Bloghop Kinderboekenweek 2019

Welkom bij de Bloghop Kinderboekenweek 2019. Een hop langs verschillende blogs om inspiratie op te doen rondom de Kinderboekenweek 2019 met het thema Reis mee! Bloghop je mee?
– Bloghop Kinderboekenweek 2019 –

Bloghop Kinderboekenweek 2019

Wat is een bloghop?

Op verschillende blogs lees je inspiratie rondom het thema van de KBW19. Elk blog verwijst je door naar een volgend blog. Een bloghop is dus eigenlijk gestuurd rondsurfen en volop online inspiratie opdoen.

Juffrouw Femke

Bloghop Juffrouw FemkeAls het goed is ben je zojuist doorgehopt via het blog van Juffrouw Femke of je begint hier met het bloghoppen en eindigt straks bij Juffrouw Femke.

Juffrouw Femke is een bezig bijtje. Ze heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van didactische werkvormen, het bouwen van een positieve groep en ICT in de klas. Op Juffrouwfemke.com kun je allerlei inspiratie vinden voor activiteiten in met name de bovenbouw. Heb je de pagina met ideeën rondom de kinderboekeweek ook gezien? Hop anders vooral nog even terug voordat je verder gaat!

Kinderboekenjuf.nl

Bloghop KinderboekenjufEn nu ben je hier, op kinderboekenjuf.nl. Voor degene die mij nog niet kennen verwijs ik je door naar mijn ‘Wie is Kinderboekenjuf?‘ blog. Op Kinderboekenjuf.nl plaats ik recensies van boeken met ideeën voor mini leeslessen. Daarnaast bedenk ik leuke, boekige lesideeën die je zo in de klas kunt gebruiken.

Het thema Reis mee! is een breed thema. De voertuigen en de reis ernaartoe staan centraal, maar dat maakt het thema ook heel breed. Hoeveel soorten voertuigen zijn er wel niet? En als je het dan over de reis ernaartoe hebt, waarnaartoe? Je kunt op zoveel manieren reizen, zelfs in gedachten of door het lezen van een boek. Een prachtig voorbeeld daarvan is Pages & Co – Matilda en de boekdwalers. Wil je het voertuig centraal zetten? Denk dan aan de boeken voor beginnende lezers van Arend van Dam, zoals Man op de maan of Anton en de spin. Verder kan ik je Pech onderweg (kerntitel groep 5/6) en Boreas en de zeven zeeën (kerntitel groep 7/8) erg aanraden!

Daarnaast heb ik enkele leuke lesideeën bij de Kinderboekenweek bedacht, die zijn hier te vinden. Ook geef ik je hier inspiratie voor openingen en afsluitingen van het thema.

Klik hier om naar de overzichtspagina Kinderboekenweek 2019 te gaan.

En door…

Nu ik mijn inspiratie rondom de kinderboekenweek met je gedeeld heb, is het tijd om je door te verwijzen naar het volgende blog.

Onderwijswereld-PO

Bloghop Onderwijswereld-POMisschien ben je op Facebook wel lid van de groep Bovenbouwwereld, Middenbouwwereld of Onderbouwwereld? Dan ben je vast bekend met Onderwijswereld-PO. De website die bij deze groepen hoort en waar je veel inspiratie terug kunt lezen.

Speciaal voor deze bloghop geeft Esther je een alternatief voor het standaard boekverslag en heeft daarbij een leuke gratis download beschikbaar. Daarnaast maak je ook kans om iets te winnen! Bloghop dus vooral lekker door 🙂

Klik hier om door te hoppen naar Onderwijswereld-PO.

Veel bloghop-plezier gewenst!

Andere dingen die ik dit jaar nog deed

Vergelijkbare artikelen