Home / Inspiratie / Doeboeken-inspiratie 3.0

Doeboeken-inspiratie 3.0

Het is (bijna) zomervakantie! De tijd waarin ik altijd enorm kon genieten van een doeboek. Lekker bezig zijn met allerlei opdrachten afgewisseld met leuke teksten/informatie.
– Doeboeken-inspiratie 3.0 –

Wat zijn doeboeken?

Doeboeken zijn boeken vol met opdrachten, puzzels, spelletjes, moppen, testjes en nog veel meer. Speciaal voor deze blogserie ben ik op zoek gegaan naar doeboeken die aansluiten bij leesboeken. Ik hoop hiermee alle kinderen een geschikt doeboek aan te kunnen raden.

In doeboeken-inspiratie 3.0 deel ik de volgende doeboeken met je:

  • Het Grote Gruffalo doeboek – Uitgeverij Lemniscaat
  • Het Gruffalo sticker doeboek – Uitgeverij Lemniscaat
  • Dummie de mummie doeboek – Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum
  • Mijn geMUTS Schrijf het zelf! – Uitgeverij de Fontein
  • 100% Mode tekenboek – Uitgeverij de Fontein
  • Jouw leven als Loser – Uitgeverij de Fontein

Het Grote Gruffalo doeboek – Uitgeverij Lemniscaat

doeboekDit hardcover doeboek is ideaal voor de kleine fans onder ons. Je mag er namelijk in schrijven, tekenen én lezen.
Begin voorin met jezelf: van wie is dit boek? Ga op pad in het bos en vervul de opdrachten, lees weetjes over sneeuw, maak lekkere Gruffalo-hapjes, lees muizenmoppen of speel een van de geweldige gruffalospelletjes.

En mijn favoriet? Die vind je op bladzijde 29… ‘Gedichtjes om te gruwelen’

Geschikt voor: kleuters (en oudere kinderen) die dol zijn op de Gruffalo of lekker aan de slag willen.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor dit recensie-exemplaar. Zelf dit boek aanschaffen?

Bekijk ook: De Gruffalo

Het Gruffalo sticker doeboek – Uitgeverij Lemniscaat

gruffalo doeboekDit doeboek zit vol, maar dan bedoel ik ook echt vol, met stickers! Wel meer dan 200 stickers zelfs. Achterin het boek vind je bladzijden vol stickers die je door het gehele boek kunt plakken. Ook vind je een aantal bladzijden die je uit kunt knippen om Gruffalo-slingers of een Gruffalo-kaartspel van te maken.

Al die stickers kun je gebruiken om bijvoorbeeld een kleurplaat aan te kleden en hem daarna in te kleuren. Gebruik stickers om tegenstellingen af te maken, beplak het fotoalbum van de Gruffalo, knip versiering uit of laat met stickers het donkere bos tot leven komen. Of ga aan de slag met mijn favoriet: teken een fantasiemonster!

Geschikt voor: kleuters (en oudere kinderen) die van de stickers of de Gruffalo houden.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor dit recensie-exemplaar. Zelf dit boek aanschaffen?

Dummie de mummie doeboek – Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum

doeboekenDe serie Dummie de mummie van Tosca Menten is een van mijn favoriete series om voor te lezen. Daarom was ik ook super blij, Maashi!, dat ik het Dummie de mummie doeboek mocht ontvangen.

In dit doeboek wordt je welkom geheten door Dummie zelf. ‘Ik wens ghele ghrote pleziertje metdoeboek en succes met spelletjes!‘ En zoals gezegd, staat het boek vol met spelletjes. Zo kun je zelf aan de slag met geheimschrift, doorstreeppuzzeltjes, sudoku of schrijf onderweg dingen op die je tegen komt bij de letters van het alfabet. Deze spelletjes worden afgewisseld met verhalen. Dummie vertelt je moppen, samen met meester Krabbel vertelt Dummie je over Egypte, lees het verhaal ‘zeurprijs‘ of zing het Dummie de mummie lied. En ga vooral ook aan de slag met mijn favorieten: Een test waarbij je plaatjes moet verbinden bij de Dummie de mummie boeken en het dummie de mummie-bordspel.

Geschikt voor: Alle kinderen die dol zijn op Dummie de mummie of (als kinderen Dummie nog niet kennen) van humor houden!

Met dank aan Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum voor dit recensie-exemplaar. Zelf dit boek aanschaffen?

Dit doeboek sluit o.a. aan bij de volgende boeken:

Andere doeboeken van Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum zijn:

Bekijk ook: Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl

Mijn geMUTS Schrijf het zelf! – Uitgeverij de Fontein

doeboekNog zo’n bekende serie is de serie Dagboek van een Muts. Vele kinderen zullen bekend zijn met deze serie en hier volop van genieten. In dit boek mag je zelf aan de bak.

Na 20 bladzijdes verhaal, waarin je leest hoe Nikki van slag is omdat ze haar dagboek kwijt is, krijg je tips om zelf aan de slag te gaan met jouw geMUTS. Deze tips worden afgewisseld met de zoektocht van Nikki naar haar dagboek. Zou McKenzie haar dagboek eerder vinden?

Zelf begin je met het bepalen van jouw dagboekidentiteit. Daarna kan het echte schrijven beginnen. Schrijf o.a. over het goede, het ellendige en het gênante, teken een namaakomslag om je dagboek geheim te houden én leer striptekenen, leer dat jouw dagboek alleen om jou draait, en mijn favriet: schrijf een lijst van geheime codes die je kunt gebruiken.

Dit boek helpt je stap voor stap een dagboek bijhouden, waarin je al je zorgen, ervaringen en gedachten kwijt kunt. Het vraagt je doelen te stellen, het helpt je na te denken over wat je belangrijk vindt en het laat je een brief schrijven aan je toekomstige ik. De eerste 190 bladzijdes zijn gevuld en dagen je uit om alvast mee te schrijven, daarna mag je zelf aan de slag.

Geschikt voor: Alle dames én heren vanaf een jaar of 9 die dol zijn op de Dagboek van een Muts-serie of kinderen die eventueel zelf willen beginnen met het schrijven van een dagboek.

Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar. Zelf dit boek aanschaffen?

Dit doeboek sluit o.a. aan bij de volgende boeken:

Bekijk ook: Dagboek van een Muts 11 BFF’s voor even

100% Mode tekenboek – Uitgeverij de Fontein

doeboekDit harcover doeboek sluit aan de bij 100% serie van Niki Smit. Niki daagt je uit om zelf aan de slag te gaan met welk materiaal dan ook. Ben je trots op een ontwerp? Deel het dan op Instagram met @bynikismit #styletigerchic.

Dit doeboek staat vol met plaatjes die je zelf kunt aankleden. Deze illustraties worden afgewisseld met korte stukjes informatie over ontwerpers, modellen of stijlen. Achterin vind je nog lege bladzijden, waar je helemaal zelf aan de slag kunt. De drukke pagina’s vragen om ontwerpen met andere materialen dan met stift/potlood. Het daagt je uit om bijvoorbeeld lapjes stof te gebruiken zodat jouw ontwerp eruit springt.

Geschikt voor: Kinderen die met mode aan de slag willen. In dit tekenboek kunnen ze zichzelf helemaal uitleven en allerlei ontwerpen uitproberen.

Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar. Zelf dit boek aanschaffen?

Dit doeboek sluit o.a. aan bij de volgende boeken:

Jouw leven als Loser – Uitgeverij de Fontein

doeboekBelangrijk (bekend voor Leven van een loser fans: Verwar dit logboek absoluut niet met een dagboek, schrijf ook niet over je gevoelens maar vertel alleen wat voor kind je vroeger was.

In dit logboek ga je gelijk aan de slag met allerlei testjes en opdrachten. Wat neem je mee op een onbewoond eiland, maak een strip af, voorspel de toekomst, teken je stamboom, beschrijf jouw leve in cijfers of teken hoe je slaapkamer eruit ziet. Of ga aan de slag met mijn favoriet: ontwerp je eigen spookhuis.

Na pagina 144 vind je een kleurenstrips, gemaakt door personages uit Het leven van een loser. Daarna, vanaf bladzijde 178 is het jouw beurt. Doe ermee wat je wilt, maar hou het geheim.

Geschikt voor: Fans van Het leven van een Loser én voor alle kinderen (vooral jongens) die écht niet met een dagboek aan de slag gaan, maar wel een logboek bij zouden willen houden.

Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar. Zelf dit boek aanschaffen?

Dit doeboek sluit o.a. aan bij de volgende boeken:

Een ander doeboek van Uitgeverij de Fontein is:

Bekijk ook: Het leven van een loser

Meer doeboeken-inspiratie?

Dit was deel 3.0 uit de serie doeboeken-inspiratie. Inmiddels zijn er meerdere delen verschenen, bekijk ook: