Terugblik Kinderboekenjuf 2019

2019 was een bijzonder jaar.
Het jaar waarin onze zoon geboren werd,
maar ook het jaar waarin ik Kinderboekenjuf inschreef bij de Kamer van Koophandel.
– Terugblik Kinderboekenjuf 2019 –

Terugblik Kinderboekenjuf 2019

Privé terugblik Kinderboekenjuf 2019

Geboortekaartje BenjaminIn 2019 ben ik voor het eerst tegen de grenzen van mijn energie aangelopen. Dit had gelukkig een geweldige reden: ik was zwanger. Het jaar begon ik vermoeid op de bank, maar al gauw kon ik iedereen vertellen dat er een kleintje op komst was en begon ik mij snel beter te voelen. Langzaamaan werd mijn buik steeds dikker en toen ik vocht vast begon te houden werd ook ik steeds dikker. Op 29 juli was ik uitgerekend en met al dat vocht en de hitte waren de laatste weken behoorlijk zwaar. De kleine bedacht ook nog eens tijdens de heetste nacht dat het wel tijd was om met de bevalling te beginnen. Op 27-7-2019 is onze prachtige zoon Benjamin geboren.

De bevalling ging voorspoedig net als mijn herstel. Benjamin doet het super. Hij drinkt goed, is heerlijk vrolijk, geeft duidelijk aan wat hij nodig heeft en slaapt super (als ik hem bij me hou). Dat laatste vraagt nog wat werk, maar na één glimlach is alles vergeven en vergeten. Het is erg bijzonder om via de ogen van een kind de hele wereld te ontdekken. Ondertussen loopt mijn verlof van bijna 6 maanden op zijn eind en zal ik in januari weer aan de slag gaan voor de klas, maar voor nu geniet ik nog volop van alle eerste mijlpalen zoals Benjamins eerste kerstmis.

Website terugblik Kinderboekenjuf 2019

In 2019 heb ik geprobeerd de website zo goed mogelijk te laten draaien terwijl ik privé ook met andere dingen bezig was. Met behulp van de gastblogs van Linda, Michelle en Bianca en de hulp van Linda, die de berichten klaar zette, is dat hartstikke goed gelukt. Elke 3 dagen en soms vaker is er een blog gepubliceerd. In 2019 zijn er weer verschillende pareltjes verschenen!

Daarnaast heb ik achter de schermen hard gewerkt om de website verder uit te breiden. Zo is mijn winkel verschenen, waarin je mijn E-book Leesbeleving met Kinderboekenjuf én het kant-en-klaar pakket klassenthema Superhelden aan kunt schaffen. Schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel, waardoor Kinderboekenjuf nu echt mijn bedrijfje is geworden. Tevens ben ik ook nog heel hard bezig met het ‘geheime project achter de schermen’ waar ik in januari 2020 meer over ga vertellen!

Naast alles wat ik voor mijn eigen website doe, ben ik ook druk geweest met andere opdrachten. Zo heb ik voor verschillende boeken van Uitgeverij Billy Bones mini leeslessen aangedragen, welke alleen op hun website te bewonderen zijn. Daarnaast heb ik al voor verschillende boeken van Uitgeverij Bontekoe leesvragen én ideeën voor mini leeslessen bedacht. De leesvragen zijn achterin de boeken te vinden en de mini leeslessen kun je op de website van Makkelijk Lezen bewonderen. Als laatste heb ik samen met een andere uitgeverij verkend of ik iets voor hen kan betekenen en daar komt als het goed is een vervolg op in 2020.

Terugblik op boeken

 • Mijn boekenhoogtepunt van 2019 was: Boreas en de zeven zeeën. Een kerntitel waarvan ik van te voren dacht dat het niet echt iets voor mij zou zijn, maar tijdens het lezen veranderde ik van gedachten. Ik kon het boek niet meer wegleggen en las het zo snel mogelijk uit.
  Boreas en de zeven zeeën
 • Mijn grootste verwondering in 2019 was: De engel en het kind van Willeke Brouwer. Een bijbel als graphic novel, waardoor het verhaal erg toegankelijk wordt voor kinderen en niet-lezers. Met vlotte teksten, veel illustraties en heerlijke humor leest dit boek zeer vlot weg.
  De engel en het kind
 • Mijn tip vanuit 2019 is: Super Normaal. Dit boek zelf is alleen al geweldig om te lezen, maar daarnaast bedacht ik er een heel klassenthema bij. Dit probeerde ik vorig schooljaar uit in mijn klas en dit jaar werkte ik de lesideeën en het pakket uit.
  Super Normaal
 • Het eerste studieboek dat ik recenseerde is: Close Reading. Een boek vol met inhoudelijke informatie en praktische tips om met Close Reading aan de slag te gaan.
  Close Reading
 • Het leukste blog om te schrijven vond ik: Klassenthema Superhelden. Vanuit het boek Super Normaal heb ik het klassenthema opgehangen aan het thema Superhelden. Na het voorlezen van verschillende stukken tekst, maakte ik de vertaalslag naar de eigen klas. Hoe willen zij een klas vol superhelden worden? Ik heb enorm veel plezier gehad met het uitwerken en bedenken van al deze lesideeën. Uiteindelijk heb ik er nog een heel pakket met materialen bij gemaakt, denk o.a. aan dagritmekaarten.
  Klassenthema Superhelden

Welk boek uit 2019 blijft jou bij?

Feitjes terugblik kinderboekenjuf 2019

Graag deel ik ook wat leuke feitjes met jullie:
 • Ik heb in 2019 143 blogs op Kinderboekenjuf geplaatst waarvan 69 boekrecensies van mijzelf, 74 boekrecensies van de gastbloggers en 20 overige berichten.
 • Ik heb mijn E-book Leesbeleving met Kinderboekenjuf 25 x verkocht.
  E-book Leesbeleving met Kinderboekenjuf
 • Ik gaf dit jaar 3 presentaties verspreid door het land.
 • Ik organiseerde de Leeschallenge met Kinderboekenjuf voor de tweede keer en wederom met groot succes.
  Leeschallenge met Kinderboekenjuf
 • Op Facebook is het aantal vind-ik-leuks doorgegroeid naar 2767 vind-ik leuks. Op Twitter heb ik inmiddels 810 volgers. Op Pinterest word ik inmiddels door 666 mensen gevolgd wat zorgt voor 106k kijkers per maand. En op Linked-In heb ik door 157 connecties. Op Instagram zijn het 1577 volgers en hieronder zie je de #bestnine van 2019:
  Best Nine 2019

En hier wat feitjes over de best bezochte pagina’s:

Bekijk hier alle blogs van de gastbloggers.

Andere dingen die ik dit jaar nog deed

Vergelijkbare artikelen