Leesvink

Ik vond het ook erg leuk om je te ontmoeten, toch fijn om mensen die je alleen van Facebook kent live te zien!
– Leesvink –

Enige tijd geleden benaderde Merel de Vink van Leesvink mij. Ze wilde graag eens onze Octobieb komen bewonderen en kennis maken. Op 11 januari 2018 was het zover. Merel was precies op tijd de bibliotheek in werking te zien. Helaas was het niet zo druk, maar de kinderen konden goed vertellen hoe het in z’n werk gaat. De bibliotheek zelf trok ook de aandacht van Merel. Daar hebben wij op school enkele jaren geleden veel aandacht aan besteed. Benieuwd naar hoe dat ging? Dat lees je hier.

Merel de Vink

Merel de Vink is het gezicht achter Leesvink. Jarenlang is ze al bekend in de boekenbranche. Ze vertaalt zelf boeken vanuit het Duits en ze heeft bij Uitgeverij Lemniscaat gewerkt. In 2014 heeft ze de stoute schoenen aan getrokken en zelf een bedrijf opgezet. Gezien haar kennis over boeken, contacten bij uitgeverijen en haar aanpak richting scholen werd haar bedrijf al snel een succes. Meer lezen over Merel? Dat kan hier.

Leesvink

Het was erg leuk om kennis te maken met Merel. Mensen online volgen of spreken is toch anders dan elkaar in het echt te ontmoeten. We hebben 1,5 uur over boeken, Kinderboekenjuf, Leesvink én weer over boeken zitten kletsen. Ook bracht Merel een cadeau mee:

Foto kalender in Octobieb

De kalender hangt prachtig in de bibliotheek. Bedankt voor jouw bezoek Merel!
Leesvink

Leesvink

Leesvink is door Merel opgezet om scholen van goed gevulde en mooi vormgegeven bibliotheken te voorzien. Als school kun je Merel langs laten komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Merel bekijkt de boekencollectie en de bibliotheek zelf en geeft aan wat zij denkt dat er aangepast zou moeten worden. Denk hierbij aan het weghalen van oude of ongeschikte boeken, het aanvullen van de boekencollectie en eventueel het vormgeven van de bibliotheek met nieuw meubilair.

Leesvink

Daarnaast kun je op de website www.leesvink.nl allerlei boeken bestellen. Deze vind je in de winkel per groep of per thema. Ook zijn van alle projecten van Kleuteruniversiteit de boeken bij Merel te bestellen.

Leesvink op jouw school?

Dat kan! Nodig Merel uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou op school via het contactformulier. Eerst wat meer weten? Lees haar blog of meld je op de homepage aan voor de nieuwsbrief.

Vergelijkbare artikelen