Bloghop Kinderboekenweek 2018

Samen met een aantal onderwijsbloggers doe ik mee aan een bloghop rondom de kinderboekenweek 2018 Kom erbij. Bloghop je mee?
– Bloghop Kinderboekenweek 2018 –

Bloghop Kinderboekenweek 2018

Wat is een bloghop?

Ieder van ons verwijst naar een nieuw blog, waar je door te bloghoppen veel inspiratie opdoet rondom de Kinderboekenweek 18 met het thema Vriendschap en het motto Kom erbij!

Een bloghop is dus eigenlijk gestuurd rondsurfen en volop online inspiratie opdoen.

Klas van juf Linda

Als het goed is ben je zojuist doorgehopt via het blog van Klas van juf Linda of je begint hier met het bloghoppen en eindigt straks bij Klas van juf Linda.

Bloghop Kinderboekenweek 2018

Klas van juf Linda is een website vol met inspiratie. Linda schrijft veel blogs met een theoretische onderbouwing en maakt geregeld themapakketten voor groep 3-4. Stiekem ben ik erg fan van haar blogs over leesonderwijs en hoe dit vooral zonder methode kan. Op Klas van juf Linda verschijnen vaak ook recensies van boeken die ik met veel plezier lees. Daarom vind ik het ook zo leuk dat jullie vanaf het blog over prentenboek Kareltje Kat hierheen gehopt zijn.

Kinderboekenjuf.nl

Voor degene die mij nog niet kennen verwijs ik je door naar mijn ‘Wie is Kinderboekenjuf?‘ blog. Op Kinderboekenjuf.nl plaats ik recensies van boeken met ideeën voor mini leeslessen. Daarnaast bedenk ik leuke, boekige lesideeën die je zo in de klas kunt gebruiken.

Ik heb binnen het thema Vriendschap vooral gezocht naar boeken waarin het echt draait om vriendschap. Vriendschap kom je namelijk in bijna alle boeken wel tegen, maar wanneer draait het nu echt om die vriendschap in het verhaal? Een geweldig boek wat ik je echt aan kan raden is Hoe maak ik een vriend? (kerntitel groep 5-6).

Daarnaast heb ik enkele leuke ideeën bij de Kinderboekenweek bedacht, zoals Secret (book)friend en Kinderboekenbal op school (binnenkort online).

Klik hier om naar de overzichtspagina Kinderboekenweek 2018 te gaan.

Kinderboekenweek 2018 Vriendschap

En door…

Nu ik mijn inspiratie rondom de kinderboekenweek met je gedeeld heb, is het tijd om je door te verwijzen naar het volgende blog.

Juf Inger

Ik verwijs je graag door naar Juf Inger. Een website met veel inspiratie voor in de klas waar ik graag op kijk. Je vind er vaak fijne lijstjes met ideeën en leuke winacties.

Juf Inger

In haar blog zal Juf Inger je vertellen welke ideeën aansluiten bij de kinderboekenweek. Even een tip van de kinderboekenjuf: kijk eens goed rond, misschien heeft Inger wel een leuke boekenwinactie 😉

Klik hier om door te hoppen naar Juf Inger.

Veel bloghop-plezier gewenst!

Vergelijkbare artikelen