Facebook-inspiratie

Social media gebruik ik vooral om inspiratie op te doen voor mijn eigen lessen en voor mijn website. In dit bericht deel ik graag mijn Facebook-inspiratie met jullie.

Facebook-inspiratie

Op Facebook is tegenwoordig veel te vinden. Ook worden de mogelijkheden steeds groter. Bij deze tip ik jullie graag 5 pagina’s (in willekeurige volgorde) die de moeite waard zijn om te volgen:

Als je Kinderboekenjuf.nl een succes vindt (en dat zal vast, anders lees je dit bericht niet), dan kan ik je deze pagina echt aanraden. Femke Ganzeman schrijft ideeën om boeken te promoten in de klas en om boeken tijdens lessen te gebruiken. Zij biedt hier vooral Facebook-inspiratie voor de bovenbouw.

Facebook-inspiratie

Deze Facebookpagina staat boordevol met recensies van Kinderboeken. Mathilde Talens vind het belangrijk dat de recensies geschreven worden voor en door kinderen. Een pagina vol Facebook-inspiratie rondom nieuwe boeken en wat anderen ervan vinden.

Facebook-inspiratie

Dit is een algemeen account van de bibliotheek. Je leest hier allerlei informatie over boeken en de diensten van de bibliotheek. Vaak hebben de verschillende bibliotheken ook zelf een facebookpagina, zoals bibliotheek Gelderland Zuid bij mij in de buurt. Volop Facebook-inspiratie vanuit de bibliotheek!

Facebook-inspiratie

In de buurt bij jou zit vast een echte kinderboekwinkel. Ik kan het je aanraden om deze pagina op te zoeken en te volgen. Op deze manier ben je op de hoogte van allerlei leuke activiteiten en aanbiedingen in de winkel. Zelf volg ik de Kinderboekwinkel Nijmegen en Bruna Huissen bij mij in de buurt en ik volg Kinderboekwinkel in de Wolken uit Voorburg omdat zij zo actief zijn op Facebook. Facebook-inspiratie vanuit de kinderboekwinkel bij jou uit de buurt.

Facebook-inspiratie

Wist je dat het thema van een kinderboekenweek al ruim voor oktober bekend is? Op de pagina van de Kinderboekenweek lees je allerlei informatie over de ontwikkelingen rondom het nieuwe thema. Daar omheen delen ze leesgerelateerde berichten met je. Hier vind je Facebook-inspiratie om op tijd op de hoogte te zijn van het nieuwe thema van de Kinderboekenweek.

Aanvullingen?

Ik hoop dat jullie hier net zoveel Facebook-inspiratie vandaan halen als ik dat doe! Bekijk ook Facebook-inspiratie 2.0 en Facebook-inspiratie 3.0. Mocht je aanvullingen hebben, neem dan even contact met mij op.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen