Dichter dicht gedicht

‘De kinderen zijn door het schrijven van een gedicht op een zeer creatieve manier met taal bezig. Hoe heerlijk is dat! Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van het poëtische vermogen.’
– Dichter dicht gedicht –

Het verhaal

Cover Dichter dicht gedicht

In deze kopieermap Dichter dicht gedicht vind je 30 verschillende dichtvormen voor groep 5 t/m 8. 

Met deze kopieermap kun je een doorgaande lijn qua gedichten opzetten in groep 5 t/m 8.  Denk hierbij aan gedichten zoals een Elfje, Rondeel, Sonnet, ABAB-gedicht en nog veel meer.

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Dichter dicht gedicht

Wauw, deze dichtbundel is echt geweldig. Vooral ook voor LIST scholen om het creatief schrijven in de bovenbouw te stimuleren.

Zoals de map zelf al omschrijft, helpt deze Dichter dicht gedicht kopieermap om kinderen met verschillende soorten gedichten in aanraking te komen. 

Ik ben onder de indruk hoe de 30 verschillende dichtvormen uitgewerkt zijn zodat kinderen zelf hun creativiteit nodig hebben en alleen de werkvorm zelf op het werkblad staat. 

Praktisch: elk gedicht bestaat uit een uitleg voor de leerkracht en leerlingmateriaal om mee aan de slag te gaan. Dit kan klassikaal of zelfstandig of bijvoorbeeld in een werkgroep.

Het mooiste aan deze bundel is dat kinderen kunnen leren dat ze dichten kunnen zonder te moeten rijmen en dat de inhoud helemaal vrij vorm te geven is.

Mijn favoriet is het onzinwoordengedicht omdat ik weet dat kinderen hier heel erg veel fantasie voor hebben. 

Ik raad deze kopieermap aan aan alle basisscholen zodat kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met dichten.

Met dank aan Uitgeverij Kinheim voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Vergelijkbare artikelen