Doeboeken voor thuis die aansluiten bij kinderboeken

Het is (bijna) vakantie! De tijd waarin ik altijd enorm kan genieten van een doeboek.
Lekker bezig zijn met allerlei opdrachten afgewisseld met leuke teksten/informatie in een boek.
Op de achterbank van de auto, voor de tent, op het strand of in bed: ik kon als kind uren zoet zijn met doeboeken.
– Doeboeken voor thuis bij kinderboeken –

Doeboeken voor thuis die aansluiten bij kinderboeken

Wat is een doeboek?

(Vakantie) doeboeken zijn boeken vol met opdrachten, puzzels, spelletjes, moppen, testjes en nog veel meer. Kinderen kunnen thuis uren zoet zijn met het werken in een doeboek. Speciaal voor dit blog ben ik op zoek gegaan naar doeboeken die aansluiten bij leesboeken. Hierdoor ‘lezen’ de kinderen toch een beetje en doen zij hopelijk nieuwe leesboekeninspiratie op. Ik hoop met dit blog alle kinderen een geschikt doeboek aan te kunnen raden.

Doeboeken voor thuis (4, 5 en 6 jaar)

Het Grote Gruffalo doeboek – Uitgeverij Lemniscaat

doeboek

Dit hardcover doeboek is ideaal voor de kleine fans onder ons. Je mag er namelijk in schrijven, tekenen én lezen.
Begin voorin met jezelf: van wie is dit boek? Ga op pad in het bos en vervul de opdrachten, lees weetjes over sneeuw, maak lekkere Gruffalo-hapjes, lees muizenmoppen of speel een van de geweldige gruffalospelletjes.

En mijn favoriet? Die vind je op bladzijde 29… ‘Gedichtjes om te gruwelen’

Geschikt voor: kleuters (en oudere kinderen) die dol zijn op de Gruffalo of lekker aan de slag willen.
Sluit aan bij: boeken over de Gruffalo.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor dit recensie-exemplaar.

André het astronautje doeboek – Uitgeverij Meis en Maas

André doeboek

In dit doeboek, waarin ruimtevaart en techniek centraal staan, staat het vol met wist-je-datjes over de ruimte. Liever zelf aan de slag? Verbind de puntjes, train als een astronaut, lanceer je eigen raket, speel een potje ganzenbord of kleed je astronaut aan. Kun jij net als André de ruimte in?

Geschikt voor: Jonge kinderen die kunnen lezen of samen met hun ouders aan de slag gaan en interesse hebben in de ruimte(vaart).
Sluit aan bij: boeken over André het astronautje of de ruimte.

Met dank aan Uitgeverij Meis en Maas voor dit recensie-exemplaar.

Lego City – Redding te water – Uitgeverij Meis en Maas

Doeboek lego

Lego ken je vast wel, die blokjes om mee te bouwen. Over Lego zijn inmiddels vele boeken verschenen. In deze serie van Uitgeverij Meis en Maas kun je allerlei minifiguren bij elkaar sparen.

Lego City – Redding te water is een boek waarin stripverhalen afgewisseld worden met puzzels en opdrachten. Versier de zeilen van windsufers, lees over de Selfie-octopus, ontdek vreemde dingen of zoek de verschillen. Bij dit boek krijg je een minifiguur om in elkaar te zetten.

Geschikt voor: Kinderen vanaf 5 jaar die dol zijn op lego.
Sluit aan bij: boeken over Lego.

Met dank aan Uitgeverij Meis en Maas voor dit recensie-exemplaar.

Het Gruffalo sticker doeboek – Uitgeverij Lemniscaat

gruffalo doeboek

Dit doeboek zit vol, maar dan bedoel ik ook echt vol, met stickers! Wel meer dan 200 stickers zelfs. Achterin het boek vind je bladzijden vol stickers die je door het gehele boek kunt plakken. Ook vind je een aantal bladzijden die je uit kunt knippen om Gruffalo-slingers of een Gruffalo-kaartspel van te maken.

Al die stickers kun je gebruiken om bijvoorbeeld een kleurplaat aan te kleden en hem daarna in te kleuren. Gebruik stickers om tegenstellingen af te maken, beplak het fotoalbum van de Gruffalo, knip versiering uit of laat met stickers het donkere bos tot leven komen. Of ga aan de slag met mijn favoriet: teken een fantasiemonster!

Geschikt voor: kleuters (en oudere kinderen) die van de stickers of de Gruffalo houden.
Sluit aan bij: boeken over de Gruffalo.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor dit recensie-exemplaar.

