Linkfeestje Kinderboekenweek 2017

LinkfeestjeDe Kinderboekenweek staat voor de deur. Een groter feestje kan ik mij als Kinderboekenjuf niet bedenken. Ik was dan ook dolenthousiast toen ik ontdekte dat er een linkfeestje kwam onder onderwijsblogger rondom de Kinderboekenweek 2017 Gruwelijk eng!

Wat is een linkfeestje?

Verschillende leerkrachten zijn naast hun beroep als leerkracht ook onderwijsblogger, zoals ik. We plaatsen allerlei berichten op ons blog. Juist door onze blogs te verbinden, is het voor alle lezers mogelijk om al die ideeën op één plek terug te vinden. Zo ontstond het idee voor een linkfeestje, waarbij wij dus allemaal naar elkaars ideeën linken.

Kinderboekenweek met Kinderboekenjuf

Dit linkfeestje sluit aan bij de Kinderboekenweek 2017 Gruwelijk eng! Zelf heb ik daar al verschillende keren aandacht aan besteed.

Kinderboekenweek 2017Ik heb één bericht met allerlei ideeën rondom de gehele Kinderboekenweek 2017 bij elkaar gezet. Dat bericht is te vinden via deze link: Kinderboekenweek 2017 met Kinderboekenjuf.
Hou deze link goed in de gaten. Ik voeg regelmatig updates toe.

Daarnaast heb ik al verschillende griezelige boeken op mijn website geplaatst. Een overzicht daarvan is via deze link te vinden: Griezelen met Kinderboekenjuf.

Linkfeestje

Hieronder tip ik je verschillende links van andere onderwijsbloggers:

  • Lessen van Lisa is het blog van Lisa. Via deze link: Lessen van Lisa Kinderboekenweek vind je al haar berichten rondom de Kinderboekenweek onder elkaar. Scroll vooral ook door naar mijn favoriete bericht: Gruwelijk enge boekentips.
  • Juf Bianca is de website van Bianca. Hier vind je haar linkfeestje: Link Juf Bianca. Klik vooral ook door naar haar artikel in Praxis Bulletin.
  • Miranda Wedekind is onderwijsbegeleider en inspirator. Ook zij linkt naar haar linkfeestje: Link Miranda Wedekind. Bekijk haar themapagina over de Kinderboekenweek ook even als je er toch bent.
  • Juf Janneke is het blog van Janneke. Janneke gaat tijdens de Kinderboekenweek aan de slag met het prentenboek Joke wil spoken. Je leest hier allerlei ideeën rondom dit boek: Juf Janneke met Joke wil spoken. Ook met dit thema aan de slag? Bekijk dan het ontwerpschema.
  • Digitaal speciaal is de website van Marita Teunisse. Zij heeft 10 gruwelijk enge digitale tools voor je op een rijtje gezet: Gruwelijk enge digitale tools van Digitaal speciaal. Ik ben helemaal weg van de QR-codes.
  • Maike Douglas-Westland is bekend van Juf Maike. In januari 2017 heb ik een gastblog voor haar site geschreven: De ongelofelijke Ravi Ravioli. Nu ik erover nadenk, besef ik me dat dit boek heel goed bij de kinderboekenweek past met al die griezelige dieren. Haar link brengt je naar al de berichten die Juf Maike over de kinderboekenweek heeft geschreven: Kinderboekenweek 2017 met Juf Maike. Ik ben fan van de leuke hoeken die zij beschreven heeft.
  • Juf Inger is de website van Inger. Een enthousiaste juf die inmiddels ook met mini leeslessen werkt ;-). Inger linkt naar haar overzichtspagina met alle ideeën rondom de Kinderboekenweek: Kinderboekenweek met Juf Inger. Ik vind de gruwelijk enge leesideeën echt een succes.
  • Kleutersdigitaal is de website van Eveline. Zij linkt naar allerlei digitale mogelijkheden voor het werken met kleuters rondom de Kinderboekenweek: Kinderboekenweek met kleuters digitaal. Het overzicht met de digibordlessen is echt een aanrader.
  • Leren in de bovenbouw is het blog van Suzanne. Suzanne linkt naar haar blog over taalopdrachten voor de bovenbouw. Deze taalopdrachten sluiten aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Taalopdracht bij de Kinderboekenweek. De verhalenkaartjes zien er erg mooi uit.
  • Het blog van Femke heet Digi Femke. Zij blogt over monsters, met als inspiratie het boek Hond in het huis van wolf: Kinderboekenweekinspiratie van Digi Femke. Kijk vooral ook naar de ‘Gooi een monster’ opdracht.

Ik kan echt genieten van zoveel inspiratie bij elkaar. Als dat geen dubbel feestje is?

Linkfeestje

Vergelijkbare artikelen