De magie van het lezen

‘Bij Magor, de tovenaar, is het erop of eronder: de grote toverwedstrijd gaat beginnen. En Magor wil natuurlijk winnen.
Hij moet zich daarom ook goed voorbereiden, maar die brutale raaf pikt steeds weer de kaarten met opgaven.
Hij vliegt er mega snel mee rond de toverketel. Je kunt hem bijna niet zien. Het lijkt wel of hij de nevelkap van de tovenaar om heeft. Kunnen jullie de verstrooide tovenaar helpen de raaf te vangen en de lastige toveropgaven op te lossen?’

– De magie van het lezen –

Dit product is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Het spel

De magie van het lezen

Help jij Magor om te winnen? Oefen met rijmen, klanken, letters, woorden en lezen. Speel 3 verschillende soorten spellen met elk 9 toveropgaven.

Hoe werkt De magie van het lezen?

Kies met de tiptoi®-stift spel 1, 2 of 3. Meld de spelers aan met de gekleurde spelerskaarten. Zoek vervolgens de raaf rondom de toverketel om met een toveropgave aan de slag te gaan. Een tovergave uit spel 1 is bijvoorbeeld het zoeken van de pinguïn in het boek om vervolgens in de kast een afbeelding met de ‘p’ aan te tikken. Zo speel je om de beurt verschillende spellen.

Een toveropgave uit spel 2 is bijvoorbeeld de ingrediënten zoeken met een a in het woord. Als je een toveringrediënt met de a erin hoort, dan klik je op de toverketel. Denk hierbij aan woorden zoals ‘uitgang’ en ‘luchtballon’. Maak je een fout dan wordt deze je gelukkig vergeven.

In spel 3 kom je toveropgaven tegen zoals tikken op de rode flits. Vervolgens moet je het woord voorlezen zoals ‘zebra’ en op het bijbehorende plaatje in de toverkast klikken. Weet je even niet hoe het werkt? Klik dan op een van de hulpsymbolen.

Kinderboekenjuf test De magie van het lezen

Bekijk ook: Warrige woorden – Eerste lezertjes

Recensie

De magie van het lezen is een uitgebreid en veelzijdig spel, waardoor je hier jaren plezier van kunt hebben. Je kunt dit spel alleen spelen of met 2 t/m 4 spelers. Daarnaast kun je 3 verschillende spellen spelen waarbij De magie van het lezen geschikt is voor verschillende leesfasen. Zo kun je spel 1 vanaf 5 jaar spelen waarin het draait om rijmwoorden, klanken en letters. Spel 2 is vanaf 6 jaar geschikt waarbij het gaat om goed luisteren en woorden toveren van letters. In spel 3 (vanaf 7 jaar) oefen je met lezen en combineren. De leeftijden staan natuurlijk niet vast, waardoor je je helemaal aan kunt passen aan wat jouw kind nodig heeft.

Het spel zelf bestaat uit een toverkast van 3 borddelen, een toverboek, speelkaarten met toveropgaven, spelersfiches, een tovenaarsfiguur met opzetvoetje, een aflegbord en letterfiches. Daarnaast heb je de tiptoi®-stift nodig.

De magie van het lezen

Tijdens het spelen ontdekte ik hoe veelzijdig dit spel is. Juist doordat je drie verschillende soorten spellen kunt kiezen kom je veel verschillende opdrachten tegen. De kaarten met toveropgaven bevatten per spel weer nieuwe opgaven, waardoor het nog uitgebreider is. Ik ben groot fan en kan dit spel aanraden aan iedereen die spelen én lezen wilt combineren. Dit maakt dat dit spel een enorme aanrader voor thuis én op school is.

Met dank aan Ravensburger voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Pluspunten

  • De magie van het lezen is op verschillende niveaus te spelen
  • Je kunt alleen of samen spelen
  • Er zijn vele verschillende opdrachten waardoor het steeds weer een uitdaging is
  • Lezen en spelen wordt gecombineerd
  • Ook zeer geschikt voor kinderen in de kleuterklas met interesse in letters

Bekijk ook andere leesspellen

Vergelijkbare artikelen