Home / Kinderboekenweek / Kinderboekenweek 2019 Reis mee!

Kinderboekenweek 2019 Reis mee!

In oktober staat de Kinderboekenweek 2019 weer voor de deur. Van 2 oktober t/m 13 oktober staat het hele land in het teken van kinderboeken. Dit jaar is het thema Reis mee!

Kinderboekenweek 2019 Reis mee!

Reis mee!

‘Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal.’
(Bron: Kinderboekenweek.nl)

Het vervoersmiddel is een belangrijk onderdeel van bijna elke reis die er gemaakt wordt. Als je op vakantie gaat maak je gebruik van vervoersmiddelen, als je naar school gaat maak je gebruik van vervoersmiddelen en vaak gebruik je ook vervoersmiddelen als je wat leuks gaat doen. Het vervoersmiddel is dan ook een belangrijk onderdeel van verschillende reizen.

Daarnaast is het ook belangrijk om verder te kijken dan de bestaande voertuigen. Zo reist André het astronautje met een raket door de ruimte, reist Bram de hele wereld rond via dozen en kom je in het boek dinomachines allerlei omgebouwde voertuigen tegen. Welke vervoersmiddelen kun jij bedenken?

Mini leeslessen bij de Kinderboekenweek 2019 Reis mee!

Op Kinderboekenjuf.nl staan al verschillende boeken die goed aansluiten bij het thema van de KBW19. Hieronder vind je een overzicht van deze boeken:

Groep 1-2:

Groep 3-4:

Groep 5-6:

Groep 7-8:

Bekijk ook: Boeken die aansluiten bij het thema Reis mee!

Boekentips KBW19 Reis mee!

Kerntitels KBW19

Benieuwd naar de kerntitels kinderboekenweek 2019? Klik dan hier.

Auteurs Kinderboekenweek 2019

Dit jaar werden de auteurs van de Kinderboekenweek 2019 bekend gemaakt vanuit een trein. Benieuwd hoe dit ging? Bekijk dit filmpje:

Kinderboekenweekgeschenk

Het kinderboekenweekgeschenk 2019 zal geschreven worden door Anna Woltz. Wellicht bekend van haar boeken Alaska en Gips. Van Gips is afgelopen december door NPO een serie uitgezonden

Bekijk ook: Mijn bijzonder rare week met Tess

Prentenboek

Het prentenboek van de kinderboekenweek 2019 wordt geschreven door André Kuipers en geïllustreerd door Natascha Stenvert. André Kuipers was de tweede Nederlandse astronaut die de ruimte in ging. Natascha Stenvert is o.a. bekend van Kolletje & Dirk. Dit duo schreef eerder boeken over André het Astronautje. Dit prentenboek zal voor €7,10 te koop zijn tijdens de Kinderboekenweek.

Bekijk ook: Doeboeken-inspiratie 1.0 met André het Astronautje doeboek.

Kinderen voor kinderen

Als hierover meer bekend is zal ik deze informatie hier plaatsen.

Christelijke kinderboekenmaand

De Christelijke kinderboekenmaand organiseert in oktober 2019 voor de 25e keer de kinderboekenmaand. Dit jaar is het thema Op reis! Meer informatie over de Christelijke kinderboekenmaand zal hier verschijnen.

Titellijst

Speciaal voor de Christelijke kinderboekenmaand is ook een titellijst gemaakt, daarover lees je hier meer.

Actieboeken

Voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2019 worden er actieboeken aangesteld.

  • Voor de onderbouw wordt het actieboek gemaakt door Hanneke Mostert en Hester Nijhof (Uitgeverij De Banier). Dit prentenboek zal tijdens de kinderboekenmaand verkrijgbaar zijn voor €6,95.
  • Voor de middenbouw wordt het actieboek gemaakt door Liesbeth van Binsbergen (Columbus). Dit actieboek zal tijdens de kinderboekenmaand verkrijgbaar zijn voor €5,95.
  • Voor de bovenbouw wordt het actieboek gemaakt door Leanne van Spronsen (Den Hertog). Dit actieboek zal tijdens de kinderboekenmaand verkrijgbaar zijn voor €5,95.

Ideeën rondom de Kinderboekenweek 2019 Reis mee!

Gedurende de komende periode zal ik verschillende lesideeën op mijn website plaatsen. Hier verschijnen linkjes naar de verschillende ideeën.