Doeboeken voor thuis (7, 8 en 9 jaar)

Dummie de mummie doeboek – Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum

doeboeken

De serie Dummie de mummie van Tosca Menten is een van mijn favoriete series om voor te lezen. Daarom was ik ook super blij, Maashi!, dat ik het Dummie de mummie doeboek mocht ontvangen.

In dit doeboek wordt je welkom geheten door Dummie zelf. ‘Ik wens ghele ghrote pleziertje metdoeboek en succes met spelletjes!‘ En zoals gezegd, staat het boek vol met spelletjes. Zo kun je zelf aan de slag met geheimschrift, doorstreeppuzzeltjes, sudoku of schrijf onderweg dingen op die je tegen komt bij de letters van het alfabet. Deze spelletjes worden afgewisseld met verhalen. Dummie vertelt je moppen, samen met meester Krabbel vertelt Dummie je over Egypte, lees het verhaal ‘zeurprijs‘ of zing het Dummie de mummie lied. En ga vooral ook aan de slag met mijn favorieten: Een test waarbij je plaatjes moet verbinden bij de Dummie de mummie boeken en het dummie de mummie-bordspel.

Geschikt voor: Alle kinderen die dol zijn op Dummie de mummie of (als kinderen Dummie nog niet kennen) van humor houden!
Sluit aan bij: de serie Dummie de mummie.

Met dank aan Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum voor dit recensie-exemplaar.

Geronimo Stilton op zoek naar de oersoep – Uitgeverij De wakkere muis

doeboeken

Geronimo Stilton is een knager waar al vele boeken over geschreven zijn. De teksten zijn kleurrijk en met verschillende lettertypes/groottes geschreven, veel kinderen vinden dit een groot succes.

Lukt het jou om de boodschap van de Kweeniesaurus op te lossen? Ga kriskras door het boek heen en maak allerlei opdrachten. Volg de pijlen en zie welk woord eruit komt, tel de schelpen om te weten welke keuze je moet maken, los een sudoku op of ontrafel geheimschrift.

doeboeken

Dit doeboek bevat de perfecte combinatie van verhalen lezen en het maken van opdrachten:

Elke 2 bladzijden bestaan uit een stuk verhaal en een opdracht/keuze. Vanuit daar moet je naar een andere plek in het boek, waar het verhaal vervolgt wordt. Soms loopt het dood. Zo liep ik tijdens mijn eerste leesavontuur na 5 opdrachten dood en moest ik terug naar bladzijde 2. Vanaf daar wist ik dat ik 1 van de 5 opdrachten anders zou moeten kiezen, maar welke? Dat maakte dat ik de tekst extra goed wilde lezen om niet weer dezelfde stappen te nemen. Een hele uitdaging om dit boek uit te krijgen!

Geschikt voor: Jongens en meiden vanaf 7 jaar die dol zijn op de verhalen van Geronimo Stilton (vooral de oerknagers delen), maar ook voor kinderen die dol zijn op puzzels tijdens het lezen. Volgend schooljaar wil ik dit boek aan te raden aan een kind wat niet dol is op lezen, wie weet dat dit de uitvinding voor hem is!
Sluit aan bij: boeken over Geronimo Stilton.

Met dank aan Uitgeverij De wakkere muis voor dit recensie-exemplaar.

Vos en Haas Doeboek  – Uitgeverij Lannoo

Vos en Haas doeboek

Het Vos en Haas Doeboek is een boek waar je blaadjes uit kunt scheuren. Op de achterkant vind je de antwoorden, hierdoor is het zelfcorrigerend. Kies de opdracht die je wilt doen en scheur hem eruit. Het is een boek vol met (voorbereidende) oefeningen om te schrijven en te tellen.

Zoek de verschillen, kleur woorden die beginnen met de letter B, teken en kleur hetzelfde aantal bolletjes en schrijf het juiste cijfer in het vakje, omcirkel wat rijmt, tel het aantal lettergrepen, teken het lekkers op tafel en lees verhalen over Vos en Haas.

Geschikt voor: Kinderen die naar groep 3 gaan. Op de kaft staat: ‘De ideale voorbereiding op groep 3 / het eerste leerjaar‘. Al denk ik dat kinderen in groep 3 dit stiekem ook nog wel leuk vinden.
Sluit aan bij: boeken over Vos en Haas.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit recensie-exemplaar.

