11 kinderboeken over voetbal voor tijdens het EK voetbal

[DOOR MONIEK] Vanaf 14 juni begint het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland, waar het Nederlandse elftal ook aan deelneemt. Natuurlijk hopen we op de EK-trofee! Hier zijn 11 voetbalboeken om voor te lezen tijdens het EK of om zelf van te genieten.
-11 kinderboeken over voetbal-

11 kinderboeken over voetbal voor tijdens het EK voetbal

Het EK voetbal 2024

Wist je dat er een groot voetbalfeest komt naar Duitsland? Het is het UEFA European Championship 2024, ook wel bekend als het EK 2024!

Nog even en dan start op 14 juni het EK voetbal in Duitsland. Het Nederlandse elftal komt ook in actie. Het EK 2024 brengt teams uit heel Europa samen voor een geweldig toernooi vol spanning, actie en heel veel doelpunten! Het worden een paar sportieve en spannende weken, met op zondag 14 juli de finale. Stel je voor: kleurrijke vlaggen wapperen in de wind, de tribunes gevuld met zingende supporters en voetballers die hun hart uitstorten op het veld.

Maar weet je wat het beste is? Je kunt er deel van uitmaken! Of je nu een fanatieke supporter bent van je favoriete team of gewoon wilt genieten van de feestelijke sfeer, of gewoon en heerlijk voetbalboek wil lezen. Het EK 2024 heeft voor iedereen iets speciaals in petto. Dus trek je voetbalschoenen aan, pak je voetbalboek en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur vol plezier en voetbalvreugde.

Voetbal is een populaire sport, welke jongen of meisje droomt er nu niet van om als profvoetballer te spelen voor een van de grote clubs zoals PSV, Feyenoord of Ajax en wat dacht je van het Nederlands elftal? Met deze 11 boeken waan je jezelf als een echte profvoetballer op het voetbalveld.

Boekentips bij het Europees Kampioenschap voetbal

Voor wie op school het Europees Kampioenschap voetbal wil vieren, hebben we hieronder 11 boekentips:

1. 30 voetballers die geschiedenis hebben geschreven

30 voetballers die geschiedenis hebben geschreven

De ware kampioenen bezitten een combinatie van vaardigheden: balbeheersing, creativiteit, kracht en snelheid. Maar het is vooral hun vastberadenheid en ambitie die hen onderscheidt. Van Lionel Messi tot Cristiano Ronaldo en vele anderen: dit boek belicht dertig wereldklasse spelers die de geschiedenis van het voetbal hebben gevormd. Ontdek fascinerende feiten en verhalen over hun persoonlijke uitdagingen, hoop, immense succes, vrijgevigheid en heldendaden, maar bovenal hun ontembare wil om te zegevieren.

2. Het magische stadion

Cover Het magische stadion

Mateo en Floortje wonen onder de tribunes van een betoverend stadion, recht onder hun favoriete voetbalclub. Daar beleven ze de meest knotsgekke avonturen: ze doen bizarre oefeningen, plonzen in een zwembad vol cola, sjezen van reusachtige glijbanen en smullen van hamburgers op de geheime ondergrondse camping. Maar vlak voor een cruciale wedstrijd stuiten Floortje en Mateo op iets angstaanjagends: het magische stadion wordt bedreigd door de directeur van de Geldfabriek. Vastberaden laten de kinderen dit niet zomaar gebeuren. Zal het ze lukken om het betoverende stadion te redden van de ondergang?

3. De zwervende spits

Cover De zwervende spits

Bij voetbalvereniging Hercules staat Pieter op het doel en is hij de aanvoerder van een gemengd voetbalelftal. Het jeugdteam mag een voetbalwedstrijd spelen in Parijs. Daar ontmoeten ze op een bizarre wijze een groep Afrikaanse jongens die ook voetballen. Ze kunnen de meest bizarre trucs met de bal. Eén van deze jongens is Vender. Hij heeft, samen met een groot aantal andere jongens, hun leven in hun geboorteland opgezegd om het in Europa waar te gaan maken als professioneel profvoetballer. Pieter en zijn vrienden komen erachter dat deze jongens niet goed worden behandeld door hun scout en zelfs worden uitgebuit. Hierdoor leven ze een zwervend bestaan en hebben weinig geld. Dan blijkt dat de paspoorten van de Afrikaanse jongens zijn afgepakt en ze niets kunnen ondernemen. Pieter en zijn teamleden bedenken een plan om de jongens te helpen, waar zelfs de politie erbij wordt betrokken.

4. Echt alles over voetbal

Cover Echt alles over voetbal

In dit boek leer je alles over de wondere wereld van het voetbal. In dit boek staat beschreven wat je allemaal over voetbal moet weten. Je leert alles over de beste spelers van de hele wereld, belangrijke toernooien met de bijbehorende grote prijzen en de beste teams uit de geschiedenis van het voetbal. Maar ook professionele tips om je eigen technieken te verbeteren worden niet vergeten in dit boek.

5. Sam schiet : Het grote geheim

Cover Sam schiet - Het grote geheim

Sam en Noor zijn tweeling en voetballen bij DOS. Als Noor en Sam het voetbal schema voor aanstaande zaterdag zien, begrijpen ze er niks van. De hele jeugd van DOS moet spelen, maar het team van Sam moet ook tegen DOS. Zou het dan een nieuwe voetbalploeg zijn? Hun trainer Pim verklapt niks. Het is een groot geheim zegt hij. Dus moeten ze goed oefenen. Ze oefenen in het samen spelen. ‘Samen, samen, samen,’ zegt trainer Pim. zouden ze zo de wedstrijd kunnen winnen?

