Facebook-inspiratie 2.0

Social media gebruik ik vooral om inspiratie op te doen voor mijn eigen lessen en voor mijn website. In dit bericht deel ik graag mijn Facebook-inspiratie 2.0 met jullie.

Facebook-inspiratie 2.0

Op Facebook is tegenwoordig veel te vinden. Ook worden de mogelijkheden steeds groter. Bij deze tip ik jullie graag 5 pagina’s (in willekeurige volgorde) die de moeite waard zijn om te volgen:

Facebook-inspiratie 2.0

Volg de Facebookpagina’s van uitgeverijen om op de hoogte te blijven van de nieuwste kinderboeken en leuke acties. Uitgeverij Unieboek heeft speciaal voor leerkrachten een pagina ‘in de klas’. Hier wordt je als leerkracht ook op de hoogte gehouden van lesideeën.

Facebook-inspiratie 2.0

Het volgen van Facebookpagina’s van boeken/series is echt een must. Hierdoor ben je op de hoogte van al het nieuws rond jouw favoriete boeken. De pagina van De Bieb Bende is erg actief. Afgelopen periode heb ik meegedaan met een grote winactie rondom de release van het zesde deel.

Facebook-inspiratie 2.0

Schrijvers hebben vaak ook een pagina over zichzelf en hun werk. Je kunt ook kijken of je vrienden kunt worden met een schrijver. Veel schrijvers gebruiken hun Facebookpagina om informatie over hun boeken te promoten. Zelf ben ik dol op de Facebookpagina van Arend van Dam. Regelmatig deelt hij hier stukjes werk uit zijn boeken.

Facebook-inspiratie 2.0

Elke 2 jaar wordt er een kinderboekenambassadeur uitgekozen. Voor 2017-2019 zijn dat zelfs twee ambassadeurs (of hoe ze het zelf noemen: ambassadeux). Kinderambassadeurs promoten kinderboeken. Juist daarom is het de moeite waard om de Kinderboekenambassadeur te volgen op Facebook.

Facebook-inspiratie 2.0

De Bieb op school is een concept waarbij de bibliotheek, scholen en gemeenten samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Sommige teams zoals Team dbos aan den IJssel zijn erg actief op social media. Zij delen veel leuke ideeën rondom boeken en lezen.

Aanvullingen?

Ik hoop dat jullie hier net zoveel Facebook-inspiratie vandaan halen als ik dat doe! Bekijk ook Facebook-inspiratie 1.0 en Facebook-inspiratie 3.0. Mocht je aanvullingen hebben, neem dan even contact met mij op.

Vergelijkbare artikelen