Het enige echte Astronauten doeboek – Uitgeverij Meis en Maas

doeboeken

Dit handboek helpt je om veel te weten te komen over de ruimte, zodat jij net als André Kuipers later de ruimte in kunt. Het boek staat vol met informatie en puzzels. Vouw je eigen ruimteschip, leer navigeren, denk logisch na (net als een astronaut), los breinbrekers op en lees het dagboek van een astronaut. Lukt het jou om een echte astronaut te worden?

Geschikt voor: Kinderen vanaf 8 jaar die geïnteresseerd zijn in de ruimte(vaart) of er meer vanaf willen weten.
Sluit aan bij: boeken over de ruimte.

Met dank aan Uitgeverij Meis en Maas voor dit recensie-exemplaar.

Doeboek Mondriaan – Uitgeverij Leopold

Mondriaan doeboek

In dit doeboek vind je drie kleuren: rood, geel en blauw. Het gaat dan ook over Piet Mondriaan. Een heerlijk boek vol met informatie en opdrachten.

Lees achtergrondinformatie over Piet Mondriaan, kleur zelf de molen in, lees een strip van Keepvogel, oefen van figuratief naar abstract of maak een kruiswoordpuzzel. Op allerlei manieren kun je creatief aan de slag met kunst.

Ben je echt fan? Dan heb je geluk. In het boek vind je een poster die je op je kamer op kunt hangen.

Geschikt voor: Kinderen die meer willen weten over Piet Mondriaan of zelf van kunst houden.
Sluit aan bij: boeken over kunst zoals Piet en de zee.

Met dank aan Uitgeverij Leopold voor dit recensie-exemplaar.

Dit is geen boek – Uitgeverij Deltas

Dit is geen boek

Zoals de titel al aangeeft: Dit is geen boek. Niet lezen, gewoon doen! Dat is de perfecte manier om kinderen die geen interesse hebben in het lezen van boeken toch een beetje aan het lezen te krijgen. Je moet immers de opdrachten lezen voor je ze kunt uitvoeren.

Het boek staat vol met 101 dingen die je met dit boek mag doen zoals

Leg het boek een nachtje in de diepvries

en

Een zee van ruimte voor jouw eigen pastakunstwerken‘.

Aan de slag

Zelf probeerde ik een aantal opdrachten voor jullie uit, maar ik liet ook mijn vriend, mijn hond en de kids uit mijn klas het boek uitproberen. Ik heb verschillende filmpjes en foto’s samengevoegd tot een leuk filmpje. Kijken jullie mee:

Mijn favoriete opdracht uit dit boek is de opdracht dat je het boek tegen de muur moest gooien. Wat een ongelofelijk bizar en bevrijdend gevoel om gewoon eens een boek tegen een muur te gooien haha. Mijn vriend keek me ook erg geschrokken aan en vroeg ‘wat doe jij nou?’

Geschikt voor: Kinderen die eigenlijk niet zo dol op lezen zijn en hun leesfrustratie wel eens op een boek willen uitleven. Of kinderen die juist wel dol op lezen zijn en stiekem ook gekke dingen met een boek willen doen.

Met dank aan Uitgeverij Deltas voor dit recensie-exemplaar met ISBN 9789044752953.

De groene hand Mysterie Pocket

De groene hand Mysterie Pocket

Dit doeboek bestaat uit 2 verhalen met enkele groene hand opdrachten. Hierdoor is het boek de perfecte combinatie tussen lekker lezen en zelf aan de slag.

Het raadsel van de fabriek is het eerste verhaal in dit boek. De groene hand gaat op schoolkamp. Al lijkt het soms meer een werkkamp. Op vrijdagavond verdwijnt de fooienpot met een mooi bedrag erin. Wie zou dit gedaan hebben? Lukt het De groene hand om de dader op te sporen voordat ze weer naar huis gaan?

De verdwenen kamer is het tweede verhaal. Het enigste wat De groene hand gezien heeft is een busje met graffiti, is dat wel zo verdacht? Daar zullen ze achter komen. Samen bouwen ze een boomhut vlak achter het tankstation. Al snel blijkt dat het busje niet alleen verdacht is, maar ook dat het avontuur waar zij in beland zijn groter en gevaarlijker is dan ze verwacht hadden. Zal dit goed aflopen?

Beide verhalen zijn heerlijk spannend en zetten je regelmatig op het verkeerde spoor. Wie zal de dader toch zijn? Dat zorgt ervoor dat je het boek eigenlijk niet weg kunt leggen. Tussen de verhalen door vind je allerlei leuke groene hand opdrachten zoals het tekenen van de oude fabriek. Ook vind je achterin een heus vergaderschrift, waarmee je je eigen groene hand vergaderingen kunt houden.

