Boekige traktaties

[DOOR MARLOES] Kinderboeken zijn een geweldige bron van inspiratie voor traktaties. Met een beetje creativiteit en inspiratie uit je favoriete kinderboeken, kun je hele leuke boekige traktaties maken. Van Harry Potter tot Dikkie Dik, er zijn talloze mogelijkheden om lekkernijen te maken die rechtstreeks uit de pagina’s van je favoriete kinderboeken lijken te komen.
– Boekige traktaties –

Header blog Boekige traktaties

Boekige traktaties

Trakteren in de klas is altijd een leuke manier om een speciale gelegenheid te vieren. Als je op zoek bent naar inspiratie voor boekige traktaties geïnspireerd op kinderboeken, dan zijn er talloze creatieve ideeën die je kunt uitproberen. Voor de jongere kinderen zijn traktaties gebaseerd op personages zoals Kikker van Max Velthuis en Rupsje Nooitgenoeg altijd een succes. Je zou kunnen gaan voor een Rupsje Nooitgenoeg fruittraktatie: Snijd verschillende soorten fruit in kleine stukjes en rijg ze op een prikker om een kleurrijke rups te vormen, geïnspireerd op het bekende boek van Eric Carle. Een ander idee is om ‘Harry Potter toverstokjes’ te maken door pretzels of lange vingers te bedekken met chocolade en ze te versieren met gekleurde suiker of sprinkles. Voeg een klein kaartje toe met een bekende spreuk uit de Harry Potter-serie. Voor de liefhebbers van ‘Dikkie Dik’ zou je kleine mandarijntjes kunnen omtoveren tot schattige kattenhoofdjes door er met eetbare verf gezichtjes op te tekenen. Met een beetje creativiteit en inspiratie uit je favoriete kinderboeken, kun je de perfecte boekige traktaties maken voor elke gelegenheid!

Uitdeelboekjes

Uitdeelboekjes zijn kleine kartonnen boekjes die ideaal zijn als cadeautje voor jonge kinderen. Ze vormen een schattige en compacte versie van de traditionele leesboeken. De kleine boekjes zijn verkrijgbaar in thema’s van Kikker, Nijntje, Dikkie Dik en nog van veel meer geliefde kinderboekfiguren. Het is een leuk idee om deze boekjes feestelijk in te pakken en misschien zelfs te combineren met een kleine lekkernij, waardoor het een extra speciale boekige traktatie wordt voor de jongste lezers. Het geven van uitdeelboekjes kan niet alleen de liefde voor boeken bij kinderen aanwakkeren, maar ook hun verbeelding stimuleren en het plezier van lezen bevorderen.

traktatie Christine
Met dank aan Christine voor de foto

Een boek als cadeau

Ook een leuk idee voor een boekige traktatie is het om een kinderboek cadeau te geven aan een klas, samen met een passende traktatie in het thema van het boek! Bijvoorbeeld, als je het boek Bob Popcorn cadeau geeft, zou het leuk zijn om popcorn als traktatie toe te voegen. Je zou kleine zakjes popcorn kunnen maken en deze versieren met vrolijke kleuren of stickers die overeenkomen met het boek. Voor De Gorgels zou je kunnen overwegen om kleine Gorgel-figuurtjes te maken van bijvoorbeeld marsepein of fondant, en deze uit te delen als traktatie. Door de traktatie aan het thema van het boek te koppelen, maak je de ervaring voor de kinderen nog specialer en betrek je hen nog meer bij het verhaal. Het zal zeker een blijvende indruk maken en de liefde voor lezen aanmoedigen!

Inspiratie voor boekige traktaties

Pinterest is een geweldige bron voor inspiratie als het gaat om creatieve traktaties met een boeken thema. Je vindt er talloze leuke en originele ideeën voor boekige traktaties. Als aanvulling op Pinterest delen we hier ook nog enkele leuke ideeën delen die we hebben ontvangen ter inspiratie.

Traktatie Ingrid
Met dank aan Ingrid voor de foto

Als je op zoek bent naar nog meer inspiratie voor boekige traktaties, dan zijn er verschillende websites naast Pinterest waar je creatieve ideeën kunt vinden. Een goede plek om te beginnen is Instagram, waar veel gebruikers hun eigen unieke traktaties delen. Ook websites zoals Etsy en CraftGawker kunnen een schat aan inspiratie bieden voor DIY-traktaties met een boeken thema. Vergeet niet dat je ook zelf creatief kunt zijn en je eigen draai kunt geven aan bestaande ideeën. Misschien heb je favoriete boeken of personages die je kunt gebruiken als inspiratie voor je boekige traktatie. Probeer verschillende materialen en technieken uit om iets unieks en persoonlijks te creëren

traktatie Spelend opvoeden
Met dank aan Spelend opvoeden voor de foto

Vergeet niet om rekening te houden met eventuele allergieën en dieetwensen van de kinderen in de klas bij het kiezen van je boekige traktaties. Zo kunnen alle kinderen samen genieten van deze smakelijke traktaties geïnspireerd op hun favoriete kinderboeken!

traktatie Elke
Met dank aan Elke voor de foto

Met deze boekige traktaties zullen de kinderen niet alleen genieten van het lekkers, maar ook geïnspireerd worden om de bijbehorende kinderboeken te ontdekken en te lezen. Veel plezier met het creëren van deze magische traktaties!

Vergelijkbare artikelen