Loco mini Ik ga naar de kleuterklas

[DOOR MARIE-JOSE]
‘Een locopakket speciaal ontwikkeld voor kleuters die naar school gaan’
– Loco mini Ik ga naar de kleuterklas –

Dit pakket is bedoeld voor kinderen die 4 en 5 jaar oud zijn.

Het spel

Cover Loco mini Ik ga naar de kleuterklas

Loco mini Ik ga naar de kleuterklas bestaat uit een doos met locostukjes en twee boekjes. Eén boekje voor vierjarigen en één boekje voor vijfjarigen. In de boekjes vind je telopdrachten, letter- en denkpuzzels en de kinderen kunnen zelf controleren of ze de spelletjes goed gemaakt hebben.

Hoe werkt Loco mini Ik ga naar de kleuterklas?

In de doos zit een Loco mini basisdoos, een opdrachtenboekje voor vierjarigen en een opdrachtenboekje voor vijfjarigen. In beide opdrachtenboekjes is er aandacht voor het stimuleren van de ontluikende geletterdheid en gecijferdheid, het oefenen met kleuren, vormen, letters en cijfers, het prikkelen van de fantasie en het vergroten van de woordenschat.

De opdrachten voor de vijfjarigen zijn veelal hetzelfde als bij de vierjarigen maar de afbeeldingen zijn gecompliceerder en het niveau is iets moeilijker. Omdat ze de manier van werken al kennen kunnen de vijfjarigen zeker de wat moeilijkere opgaven maken.

Zowel voor de vier- als voor de vijfjarigen zitten er makkelijke en moeilijkere spelletjes in de boekjes zodat ze altijd wel succeservaringen kunnen hebben.

Recensie

Uitgeverij Zwijsen geeft al jaren spelletjes uit die met de locodozen gemaakt kunnen worden. Elke keer als een spelletje klaar is draai je de doos om en kun je zelf controleren of je de puzzel goed gemaakt hebt.

Ik heb dit pakket bekeken zowel op de inhoud als op de uitdaging voor de kinderen.

De beide boekjes bevatten veel visuele discriminatie oefeningen. Ook is er aandacht voor rekensymbolen als vorm, cijfers en aantallen. Voor de vierjarigen zijn er nog geen letterherkenningen of aanwijzingen voor letters opgenomen. Voor de vijfjarigen zijn er drie spelletjes die met letters te maken hebben. Deze kunnen ook zonder letterherkenning gemaakt worden omdat de afbeelding erbij staan. De klank-tekenkoppeling hoeft niet gemaakt te worden. Sommige rekenopdrachten voor vijfjarigen eisen dat het kind een cijfer herkent en het juiste aantal eraan kan koppelen. Deze zijn voor kinderen die meer kunnen dan ook uitdagender.

Voor 5-jarige kinderen die al veel letters kennen en ook al de klanken zelf aan de letters kunnen koppelen zijn de letteropdrachten niet zo uitdagend.

Ik heb het boekje voor de vierjarige uitgeprobeerd met mijn kleindochter die volgende maand vier jaar wordt. Het was de allereerste keer dat ze met loco werkte. Zij houdt van puzzelen en vond de opdrachten met de puzzels waar ze een detail in een groter geheel moest herkennen en opdrachten waarbij ze vanuit delen een geheel kreeg het leukst. Die lijken ook het meest op het puzzelen wat ze gewend was. Nadat we 1 opdracht samen hadden gedaan had ze het loco systeem al door en kon ze zelfstandig andere opdrachten maken. Ze vond het erg leuk om te doen.

Met dank aan Uitgeverij Zwijsen voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen