Lezen met Kinderboekenjuf is LIVE

Ik heb groot nieuws: Lezen met Kinderboekenjuf is vanaf vandaag LIVE!
Wat is het? Hoe kun je je aanmelden? Ik vertel het je allemaal!
– Lezen met Kinderboekenjuf is LIVE –Lezen met Kinderboekenjuf is LIVE

Lezen met Kinderboekenjuf is LIVE

Op kinderboekenjuf.nl kun je al ruim 500 berichten vinden met boekrecensies en ideeën voor mini leeslessen. In mijn enthousiasme om andere leerkrachten ook aan het mini leeslessen te krijgen liep ik tegen 3 dingen aan:

  • Sommige collega’s zien er gewoon niet zoveel toegevoegde waarde in. Vinden het te veel moeite om de mini leeslessen voor te bereiden. Willen de kinderen gewoon lekker laten lezen. Hebben zelf geen leesenthousiasme.
  • Collega’s die wel enthousiast aan de slag willen, lopen tegen beperkingen aan. De boeken waarbij de mini leeslessen beschikbaar zijn zijn niet in de bibliotheek aanwezig.
  • Groepen werken met leescircuits waarbij een onderdeel stil lezen is, hoe doe je dat dan met de mini leesles?

Deze drie problemen zette mij aan het denken en zo ontstond het idee Lezen met Kinderboekenjuf.

Achter de schermen heb ik heel veel hulp gehad en heel veel uitgezocht. Het is voor mij helemaal nieuw om een ‘kinderboekennetflix’ te maken. Steeds dacht ik dat we er bijna waren en dan kwam er weer een ander probleempje om de hoek kijken. En na de lancering van de website zullen er vast nog veel meer dingen zijn waar ik tegenaan ga lopen, maar daar komen we dan ook wel weer uit!

Nu is het dan eindelijk zo ver: Lezen met Kinderboekenjuf kan LIVE!

Thuisonderwijs lezen

Ik vind het belangrijk dat onderwijsland tijdens het thuisonderwijs gebruik kan maken van de mini leeslessen die al op de site te vinden zijn. Daarom heb ik voor nu besloten de website tijdelijk gratis beschikbaar te stellen. Binnenkort volgt meer informatie over de kosten en kan er per account gekeken worden of het omgezet wordt tot een betaald account of dat het opgeheven wordt.

Advies

Zelf geef ik 1 mini leesles per week op. Er staan namelijk maar een beperkt aantal lessen op Lezen met Kinderboekenjuf.

  • Voor groep 3 en 4 kun je de mini leeslessen van Finn en Femke vinden de lente (3 stuks) en Het mannetje van Plar (4 stuks) inzetten.
  • Voor groep 5 en 6 kun je de mini leeslessen van Het mannetje van Plar (4 stuks) en Bram en het Zoldermysterie (3 stuks) inzetten.
  • Voor groep 7 en 8 kun je de mini leeslessen van Bram en het Zoldermysterie (3 stuks) en de Bieb-bende 1 De legende van de hemelrijders (2 stuks) inzetten.

Hierdoor zou je enkele weken vooruit moeten kunnen.

Op dit moment is het mogelijk om op 1 account 35 x tegelijk in te laten loggen. Je kunt voor nu dus de accountgegevens delen met de kinderen thuis zodat zij zelf de betreffende mini leesles kunnen bekijken.

Download hier een stappenplan voor de kinderen: Stappenplan Lezen met Kinderboekenjuf

Hoe kun je je registreren?

  • Ga naar lezenmet.kinderboekenjuf.nl.
  • Ga naar het kopje ‘registreren’
  • Maak een gratis test abonnement aan.
  • Geniet van de mini leeslessen!

Feedback

Kom je dingen tegen die niet duidelijk zijn? Heb je vragen? Tips om dingen te verbeteren? Of ben je juist tevreden en wil je dat delen?
Laat het me vooral weten via het contactformulier. Ik zal dan met je meedenken hoe ik het op kan lossen.

Meer lezen?

Heb je nog andere vragen? Neem contact op!

Andere ideeën rondom leesplezier

Vergelijkbare artikelen