Juffen & Meesters inspiratie-avonden

Ik ben dol op inspiratie-avonden, vooral als ze over lezen gaan. Zo richting de kinderboekenweek kun je op verschillende plekken inspiratie-avonden bijwonen, maar wat is dat nou een inspiratie-avond?

Inspiratie opdoen

Rondom de Kinderboekenweek mogen veel leerkrachten boeken aanschaffen voor hun school. Dit is voor boekhandels een uitgelezen kans om juist de nieuwe boeken te promoten en veel boeken te verkopen. Speciaal hiervoor organiseren zij inspiratie-avonden, zodat juffen en meesters inspiratie kunnen komen opdoen.

Soorten inspiratie-avonden

Inmiddels heb ik al verschillende inspiratieavonden gezien en de inhoud hiervan verschilt nogal.

Boeken promoten

Medewerkers uit de boekhandel promoten de kerntitels en andere geschikte boeken rondom het thema van de Kinderboekenweek. Vaak hebben de medewerkers dan veel van deze boeken gelezen en zij kunnen je hier dan ook echt over inlichten. De boeken liggen meestal centraal in de boekhandel en kunnen naderhand aangeschaft worden.

Uitgeverijen

Uitgeverijen komen langs om te vertellen over hun boeken. Toevallig heb ik laatst Uitgeverij Zwijsen aan het woord gezien. Deze uitgeverij vertelde over het leeraanbod, de kinderboeken en de inspiratiewebsite Land van lezen.

Inspiratie-avonden

Vaak is het na de presentatie mogelijk om vragen te stellen over de specifieke producten en over te gaan tot de aanschaf van producten.

Inspiratie-avonden

Auteurs

Auteurs vertellen over hun boek en geven een workshop welke je zelf in de klas kunt gebruiken. Ik heb laatst met Jozua Douglas de griezelquiz gespeeld,

Inspiratie-avonden

met Jaap Robben woorden gevormd

Inspiratie-avonden

én met Harmen van Straaten glow-in-the-dark spookjes gemaakt.

Inspiratie-avonden

Deze ideeén kan ik zo in de klas toepassen.

Presentaties/workshops

Vaak worden er ook presentaties/workshops gegeven. Zo werd er tijdens een inspiratie-avond een workshop dirigeren gegeven (ik miste zelf de link met kinderboeken of de kinderboekenweek). De presentatie van de CPNB was erg interessant. Zij legde uit hoe je online bij het lesmateriaal kon komen en ze gaf suggesties bij verschillende kerntitels.

Inspiratie-avonden

Zelf mocht ik een presentatie geven over mini leeslessen en leesbeleving.

Wist je dat je Kinderboekenjuf ook kunt uitnodigen voor het geven van een presentatie of workshop? Neem daarvoor contact op via het contactformulier.

Inspiratie-avonden

Goodiebag

Vaak krijg je ook een (goed gevulde) goodiebag mee.

Inspiratie-avonden

Zelf naar een informatie-avond?

De meeste informatie-avonden van 2017 zijn inmiddels geweest. Om voor 2018 op tijd op de hoogte te zijn kun je verschillende dingen doen.

  • Volg de boekhandels bij jou in de buurt op social media. Vaak worden daar de inspiratie-avonden aangekondigd.
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van jouw boekhandel.
  • Vraag jouw lokale boekhandel of zij aan inspiratie-avonden doen en hoe je het beste op de hoogte kunt blijven van de nieuwe inspiratie-avonden.

Vergelijkbare artikelen