Ambassadeur Kinderzwerfboek voor 1 dag

Vandaag, 1 mei 2018, ben ik Ambassadeur Kinderzwerfboek voor 1 dag.

Ambassadeur Kinderzwerfboek voor 1 dag

Hoe mijn ambassadeurschap begon?

Ik ontving eind maart een e-mail van Caroline Schouten van Kinderzwerfboek met daarin het verzoek of ik misschien Ambassadeur Kinderzwerfboek voor 1 dag wilde zijn. Eerder las ik het blog van Juf Maike over haar ambassadeurschap Kinderzwerfboek voor een dag en zag ik dat Hans en Monique Hagen ook een dagje ambassadeur van Kinderzwerfboek waren. Ik vond het dan ook een hele eer dat ik na deze grote namen ook benaderd werd voor een dagje ambassadeurschap.

En zo werd ik Ambassadeur Kinderzwerfboek voor 1 dag.

En dan? Dan ben je ambassadeur voor 1 dag?

Ambassadeur Kinderzwerfboek voor 1 dagJa, dan ben je ineens ambassadeur Kinderzwerfboek voor 1 dag. Hoe gaat dat in z’n werk? Gelukkig stond hierover al veel uitleg in de e-mail die ik ontvangen had. Het idee is dat ik gedurende deze dag boeken uit zwerven stuur en hierover post op social media en mijn website.

Samen met Kinderzwerfboek prikte ik een datum, vandaag 1 mei 2018, waarop ik in ieder geval alle tijd heb om deze belangrijke taak goed te vervullen. Vervolgens stuurde ik mijn adresgegevens naar Kinderzwerfboek voor een Kinderzwerfboekpakket. En daarna begon het lange wachten op vandaag.

Maar wat is Kinderzwerfboek eigenlijk?

Ambassadeur Kinderzwerfboek voor 1 dagKinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. In Nederland zijn helaas veel kinderen die thuis geen boeken kunnen lezen doordat hier geen geld voor is. Dit doet pijn aan mijn Kinderboekenjuf-hart. Door boeken die je al uit hebt of niet meer wilt hebben te laten zwerven, kunnen ook deze kinderen genieten van een boek.

Het idee achter een kinderzwerfboek is heel simpel:

  • Sticker een boek met kinderzwerfboekstickers.
  • Meld het boek aan bij kinderzwerfboek, zodat je het boek kunt volgen.
  • Laat het boek zwerven.
  • Vind je een zwerfboek? Meld het boek dan, zodat het boek gevolgd kan worden.
  • Klaar met het boek? Laat het boek zwerven.

Eerder schreef ik ook over Kinderzwerfboek, dat lees je hier.

Ambassadeur Kinderzwerfboek voor 1 dag

Vandaag, 1 mei 2018, was het dan eindelijk zover. Van Kinderzwerfboek ontving ik eerder een doos met zwerfboeken en folders. Zelf had ik ook nog een grote stapel boeken die weg mocht. Dus begon ik gisteravond met het stickeren en aanmelden van al deze 37 boeken. Vandaag maakte ik de voorbereidingen af en ging ik op pad.

Hoe mijn ambassadeurschap verliep? Dat zie je in mijn vlog:

Vergelijkbare artikelen