De Groene Hand leskaart

Nu ook met Groene hand leskaart, download die hier.

Mijn favoriete opdracht uit dit boek is de quiz: wat voor detective ben jij?
Sluit aan bij: de serie De groene hand.

Geschikt voor: Kinderen die wel van een beetje spanning en avontuur houden.

Met dank aan Susan van ‘t Hullenaar voor dit recensie-exemplaar.

Land in zicht!  – Uitgeverij Lannoo

Land in zicht! doeboek

Veel doeboeken hebben een softcover, maar dit doeboek niet. In dit hardcover doeboek wordt je uitgedaagd om in 25 verrassende opdrachten het leukste land ter wereld te bedenken.

Jij bent de hoofdpersoon in dit boek. Het boek begint met een mysterieuze brief van de Wereld Landen Raad die, nadat je je naam op de stippellijn geschreven hebt, aan jou gericht is. Daarna ga je aan de slag: kies een vervoersmiddel, kies de vorm van jouw eiland, ontwerp je eigen vlag, ontwerp klederdracht of ontwerp een eigen dierentuin. Sommige opdrachten kun je alleen uitvoeren als je de uitknipposter van voor in het boek.

Doorloop al deze stappen en bedenk het leukste land ter wereld.

Geschikt voor: Kinderen vanaf 8 jaar. Het lijkt mij leuk om kinderen samen dit boek te laten maken, welke keuzes maken ze samen? Of doorloop de stappen met de klas waarbij ieder kind zijn eigen land ontwerpt.
Sluit aan bij: een boek zoals Overleven op Drakeneiland.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit recensie-exemplaar.

Doeboeken voor thuis (10, 11 en 12 jaar)

Het grote Bieb-bende doeboek! – Uitgeverij Stormsteen

Ken je de Bieb-bende? De inmiddels 8 delen tellende serie over 6 kinderen die samen allerlei avonturen beleven. Dan is dit doeboek echt iets voor jou! Ken je de serie nog niet? Schaam je! ?

In Het grote Bieb-bende doeboek vind je allerlei leuke activiteiten om te doen. Zo kom je doolhoven, woordzoekers, sudoku en zoek de verschillen tegen. Maar dit doeboek is juist zo bijzonder door de vele extra informatie die je over de serie te weten komt. Zo lees je verschillende interviews met personages uit de serie.

Ook kun je over elk boek een quizje invullen. Wat weet jij nog van de boeken die je gelezen hebt?

Mijn favoriete opdracht uit dit boek is het bordspel wat je tegenkomt op bladzijde 8 en 9. Ik kan niet wachten tot ik een slachtoffer vind dat dit spel met mij wil spelen!

Geschikt voor: Fans van De Bieb-bende of kinderen die nieuwsgierig zijn naar de serie en zo laagdrempelig al in contact willen komen met de serie.
Sluit aan bij: de serie De Bieb-bende van Michael Reefs.

Met dank aan Uitgeverij Stormsteen voor dit recensie-exemplaar. Wil je een gesigneerd exemplaar? Dat kan via de webwinkel van Uitgeverij Stormsteen.

De waanzinnige boomhut Het doeboek  – Uitgeverij Lannoo

Waanzinnige Boomhut doeboek

Het doeboek begint met een introductie zoals je die van de serie gewend bent. Op elke pagina vind je enkele zinnetjes. Daarna mag je zelf aan de slag. Teken wie jij bent, teken iets wat je leuk vindt en teken iets wat je niet leuk vindt. Dit boek is met zijn 188 bladzijdes het dikste doeboek wat ik tot nu toe tegen ben gekomen. En alle 188 bladzijdes zijn fantastisch om mee aan de slag te gaan!

Zo kom je door het hele boek leuke dingen om te doen tegen: teken waar jij woont, teken nieuwe ijssmaken, teken een ruimtereis, zoek de verschillen, bedenk grappige geluidseffecten, maak een boomhut-kruiswoordpuzzel of test je boomhut-kennis.

Mijn favoriet in dit boek: op bladzijde 18 en 19 mag je nieuwe verdiepingen voor de boomhut bedenken.

