Terugblik Kinderboekenjuf 2018

2018 is voorbij gevlogen!
Vandaag is het alweer de laatste dag van dit mooie jaar,
daarom is het tijd voor een terugblik op 2018!
– Terugblik Kinderboekenjuf 2018 –

Terugblik Kinderboekenjuf 2018

2018 was een prachtig jaar

Privé terugblik Kinderboekenjuf 2018

In 2018 ben ik getrouwd! Afgelopen 1-8-’18 vierden wij onze trouwdag op een prachtige locatie. We trouwden bij Slot Doddendael in Ewijk (aanrader!) en we genoten van begin tot eind. Daarna zijn we op huwelijksreis geweest naar New York, dat was een hele gave en bijzondere ervaring. Dit waren bijzondere dagen waar ik met heel veel geluk op terug kijk.

Terugblik Kinderboekenjuf 2018

Website terugblik Kinderboekenjuf 2018

In 2018 heb ik ook erg genoten van het werken aan mijn website. Ik ben trots op de bezoekers die de website steeds weer weten te vinden. Ook vind ik het leuk dat de mini leeslessen steeds meer bekendheid krijgen. In 2018 heb ik, samen met de gastbloggers, vele mooie boeken mogen lezen. Hieronder lees je mijn terugblik Kinderboekenjuf 2018 in boeken:

 • Mijn boekenhoogtepunt van 2018 was: Lampje van Annet Schaap. Lampje won niet voor niets 4 grote prijzen in kinderboekenland. Dit is een tijdloos boek waarin je van begin tot eind meegesleept wordt.Lampje
 • Mijn grootste verwondering in 2018 was: Bram en de Orde van Avalon van Michael Reefs. Het tweede deel in de serie over Bram die via dozen van zolder naar zolder reist. Ik had het niet verwacht, maar het is Michael Reefs gelukt om deel 2 nog spannender en boeiender te maken dan deel 1 al was! Ik kijk dan ook erg uit naar volgende delen in de serie.
  Bram en de Orde van Avalon
 • Mijn tip vanuit 2018 is: De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam. Een titel die je wellicht niet vanzelf uit de kast zult pakken, maar welke je echt gelezen moet hebben. In drie verschillende verhaallijnen lees je over onze geschiedenis in de slavernij.
  De reis van Syntax Bosselman

Waar kijk jij met veel plezier op terug in 2018?

Feitjes terugblik kinderboekenjuf 2018

Graag deel ik ook wat leuke feitjes met jullie:
 • Ik heb in 2018 151 blogs op Kinderboekenjuf geplaatst waarvan 82 boekrecensies van mijzelf, 41 boekrecensies van de gastbloggers en 28 overige berichten.
 • Ik heb mijn E-book Leesbeleving met Kinderboekenjuf 20 x verkocht.
  Terugblik Kinderboekenjuf 2018
 • Ik gaf dit jaar 3 presentaties verspreid door het land.
  Terugblik Kinderboekenjuf 2018
 • Ik organiseerde de Leeschallenge met Kinderboekenjuf voor het eerst en met groot succes, al zeg ik het zelf.
 • Op Facebook is het aantal vind-ik-leuks doorgegroeid naar 2168 vind-ik leuks. Op Twitter heb ik inmiddels 592 volgers. Op Pinterest word ik inmiddels door 478 mensen gevolgd wat zorgt voor 29k kijkers per maand. En op Linked-In word ik door 137 mensen gevolgd. Op Instagram zijn het 1074 volgers en hieronder zie je de #bestnine van 2018:
  Terugblik Kinderboekenjuf 2018

En hier wat feitjes over de best bezochte pagina’s:

Bekijk hier alle blogs van de gastbloggers.

Vooruitblik 2019

Naast een terugblik Kinderboekenjuf 2018 kijk ik ook vooruit naar een geweldig 2019 vol met mooie en bijzondere momenten. Een aantal kan ik al met jullie delen en over een aantal kan ik nu helaas nog niks zeggen.

 • Wat ik al wel kan vertellen is dat ik achter de schermen druk bezig ben met het organiseren van een nieuwe Leeschallenge met Kinderboekenjuf. Deze zal plaatsvinden van 25 februari t/m 5 mei. Wil je hieraan mee doen? Zorg dan dat je aangemeld bent bij de Facebookgroep Leeschallenge met Kinderboekenjuf.
 • Ook heb ik een Facebookgroep opgericht voor leerkrachten die met de mini leeslessen van LIST werken. In deze groep kunnen we onze zelf bedachte mini leeslessen met elkaar delen, zodat het een mooie inspiratiebron wordt. Werk je ook met mini leeslessen? Meld je dan aan bij de groep LIST – mini leeslessen uitwisselen (let erop dat je de vragen invult, anders wordt je aanmelding afgewezen).
 • In januari 2019 zal ik twee dagen aanwezig zijn in de bloggersstraat op de NOT. Hierover volgt snel meer informatie.
 • Ook staan er al verschillende berichten ingepland zoals Willy Boem en de Duistere Cowboy en De Gorgels en het geheim van de gletsjer. Daarnaast heb ik 2 boeken al gelezen, waarbij ik een bericht aan het schrijven ben. Bij de boeken Supernormaal en De kikkerbilletjes van de koning verschijnen binnenkort berichten op de website. Ook liggen er nog wat boeken klaar die ik vanaf morgen ga lezen zoals Gevangen in Battle Royale #2 – Het gevecht gaat door en De vier kaboutertjes in de winter.

En dan nu wat ik nog niet kan vertellen:

 • Samen met Juf Inger ben ik aan het brainstormen geweest over een mooi project. We hebben beiden een deel wat we uitwerken, waarna we in 2019 weer bij elkaar komen om het verder uit te werken.
 • Achter de schermen ben ik druk bezig met een geheim project. Ik hoop daar in het tweede kwartaal meer over te kunnen vertellen, maar voor nu is dit alles wat ik verklap 😉
 • Er staat al een presentatie op de planning, daarover zal t.z.t. meer informatie volgen.

Waar kijk jij naar uit in 2019?

Andere dingen die ik deed in 2018

Vergelijkbare artikelen