Praktische tips om gemakkelijk mini leeslessen te geven

Als leerkracht is het altijd zoeken naar voldoende tijd om al je werk af te krijgen. In dit blog deel ik praktische tips met je om het geven van mini leeslessen je zo gemakkelijk mogelijk af te laten gaan. Met deze tips en een beetje voorbereiding kun je een hele fijne basis neerzetten voor de kinderen in je klas. Geef je mini leeslessen (of ben je dat komend schooljaar van plan)? Dan heb ik hier wat praktische tips voor je hoe je het jezelf makkelijk kunt maken. 
– Praktische tips om gemakkelijk mini leeslessen te geven –

praktische tips om gemakkelijk mini leeslessen

Gratis databank

Op Kinderboekenjuf.nl vind je veel leesvragen bij kinderboeken. Inmiddels staan er al bijna 1000 boeken online, waarbij wij deze leesvragen bedachten. Ze zijn kant-en-klaar. Er staat namelijk precies bij wat je kunt vertellen, voorlezen en vragen. Om het je helemaal makkelijk te maken, hebben we bij elk kinderboek de ‘mini leesles-leskaart’ gemaakt, die kun je onder de mini leeslessen downloaden en opslaan of printen. Dat zorgt er meteen voor dat je met één keer voorbereiden veel werk kunt verrichten voor de komende periode.

Via de zoekfunctie kun je ook een gewenst boek intypen. Komt hij omhoog? Dan zijn er lesideeën bij bedacht en kun je daar gebruik van maken. Komt hij niet omhoog? Dan is de volgende tip wat voor jou!

Doorgaande lijn mini leeslessen

Speciaal voor groep 3/4, 5/6 en 7/8 heb ik e-books met mini leeslessen gemaakt. Deze e-books helpen je leesvragen te vinden bij alle te behandelen doelen, ze geven je inspiratie om zelf nieuwe leesvragen te bedenken en ze kunnen een basis vormen voor de leesvragen die je zelf gaat uitwerken. Wat moet je nog zelf doen? Geschikte leesfragmenten uit kinderboeken bij de leesvraag zoeken. Die boeken kun je uit je schoolbibliotheek pakken en er is zo enorm veel geschikt leesmateriaal, dat je aan één boek meerdere leesvragen kunt koppelen. 

>> Bekijk deze e-books hier: https://www.kinderboekenjuf.nl/product-categorie/mini-leeslessen/

Liever zelf de mini leeslessen in de vingers krijgen? Dan is de volgende tip wat voor jou!

Zelf mini leeslessen leren geven?

Wil je liever zelf meer kennis over mini leeslessen? Dat kan! Digitaal volg je in je eigen tijd mijn cursus Mini leeslessen van A tot Z.
Overleg met je directie of je dit schooljaar nog of anders alvast voor volgend schooljaar je scholingsbudget in kunt zetten voor de online cursus Mini leeslessen van A tot Z

Je leert:
– hoe je het leesniveau van je klas omhoog krijgt
– hoe je alle kinderen in je klas gemotiveerd krijgt om te lezen
– hoe je met behulp van boekpromotie kinderen in kwalitatief goede boeken krijgt
– hoe je met leesvragen kinderen over literaire vraagstukken laat nadenken
– hoe je mini leeslessen anders inzet in de verschillende jaargroepen
– welke doelen je met mini leeslessen kunt bereiken
– wat je rol als leerkracht is tijdens de mini leesles en tijdens het zelfstandig lezen
– het belang van een goede nabespreking
– hoe je jouw mini leeslessen duurzaam inzet

Je krijgt na aanschaf een jaar lang toegang. De praktijk leert mij dat leerkrachten graag in de vakantie de tijd nemen om rustig aan de cursus te werken, hoe fijn is het dan dat er 6 weken zomervakantie aankomen? Wacht dus niet te lang met overleggen zodat jij straks lekker aan de slag kunt met het in je vingers krijgen van mini leeslessen.

>> Meld je hier aan voor de cursus: https://www.kinderboekenjuf.nl/cursus-mini-leeslessen-a-tot-z/

Vragen over deze praktische tips om gemakkelijk mini leeslessen te geven?

Heb je vragen over deze praktische tips om gemakkelijk mini leeslessen te geven? Ben je zoekende naar wat bij jou past? Of wil je eerst even overleggen? Dat kan! Neem contact met mij op via info@kinderboekenjuf.nl zodat we per mail of telefonisch even contact kunnen hebben.

Twijfel je wellicht over de cursus en wil je eerst kijken of het iets voor je is, het geven van mini leeslessen? Dan kun je mijn masterclass Zo geef je kwalitatief goede mini leeslessen volgen. In een opname van een uurtje leg ik je uit hoe je mini leeslessen geeft. Besluit je daarna binnen 2 weken alsnog de cursus te willen volgen, dan krijg je het aankoopbedrag van deze masterclass weer terug in de vorm van korting op de cursus. 

Vergelijkbare artikelen