Geschikt voor: Jongens en meiden die dol zijn op de Waanzinnige Boomhut-serie. Qua leeftijd denk ik dat dit boek geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ik denk dat alle fans van de serie hier graag in aan de slag gaan.
Sluit aan bij: de serie De waanzinnige boomhut.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit recensie-exemplaar. Inmiddels zijn er 2 doeboeken uit van serie serie, bekijk hier deel 2.

Mijn geMUTS Schrijf het zelf! – Uitgeverij de Fontein

dagboek van een muts

Nog zo’n bekende serie is de serie Dagboek van een Muts. Vele kinderen zullen bekend zijn met deze serie en hier volop van genieten. In dit boek mag je zelf aan de bak.

Na 20 bladzijdes verhaal, waarin je leest hoe Nikki van slag is omdat ze haar dagboek kwijt is, krijg je tips om zelf aan de slag te gaan met jouw geMUTS. Deze tips worden afgewisseld met de zoektocht van Nikki naar haar dagboek. Zou McKenzie haar dagboek eerder vinden?

Zelf begin je met het bepalen van jouw dagboekidentiteit. Daarna kan het echte schrijven beginnen. Schrijf o.a. over het goede, het ellendige en het gênante, teken een namaakomslag om je dagboek geheim te houden én leer striptekenen, leer dat jouw dagboek alleen om jou draait, en mijn favriet: schrijf een lijst van geheime codes die je kunt gebruiken.

Dit boek helpt je stap voor stap een dagboek bijhouden, waarin je al je zorgen, ervaringen en gedachten kwijt kunt. Het vraagt je doelen te stellen, het helpt je na te denken over wat je belangrijk vindt en het laat je een brief schrijven aan je toekomstige ik. De eerste 190 bladzijdes zijn gevuld en dagen je uit om alvast mee te schrijven, daarna mag je zelf aan de slag.

Geschikt voor: Alle dames én heren vanaf een jaar of 9 die dol zijn op de Dagboek van een Muts-serie of kinderen die eventueel zelf willen beginnen met het schrijven van een dagboek.
Sluit aan bij: de serie Dagboek van een Muts.

Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar.

Silvester (ge)doeboek – Uitgeverij Callenbach

Silvester (ge)doeboek

Silvester ken je wellicht van Silvester en het knorrende cadeau. Weet je nog niet wie hij is? Bekijk dan gauw bladzijde 7 uit dit leuke doeboek.

Dit (ge)doeboek neemt je mee in Silvesters wereld. Zo daagt hij je uit je eigen deo te maken, onder een spreekbeurt uit te komen met een nepwond, een potje blaadvoetbal te spelen of nepgeld te maken. Mijn favoriet: maak een vingerafdruk database. Al moet ik wel zeggen dat ik bladzijde 51 ‘Maak je eigen Silvester cartoon!’ binnenkort al in de klas uit ga proberen. En de cursus gevatte antwoorden geven heb ik hier thuis gelijk uitgeprobeerd en zorgde voor verbaasde blikken…

Dit (ge)doeboek is een perfecte mix van een leesboek met opdrachten. Verwacht geen puzzelboek, al komen er wel echte testen in voor.

Geschikt voor: jongens en meisjes in de bovenbouw (vanaf 9 jaar) die fan zijn van series zoals Het leven van een loser en Dagboek van een Muts.
Sluit aan bij: de serie Silvester.

Met dank aan Uitgeverij Callenbach voor dit recensie-exemplaar.

100% Mode tekenboek – Uitgeverij de Fontein

doeboek

Dit harcover doeboek sluit aan de bij 100% serie van Niki Smit. Niki daagt je uit om zelf aan de slag te gaan met welk materiaal dan ook. Ben je trots op een ontwerp? Deel het dan op Instagram met @bynikismit #styletigerchic.

Dit doeboek staat vol met plaatjes die je zelf kunt aankleden. Deze illustraties worden afgewisseld met korte stukjes informatie over ontwerpers, modellen of stijlen. Achterin vind je nog lege bladzijden, waar je helemaal zelf aan de slag kunt. De drukke pagina’s vragen om ontwerpen met andere materialen dan met stift/potlood. Het daagt je uit om bijvoorbeeld lapjes stof te gebruiken zodat jouw ontwerp eruit springt.

Geschikt voor: Kinderen die met mode aan de slag willen. In dit tekenboek kunnen ze zichzelf helemaal uitleven en allerlei ontwerpen uitproberen.
Sluit aan bij: de 100% serie.

Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar.

Het grote Mees Kees doeboek – Uitgeverij Ploegsma

Mees Kees doeboek

Mees Kees, de geweldige stagiaire waar inmiddels al vele boeken over geschreven zijn. In dit boek lees je over de tekenles van Mees Kees waarbij je de illustraties zelf in mag kleuren. Ook lees je over Sammy de Husselaar en een lesje spreekwoorden.

In de rest van het boek kun je volop aan de slag, maak bijvoorbeeld de quiz van Wahed, oefen de rap van Winston, leer topografie, kraak de code of ga aan de slag met mijn favoriet: ontwerp je eigen klas!

Kortom: een doeboek vol met allerlei activiteiten en enkele leuke verhalen over Mees Kees.

Geschikt voor: kinderen vanaf groep 5 die dol zijn op Mees Kees of gewoon lekker van puzzelen houden.
Sluit aan bij: de Mees Kees serie.

Met dank aan Uitgeverij Ploegsma voor dit recensie-exemplaar. Inmiddels zijn er 2 doeboeken uit in deze serie, zo ook Het grote winterse Mees Kees doeboek (vanaf 7 jaar).

Jouw leven als Loser – Uitgeverij de Fontein

doeboek

Belangrijk (bekend voor Leven van een loser fans: Verwar dit logboek absoluut niet met een dagboek, schrijf ook niet over je gevoelens maar vertel alleen wat voor kind je vroeger was.

In dit logboek ga je gelijk aan de slag met allerlei testjes en opdrachten. Wat neem je mee op een onbewoond eiland, maak een strip af, voorspel de toekomst, teken je stamboom, beschrijf jouw leve in cijfers of teken hoe je slaapkamer eruit ziet. Of ga aan de slag met mijn favoriet: ontwerp je eigen spookhuis.

Na pagina 144 vind je een kleurenstrips, gemaakt door personages uit Het leven van een loser. Daarna, vanaf bladzijde 178 is het jouw beurt. Doe ermee wat je wilt, maar hou het geheim.

Geschikt voor: Fans van Het leven van een Loser én voor alle kinderen (vooral jongens) die écht niet met een dagboek aan de slag gaan, maar wel een logboek bij zouden willen houden.
Sluit aan bij: de Leven van een Loser serie.

Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar.

Streepjescode Blauw – Uitgeverij Van Goor

Streepjescode Blauw

Als je op zoek bent naar een doeboek vol met onzin, grappige opdrachten en leuke verhalen dan is Streepjescode Blauw een zeer geschikt boek! Tosca heeft een enorme hoeveelheid onzin weten te bundelen tot een hilarisch doeboek. Zo daagt de eerste bladzijde je al uit om de onderbroek van jouw vader te dragen en een wiezijnvaderheeftdemooisteonderbroek-verkiezing te houden. Als dat je nog niet te gek is, dan kun je verder lezen! Dan kom je opdrachten tegen zoals Poep een uitroepteken en Loop drie keer géén rondje. Kortom: succes gegarandeerd!

Mijn favoriete opdracht uit dit boek is Verzin een toverspreuk en gebruik hem. Met een beetje fantasie kunnen hier de prachtigste toverspreuken uit komen en met een beetje magie lukt het vast om een beetje in de rondte te toveren ?

Zijn je kinderen wat ouder? Dan zou je er ook nog een familiechallenge van kunnen maken. Kies een opdracht uit die jullie allemaal zo goed mogelijk moeten volbrengen of ga de strijd aan om zo snel mogelijk zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren. Met fotobewijs natuurlijk! En als je voor de klas staat, dan kan ik je aanraden om goed na te denken of je de chaos die dit boek met zich mee brengt wel aan kunt. Ik zie mezelf als juf de uitdaging wel aan gaan om sommige challenges uit te proberen. Tijdens de gymles ga ik aan de slag met bladzijde 132: Tel tot die en hol zo ver als je kunt in een rechte lijn. (Ik hoor je denken: ‘132? heeft het boek zoveel bladzijden?‘ Ik heb werkelijkwaar geen idee, waarschijnlijk zijn ze bij de uitgever vergeten de paginanummervolgorde vergeten te controleren haha.)

Streepjescode Blauw

Wil je het boek alvast inkijken? Dat kan hier!

Geschikt voor: Alle fans van Tosca Menten en voor alle kinderen die humor hebben of van humor houden.
Sluit aan bij: boeken van schrijfster Tosca Menten.

Met dank aan Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum voor dit recensie-exemplaar. Inmiddels zijn er 2 doeboeken uit in deze serie, zo ook Streepjescode rood (vanaf 10 jaar).

Andere doeboeken voor thuis

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen