Leerkracht tag

Bij Juf Maike zag ik de leerkracht tag. Ik vind dit een leuke manier om de bloggers wat beter te leren kennen
en heb hem al bij verschillende anderen langs zien komen.
Daarom leek het me leuk om hem zelf ook in te vullen, zodat jullie mij een beetje beter leren kennen.
– Leerkracht tag –

Leerkracht tag

1. In welke groep geef je les?

Op dit moment geef ik les in groep 6. Ik ben net in WTF veranderd en sta nu geen 4 maar 3 dagen voor de klas. Het liefste geef ik les aan de midden- en bovenbouw. Ik vind groep 6 het leukste leerjaar omdat de kinderen zoveel leuke en moeilijke dingen leren. Qua W.O. komen er ook hele interessante thema’s aan bod zoals de watersnoodramp, slavernij en Anne Frank. En bij rekenen leren de kinderen wat breuken zijn.

2. Welk vak geef je het liefste?

3 x raden… Lezen natuurlijk! Al moet ik wel zeggen dat ik het liefste bezig ben met leesbeleving en dat ik technisch lezen en begrijpend lezen stiekem veel minder leuk vind om te geven. Daarom zoek ik ook altijd naar manieren om deze vakken betekenisvoller en levendiger te maken. Verder ben ik dol op het geven van geschiedenis omdat dat zo interessant is, crea omdat de kinderen je zo kunnen verrassen (al is de puinzooi altijd wel een minpuntje aan dit vak) en rekenen omdat het genieten is als je bij kinderen de ‘oh, zit dat zo’ blik ziet tijdens de les 😉

3. Welke leerkracht herinner je je nog?

Ik kan me mijn docent Geschiedenis van de middelbare school nog heel goed herinneren. Hij kon zo interessant vertellen dat ik helemaal in zijn verhalen verdween. Gedurende mijn laatste jaar kreeg ik les van een andere leerkracht, waardoor ik in mijn eigen tijd ook zijn vakken ben gaan volgen om er toch iets van te snappen.

4. Welke online leerkracht volg jij graag?

Ik heb veel en leuk contact met Maike van jufmaike.nl en Inger van jufinger.nl. Beide sites staan vol met inspiratie en leuke ideeën. Daarnaast ben ik ook dol op de inspiratie van Femke van leesbevorderingindeklas.nl, Linda van klasvanjuflinda.nl en Lisa van lessenvanlisa.nl. Verder volg ik samen met Beau van jufbeau.com de opleiding tot taalcoördinator en vind ik haar blogs over kinderboeken erg interessant.

Bekijk ook: Facebook-inspiratie

5. Wat vind je het leukste aan je werk?

Het kletsen met kinderen over kinderboeken. Zo heb ik een oud leerling die inmiddels in groep 8 zit, die geregeld komt vragen of ze een boek mag lenen. Laatst had ze gelezen over Lampje en die wilde ze graag lezen nu ze er zoveel over gehoord had. Ook geniet ik er enorm van als ik niet-lezers aan het lezen kan krijgen. In mijn huidige klas heb ik bij een aantal niet-lezende mannen flink punten gescoord nu ik Gevangen in Battle Royale #1 Fortnite het spel begint aan het lezen ben.

6. Wat vind je het minst leuk aan je werk?

Ik ben graag druk: bezig met nieuwe ideeën uitwerken of aan het uitzoeken hoe ik de lessen interessant en boeiend kan maken. Daardoor vind ik het zonde als mijn tijd op gaat aan ‘nutteloze’ zaken. Je kent het vast wel, die ene vergadering waarin uiteindelijk nog niks besloten is? Of dat studiemoment vol informatie waar je al mee bekend was? Gelukkig komt dit niet vaak voor.

7. Wat is je lievelingsvoorleesboek?

Pfoeh… Dat is een lastige vraag! Vele boeken vind ik erg leuk om te lezen, maar die zijn minder geschikt om voor te lezen. Een goed voorleesboek zorgt ervoor dat kinderen niet meer willen dat je stopt. Daar zijn er verschillende van… maar als ik er nu eentje moet kiezen als mijn lievelingsvoorleesboek? Dan is dat De zee kwam door de brievenbus van Selma Noort.

Doe je ook mee met de leerkracht tag?

Ga jij ook aan de slag met de leerkracht tag? Leuk! Ik vind het fijn als je dan wilt linken naar mijn leerkracht tag en het origineel van juf Maike. Laat je het me weten als je er een geschreven hebt? Dat vind ik leuk!

Vergelijkbare artikelen