6. Het KNVB voetbalboek doeboek

Cover Het KNVB voetbal doeboek

Wie is jouw favoriete speler van het Nederlands elftal? En ben je een echte kenner van het Nederlandse voetbal? Weet je bijvoorbeeld hoeveel amateurvoetbalclubs er in Nederland zijn? En heb je ooit nagedacht over welke legendarische Oranje-voetballer het meest op jou lijkt? En wie vind jij de beste speelster van het Nederlands vrouwenelftal op dit moment?

In Het grote KNVB voetbal doeboek vind je een scala aan activiteiten om van te genieten: puzzels, interviews met zowel spelers als speelsters, quizzen, voetbaluitdagingen en boeiende feitjes over alle helden en heldinnen in het Nederlandse voetbal. Dit doeboek, ontwikkeld in samenwerking met de KNVB, biedt exclusieve content met Oranje-internationals.

7. Koen Kampioen wil naar het EK

Cover Koen Kampioen - De held van het veld

Koen is lid van het Nederlands team voor spelers onder de 15 jaar. Ze zijn ingeschreven voor een opwindend kwalificatietoernooi van drie dagen in Frankrijk, waarbij ze strijden om een plekje op het echte EK! Koen is vastberaden om deel te nemen aan het EK en is bereid alles te geven op het veld. Maar al snel realiseert hij zich dat de wereld van professioneel voetbal meedogenloos is. Zijn teamgenoten zijn net zo vastbesloten als hij en ze zetten zich allemaal maximaal in voor de overwinning. Kan Koen zijn droom waarmaken en zijn plaats verdienen in het Nederlands elftal op het EK?

8. Spionnen op het voetbalveld

Cover Spionnen op het voetbalveld

Matteo is dol op voetballen en kijkt enorm op tegen voetballer Danial Polat. Samen met zijn vrienden oefent hij veel, zodat hij steeds beter wordt en misschien zelfs zo goed, dat hij profvoetballer kan worden. Om zijn droom te verwezenlijken maakt Matteo een YouTube filmpje en stuurt deze rond naar topclubs in Europa. Zou hij op deze manier kunnen worden ontdekt en worden uitgenodigd om in een jeugdelftal te mogen spelen? Ook blijkt er een talentendag te worden georganiseerd en is Matteo uitgenodigd om daar aan mee te doen. Helaas geldt dit niet voor zijn beste vriend en dit wringt voor beiden.

Dan staat er ook nog een spreekbeurt te wachten voor Matteo. Zijn meester verwacht een interessant onderwerp, dus een spreekbeurt over honden en konijnen valt af. Matteo kiest voor het onderwerp voetbal, maar dit vindt de meester te alledaags. Lukt het Matteo om de spreekbeurt speciaal te maken en zijn meester omver te blazen?

9. Voetbalverhalen

voetbalverhalen

In dit boek staan 4 leuke voetbalverhalen voor beginnende lezers. Het eerste verhaal gaat over Lina die met haar vader mee is naar een voetbalwedstrijd. Lina gaat zelf op pad om een broodje te halen, maar ze verdwaalt. Komt dat wel goed?

In het tweede verhaal, eerlijkheid duurt het langst, laat Lucas zien dat dit ook in het voetbalspel zo werkt. Door zijn eerlijkheid lopen ze een doelpunt mis, zullen ze nu wel winnen?

In het derde verhaal wil Milan graag voetballen met de grote jongens. Als hij zijn kans ziet, schraapt hij zijn moed bij elkaar en vraagt of hij mee mag doen. Maar is voetballen met de grote jongens wel zo leuk?

Het laatste verhaal gaat over Emma, die zich niet kan concentreren als keeper omdat Jesse langs de kant staat. Heeft ze echt een wonderdrankje nodig om goed te kunnen keepen?

10. Wereld voetbal atlas

Cover Wereld Voetbal Atlas

Ontdek een wereld vol voetbal. In de voetbalwereld hoort Europa wel tot de grootsten. Misschien omdat voetbal is ontstaan in Engeland, of omdat Europa een van de rijkste werelddelen is, met veel geld om goede voetballers te kopen. Hoe dan ook, elke voetballer ter wereld wil spelen bij Liverpool, Bayern München, of Real Madrid. Messi reisde als tiener al van Argentinië naar Barcelona en Luis Suarez van Uruguay naar Groningen, omdat ze droomden van successen in de Europese Champions League. In dit boek reis jij zelf door landen en werelddelen, terwijl je leest over beroemde clubs, fantastische spelers en grote toernooien. Maar je leert ook van alles over nieuwe clubs en voetbalhelden uit verre landen. Wordt er ook gevoetbald in het koude Alaska? Wie zijn de grootste voetbalhelden ooit? Ga mee op wereldreis en ontdek het zelf.

11.Willewete voetbal

Cover Willewete Voetbal

Wil je graag alles weten over voetbal? Wanneer is het voetbal ontstaan? En werd het altijd zo gespeeld? Hoe ziet een voetbalveld eruit? Wat gebeurt er op training? Wat moet een voetballer aantrekken? Ken je enkele beroemde voetballers?

In het Willewete boek vind je ook een mooie, grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Het Willewete boek voetbal is een prachtig informatief prentenboek over voetbal, om voor te lezen of om lekker zelf te lezen.

Bekijk hier het programma van ons Oranje!

Ontbreekt er volgens jou een kinderboek op dit lijstje? Laat het me weten en wie weet voeg ik hem toe!

Vergelijkbare artikelen