijsen is een leuk spel dat aansluit bij de methode Veilig Leren Lezen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen samen zinnen maken. Geen gewone zinnen, maar gekke zoals:

‘De kip verstopt zich voor… een enge …beer met gelakte nagels.’

of

‘Kietel nooit… een vreemde …aap met witte sokken.’

Lukt het de kinderen om de hilarische zinnen compleet te krijgen en voor te lezen aan elkaar?

Hoe werkt Zinnen Maken (Veilig Leren Lezen)?

Zinnen maken Hoe werkt het?

Het spel zelf is eigenlijk heel gemakkelijk. Je legt alle kaarten op de kop op tafel, net zoals bij memorie. De speler die aan de beurt is pakt 3 verschillende kaarten en probeert er een complete zin mee te maken. Heb je een complete zin? Lees dan de zin voor. Is dit gelukt, dan mag je de kaarten houden. Lukt het niet? Dan is de ander aan de beurt.

Een zin kun je compleet maken door (net zoals hiernaast op de foto) een beginstukje, middenstukje en eindstukje te pakken.

Bekijk ook: De Gorgels AVI-kwartet

Recensie

Dit is een heel simpel spel dat gegarandeerd voor hilariteit zorgt. Tip voor leerkrachten: verwacht niet dat de kinderen stil zijn of zachtjes kunnen spelen, ze zullen vast in lachen uitbarsten!

Je legt de kaarten neer zoals bij memorie, daarna pak je 3 kaarten en probeert hiermee een zin te maken. Kun je hem ook nog voorlezen? Dan mag je de kaarten houden! Anders is de ander aan de beurt. Maar let wel op, dit spel werkt op je lachspieren!

Zinnen Maken (Veilig Leren Lezen)

Ik kan dit spel aanraden aan alle scholen (groep 3/4) om in de spelletjes- of leeskast te plaatsen. Tevens kan ik het ook aan ouders aanraden om lekker thuis met de kinderen te spelen.

Met dank aan Uitgeverij Zwijsen voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Meer spellen die aansluiten bij Veilig Leren Lezen

Veel speel- en leesplezier!

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen