Kinderboekenbal 2018

Elk jaar wordt de Kinderboekenweek geopend met het Kinderboekenbal.
Dit jaar mocht ik aanwezig zijn en wat was dat een feestje!
– Kinderboekenbal 2018 –

Kinderboekenbal 2018

Kinderboekenbal 2018

Samen met gastblogger Linda was ik aanwezig bij het Kinderboekenbal 2018. Met dank aan de CPNB hiervoor.
Ik heb een vlog gemaakt van het kinderboekenbal. Dit geeft je een beeld van hoe het die avond was.

(Note to myself: hard oefenen met vloggen.)

Kakelbontekinderboekenbalclub

Kinderboekenbal 2018Theater de Meervaart te Amsterdam was dinsdagavond 2 oktober 2018 omgetoverd tot een kinderboekenliefhebbersclub. In elke hoek vond je wel een club waar je je bij aan kon sluiten. Dit deed me denken aan kerntitel Mag ik meedoen? waarin Eend op zoek is naar een club om zich bij aan te sluiten.

Samen met gastblogger Linda ben ik op zoek gegaan naar een club om ons bij aan te sluiten en die hadden we al snel gevonden. Samen met Femke Ganzeman van Leesbevorderingindeklas.nl en Mathilde Talens van ikvindlezenleuk.nl vormden we een boekbloggersclub 😉

Kinderboekenbal 2018

De show

Thomas van Luyn was de gastheer van de show en hij deed het geweldig. Als je de kinderen uit wilt dagen met een echte tongbreker (of galgje), probeer dan Kakelbontekinderboekenbalclub maar eens uit 😉 Gelukkig ging dit Thomas van Luyn erg goed af.

Verder trad Kinderen voor kinderen op met o.a. hun nieuwe singel Kom erbij. Dat was erg leuk om een keer live mee te maken. Samen met de kinderen op het podium werd een verhaal geschreven. We speelden petje op, petje af met leuke petjes van hoofdsponsor NS.

Kinderboekenbal 2018

Milja Praagman las voor uit haar prentenboek van de kinderboekenweek Kom erbij. De prachtige prenten waren op de achtergrond te zien.

Daarna was Jozua Douglas aan de beurt. Hij las een stukje voor uit het kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie terwijl dit nagespeeld werd door Thomas van Luyn en verschillende kinderen. Een boek naspelen geeft zoveel meer dimensie aan het verhaal. Wie weet wordt het boek of de serie ooit nog verfilmd!

Lees ook: Kom erbij en De eilandenruzie

De gouden griffel

Kinderboekenbal 2018

Als laatst was het natuurlijk tijd voor de uitreiking van De gouden griffel. Er waren 10 kanshebbers bekroond met een zilveren griffel. Op een geweldige manier werd onthuld dat Annet Schaap met Lampje de gouden griffel gewonnen heeft. Lampje heeft dit jaar 3 prijzen gewonnen, wat vrijwel uniek is in kinderboekenland.

Mijn recensie met ideeën voor mini leeslessen over Lampje kun je hier vinden.

De borrel

Naderhand was het tijd voor de kinderboekenborrel. De volwassenen werden naar de Parenclub gestuurd waar zij gezellig konden kletsen. Voor de kinderen waren er allerlei activiteiten om mee aan de slag te gaan. Linda en ik kwamen Jozua Douglas nog tegen waar we een handtekening van kregen.

Kinderboekenborrel 2018

Lees ook: Kinderboekenbal op school

Vergelijkbare artikelen