Home / Inspiratie / Doeboeken-inspiratie 5.0: Dit is geen boek

Doeboeken-inspiratie 5.0: Dit is geen boek

Bewerk deze bladzijde met schuurpapier.’
– Dit is geen boek –

Doeboeken-inspiratie 5.0

Het is (bijna) zomervakantie! De tijd waarin ik altijd enorm kan genieten van een doeboek. Lekker bezig zijn met allerlei opdrachten afgewisseld met leuke teksten/informatie in een boek. Op de achterbank van de auto, voor de tent, op het strand of in bed: ik kon als kind uren zoet zijn met doeboeken.

Wat zijn doeboeken?

Doeboeken zijn boeken vol met opdrachten, puzzels, spelletjes, moppen, testjes en nog veel meer. Speciaal voor deze blogserie ben ik op zoek gegaan naar doeboeken die aansluiten bij leesboeken. Ik hoop hiermee alle kinderen een geschikt doeboek aan te kunnen raden.

In doeboeken-inspiratie 5.0 deel ik het doeboek Dit is geen boek van Uitgeverij Deltas met je:

Dit is geen boek – Uitgeverij Deltas

Dit is geen boek

Zoals de titel al aangeeft: Dit is geen boek. Niet lezen, gewoon doen! Dat is de perfecte manier om kinderen die geen interesse hebben in het lezen van boeken toch een beetje aan het lezen te krijgen. Je moet immers de opdrachten lezen voor je ze kunt uitvoeren.

Het boek staat vol met 101 dingen die je met dit boek mag doen zoals

Leg het boek een nachtje in de diepvries

en

Een zee van ruimte voor jouw eigen pastakunstwerken‘.

Aan de slag

Zelf probeerde ik een aantal opdrachten voor jullie uit, maar ik liet ook mijn vriend, mijn hond en de kids uit mijn klas het boek uitproberen. Ik heb verschillende filmpjes en foto’s samengevoegd tot een leuk filmpje. Kijken jullie mee:

Mijn favoriete opdracht uit dit boek is de opdracht dat je het boek tegen de muur moest gooien. Wat een ongelofelijk bizar en bevrijdend gevoel om gewoon eens een boek tegen een muur te gooien haha. Mijn vriend keek me ook erg geschrokken aan en vroeg ‘wat doe jij nou?’

Geschikt voor: Kinderen die eigenlijk niet zo dol op lezen zijn en hun leesfrustratie wel eens op een boek willen uitleven. Of kinderen die juist wel dol op lezen zijn en stiekem ook gekke dingen met een boek willen doen.

Met dank aan Uitgeverij Deltas voor dit recensie-exemplaar.
Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de boekhandel met ISBN 9789044752953 €12,50 of hieronder:

Meer doeboeken-inspiratie?

Dit was deel 5.0 uit de serie doeboeken-inspiratie. Inmiddels zijn er meerdere delen verschenen, bekijk ook: