25 leesbelevingsactiviteiten

Wat doe je met goede lezers tijdens de leesles? Een vraag die ik vaak om mij heen hoor. Daar kan ik heel simpel op antwoorden: zet leesbeleving voorop! Vandaar dit blog met 25 leesbelevingsactiviteiten voor je.

Leesbeleving voorop

25 leesbelevingsactiviteitenZet voor goede lezers leesbeleving voorop. Het technische stuk van lezen zoals het correct lezen en het tempo lezen beheersen zij al boven niveau. Vaak hebben ze zelf al plezier in lezen waardoor ze dit niveau gemakkelijker behalen. Hoe meer je leest, hoe makkelijker het wordt.

Dat goede lezers het hoge niveau moeten bijhouden en moeten blijven oefenen is duidelijk. Maar iets wat je al goed kunt moeten oefenen kan soms erg saai zijn. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat juist deze kinderen het leesplezier niet verliezen.

25 leesbelevingsactiviteiten

Speciaal voor de goede lezers ontwierp ik een boekje met 25 leesbelevingsactiviteiten. Het idee hierachter is dat de kinderen veel tijd krijgen om lekker te lezen. Zodra zij hun boek uit hebben, mogen ze aan de slag met één van deze activiteiten. Elke activiteit mogen zij maar 1 x uitvoeren, daarna wordt deze door de leerkracht afgevinkt als voldaan. Om de activiteiten bij elkaar te krijgen, riep ik hulp in op Facebook. De inspiratie die ik verkreeg uit dat bericht kun je hier lezen.

Let er wel op dat dit boekje geen leesregistratie met beoordeling wordt. Waarom niet? Dat vertel ik je in een ander blog. Ben je op zoek naar ideeën om met de hele klas uit te voeren? Dan staat hier misschien iets tussen voor je.

Download het boekje met de leesbelevingsactiviteiten hier:

Welke activiteiten vind je in dit boekje?25 leesbelevingsactiviteiten

Ik wens je veel plezier met deze activiteiten.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen