Kinderboekenjuf op de NOT19

Op woensdag 23 januari bezocht ik de NOT19 en wat heb ik ervan genoten!
– Kinderboekenjuf op de NOT19 –

Kinderboekenjuf op de NOT19

NOT19

Dit jaar was de NOT19 op woensdag langer open, dus ik besloot na de ochtendspits richting beurs te vertrekken voor een dagje beurs. Op de beurs trof ik Juf Maike en zo begon mijn eerste beursdag.

Kinderboekenjuf op de NOT19

Kinderboekenstraat

Kinderboekenjuf op de NOT19De kinderboekenstraat is voor mij toch wel de place to be op de NOT19, dus daar bracht ik dan ook het grootste gedeelte van de dagen door. Het is genieten om tussen alle boeken te snuffelen en alle aanbiedingen te bekijken.

Je vindt hier allerlei uitgeverijen zoals Uitgeverij De Wakkere Muis, Kijk en Lees en De leukste kinderboeken.

Ben je op de NOT19, ga dan zeker even snuffelen bij alle leuke kinderboeken die er uitgestald liggen.

Juf Maike

Kinderboekenjuf op de NOT19Ik volgde de workshop van Juf Maike over hoe zij een succesvolle bloggende leerkracht werd. Voor mezelf haalde ik er 2 tips uit:

 • Speel in op actualiteiten. Waar zoeken de leerkrachten op? Kun je daar iets mee op je website?
 • Zet in op Google en zoekmachines. Welke zoekwoorden worden er gebruikt? Ben je goed vindbaar? Zorg voor linkjes naar andere blogs op je website.

Lekker lezen

Kinderboekenjuf op de NOT19In theater 3 volgde ik een lezing van Arjanne Hoogerman, hoofdredacteur van Praxis Bulletin. Het was inspirerend om vanuit de drie basisbehoeften naar het leesonderwijs te kijken.

Verder heb ik nog wat mooie boekentips opgedaan zoals De kleine prins. Daar zijn twee versies van, die kun je in de bovenbouw samen lezen. De kinderen die lezen lastig vinden kunnen aan de slag met het prentenboek (de vernieuwde versie) en de andere kinderen lezen de oude versie.

Uitgeverijen

Kinderboekenjuf op de NOT19Bij verschillende uitgeverijen ging ik op zoek naar de personen waarmee ik meestal mailcontact heb. Het is erg leuk om deze personen ook eens in het echt te spreken.

Bij Uitgeverij de Wakkere Muis kreeg ik meteen een recensie-exemplaar mee van Bungelend aan een staartje en bij Bazalt kreeg ik een recensie-exemplaar van het stripboek Heftige hersens! met verschillende posters mee. En als kers op de taart kreeg ik van Uitgeverij Pica ook een recensie-exemplaar van Close Reading. Ik kijk er nu al naar uit om hier mee aan de slag te gaan!

Kinderboekenjuf op de NOT19

Naast dat ik heerlijk rondgestruind heb, ben ik ook aanwezig geweest in de bloggersstraat. Op donderdag 24 januari kon je mij van 10.30-11.30 en 14.00-15.00 uur in deze straat vinden. Op zaterdag 26 januari ben ik er ook van 11.00-13.00.

In de bloggersstraat werkte ik onder andere aan dit blog, een blog van een gastblogger over Panda wil een vriendje en een blog van mezelf over Een huis voor Harry. Deze blogs verschijnen binnenkort online.

Er kwamen een aantal bekenden langs en ik ontmoette verschillende onderwijsbloggers die ik nog niet persoonlijk gesproken had.

Bekijk ook: Interview met Kinderboekenjuf op PrimaOnderwijs.nl (even scrollen)

Aanraders op de beurs

Op een beurs kom je allerlei leuke en nieuwe dingen tegen. Daarom hier een rijtje aanraders die ik op de beurs tegen kwam:

 • Kijk en lees; Dit is een kleine uitgeverij welke zich bezig houdt met het illustreren van strips voor AVI-lezers. De strips zijn grappig en totaal niet kinderachtig, waardoor het een echte aanrader is voor kinderen met leesproblemen.

Bekijk ook: Kik loopt voorop

 • Twickto; Samen met juf Inger liep ik langs de stand van Twickto op. We kregen een kleine demonstratie van dit geweldige techniekmateriaal. Met een simpele klik en draai zit het stevige materiaal aan elkaar. Hierdoor kun je heel vlot grote constructies bouwen.
  Kinderboekenjuf op de NOT19
 • Makedo; Ook liepen we langs Makedo. Een constructiemateriaal waarmee je karton kunt verbinden. Met een kartonzaag en schroeven kun je de geweldigste constructies in elkaar zetten.
  Kinderboekenjuf op de NOT19
 • Schrijvers en illustratoren; In de kinderboekenstraat vind je regelmatig schrijvers en illustratoren die hun boeken signeren. Heb je een favoriete schrijver of wilde je dat ene boek toch nog aanschaffen? Zorg dan zeker dat je hem laat signeren.
  Kinderboekenjuf op de NOT19
 • Afgeprijsde kinderboeken; In de kinderboekenstraat vind je ook allerlei beursaanbiedingen en afgeprijsde boeken, zeker de moeite waard als je voor de schoolbibliotheek (of thuis) op zoek bent naar leuke boeken.

Ben jij al op de NOT19 geweest? Wat is jouw aanrader? Ga je nog? Waar kijk je dan naar uit?

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen