Facebook-inspiratie 3.0

Social media gebruik ik vooral om inspiratie op te doen voor mijn eigen lessen en voor mijn website. In dit bericht deel ik graag mijn Facebook-inspiratie 3.0 met jullie.

Facebook-inspiratie 3.0

Op Facebook is tegenwoordig veel te vinden. Ook worden de mogelijkheden steeds groter. In dit bericht tip ik Facebook-pagina’s van websites die over meer dan lezen en boeken schrijven, maar waarvan de berichten over lezen en boeken zeer de moeite waard zijn:

Facebook-inspiratie 3.0

Juf Inger schrijft op haar blog over van alles en nog wat. Regelmatig schrijft zij ook recensies over kinderboeken of leuke lesideeën rondom kinderboeken. Klik op haar site vooral even door naar de categorie Kinderboeken, daar vind je al deze blogs bij elkaar. Op Facebook komen al deze berichten langs, wellicht staan er meer interessante dingen tussen?

Facebook-inspiratie 3.0

Bij Juf Maike op de site lees je veel verschillende blogs. Onder het kopje review kun je doorklikken naar kinderboeken. Daar lees je allerlei recensies. Mocht je meer blogs over lezen willen vinden, dan kun je de zoekfunctie op haar website gebruiken. Juf Maike is erg actief op Facebook, je ziet veel meer blogs langskomen over allerlei onderwerpen dan alleen over lezen. Leuk weetje: de man van Juf Maike is de bekende schrijver Jozua Douglas.

Facebook-inspiratie 3.0

Op de website van Klas van juf Linda vind je ook allerlei soorten onderwerpen. Via het kopje leren kun je doorklikken naar letters en lezen. Ook bij Linda kun je onder het kopje recensies berichten vinden over kinderboeken en prentenboeken. Klas van juf Linda is zeker de moeite waard om op Facebook te volgen.

Facebook-inspiratie 3.0

Lessen van Lisa is de website van Lisa. Ook hier vind je veel meer dan alleen lezen, maar als je onder het kopje lesideeën doorklikt naar taal en dan naar lezen, dan vind je al haar blogs over lezen bij elkaar. Op Facebook zijn haar berichten ook echt van toegevoegde waarde.

Facebook-inspiratie 3.0

Juf Bianca schrijft geregeld projecten voor Kleuteruniversiteit. Hiervoor is zij veel met prentenboeken in de weer. Klik op haar site vooral ook door naar het kopje boeken en materialen om al haar berichten over kinderboeken te lezen. Op Facebook houdt ze je goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Aanvullingen?

Ik hoop dat jullie hier net zoveel Facebook-inspiratie vandaan halen als ik dat doe! Bekijk vooral ook Facebook-inspiratie 1.0 en Facebook-inspiratie 2.0. Mocht je aanvullingen hebben, neem dan even contact met mij op.

Vergelijkbare artikelen