Kinderzwerfboek

 

Kinderzwerfboek is iets wat mij al langere tijd aansprak. Een korte periode ben ik ambassadeur Kinderzwerfboek geweest. Ik heb moeten concluderen dat ik het idee achter het laten zwerven van boeken erg mooi vind en ik hoop dat veel kinderen deze boeken zullen lezen. Maar voor mijzelf bracht het weinig plezier om boeken te moeten verzamelen, sjouwen en wegbrengen zonder ook maar een boek te lezen of met kinderen te praten over deze boeken.

Graag vertel ik je meer over Kinderzwerfboek, wellicht is het wat voor jou?

Wat is Kinderzwerfboek?

Kinderzwerfboek
Bron: kinderzwerfboek.nl

Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. De organisatie zet zich in om kinderen aan het lezen te krijgen. Waarom lezen belangrijk is, vertellen ze hier.

Het idee erachter is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna weer laten zwerven.

Het motto is dan ook: Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven…

Wil je op de hoogte blijven? Volg ze op Facebook.

Zelf iets betekenen voor Kinderzwerfboek?

Dat kan op allerlei manieren.

  • KinderzwerfboekHet begint met boeken laten zwerven! Je kunt zelf stickers aanvragen en een boek laten zwerven. Stickers aanvragen doe je hier.
  • Je kunt boeken inzamelen en die afgeven bij een zwerfstation of een ambassadeur. Kijk hier voor een zwerfstation bij jou in de buurt.
  • Je kunt zelf een zwerfstation oprichten en bijhouden. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.
  • Werk je op een school? Dan zijn er allerlei dingen die je kunt doen. Daarover lees je hier meer.
  • En je kunt ambassadeur worden. Hoe je dat wordt? Dat lees je hier.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen