Home / Kiezen / Doeboeken-inspiratie 4.0: Streepjescode Blauw

Doeboeken-inspiratie 4.0: Streepjescode Blauw

Dit boek is speciaal gemaakt voor jouw kronkels. Duik in je hoofd en schud ze wakker. Steek de mouwen uit je handen en ga aan de slag. Doe de opdrachten. Denk de hoek om. Zoek geen problemen maar mogelijkheden.’
– Streepjescode Blauw –

Doeboeken-inspiratie 4.0

Het is (bijna) zomervakantie! De tijd waarin ik altijd enorm kan genieten van een doeboek. Lekker bezig zijn met allerlei opdrachten afgewisseld met leuke teksten/informatie in een boek. Op de achterbank van de auto, voor de tent, op het strand of in bed: ik kon als kind uren zoet zijn met doeboeken.

Wat zijn doeboeken?

Doeboeken zijn boeken vol met opdrachten, puzzels, spelletjes, moppen, testjes en nog veel meer. Speciaal voor deze blogserie ben ik op zoek gegaan naar doeboeken die aansluiten bij leesboeken. Ik hoop hiermee alle kinderen een geschikt doeboek aan te kunnen raden.

In doeboeken-inspiratie 4.0 deel ik het doeboek Streepjescode Blauw van Tosca Menten met je.

Bekijk ook: Dummie de mummie en de Tombe van Achnetoet

Streepjescode Blauw – Uitgeverij Van Goor

Streepjescode BlauwAls je op zoek bent naar een doeboek vol met onzin, grappige opdrachten en leuke verhalen dan is Streepjescode Blauw een zeer geschikt boek! Tosca heeft een enorme hoeveelheid onzin weten te bundelen tot een hilarisch doeboek. Zo daagt de eerste bladzijde je al uit om de onderbroek van jouw vader te dragen en een wiezijnvaderheeftdemooisteonderbroek-verkiezing te houden. Als dat je nog niet te gek is, dan kun je verder lezen! Dan kom je opdrachten tegen zoals Poep een uitroepteken en Loop drie keer géén rondje. Kortom: succes gegarandeerd!

Mijn favoriete opdracht uit dit boek is Verzin een toverspreuk en gebruik hem. Met een beetje fantasie kunnen hier de prachtigste toverspreuken uit komen en met een beetje magie lukt het vast om een beetje in de rondte te toveren 😉

Zijn je kinderen wat ouder? Dan zou je er ook nog een familiechallenge van kunnen maken. Kies een opdracht uit die jullie allemaal zo goed mogelijk moeten volbrengen of ga de strijd aan om zo snel mogelijk zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren. Met fotobewijs natuurlijk! En als je voor de klas staat, dan kan ik je aanraden om goed na te denken of je de chaos die dit boek met zich mee brengt wel aan kunt. Ik zie mezelf als juf de uitdaging wel aan gaan om sommige challenges uit te proberen. Tijdens de gymles ga ik aan de slag met bladzijde 132: Tel tot die en hol zo ver als je kunt in een rechte lijn. (Ik hoor je denken: ‘132? heeft het boek zoveel bladzijden?‘ Ik heb werkelijkwaar geen idee, waarschijnlijk zijn ze bij de uitgever vergeten de paginanummervolgorde vergeten te controleren haha.)

Streepjescode Blauw

Wil je het boek alvast inkijken? Dat kan hier!

Geschikt voor: Alle fans van Tosca Menten en voor alle kinderen die humor hebben of van humor houden.

Met dank aan Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum voor dit recensie-exemplaar. Zelf dit boek aanschaffen?

Andere doeboeken van Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum zijn:

Bekijk ook: Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl

Meer doeboeken-inspiratie?

Dit was deel 4.0 uit de serie doeboeken-inspiratie. Inmiddels zijn er meerdere delen verschenen, bekijk ook:

Bekijk ook: Dummie de mummie en de gouden scarabee

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!