Gratis boekenlegger printables

Hoe ziet jouw boekenlegger eruit? Speciaal voor in de klas maakte ik gratis boekenlegger printables. Wil jij een kant en klare boekenlegger om te printen of wil je juist een boekenlegger met een zwart-wit kleurplaat om in te kleuren? – Gratis boekenlegger printables –

Boekenleggers

Gratis boekenlegger printablesAls ik in een boekwinkel kom of ergens anders ben waar ze boekenleggers van kinderboeken uitdelen dan verzamel ik deze altijd. In mijn klas heb ik een bak staan waarin ik al deze boekenleggers bewaar. Als het nieuwe schooljaar begint mag mijn (nieuwe) klas een boekenlegger uitzoeken. Soms zijn kinderen er eentje kwijt of gaat er eentje stuk, dan mogen ze een nieuwe uitzoeken. Ik kan er enorm van genieten als ik de kinderen vol enthousiasme een nieuwe boekenlegger uit zie zoeken! Soms zet ik het maken van een boekenlegger bij crea op het programma. Er zijn zoveel verschillende soorten boekenleggers te vinden. De kinderen kunnen hier dan heerlijk mee aan de slag en zijn later vaak trots op het resultaat. Sommige kinderen kunnen jaren met zo’n zelfgemaakte boekenlegger doen, anderen zijn hem binnen enkele weken al kwijt. Daarom is het leuk om vaker in het jaar boekenleggers te laten maken.

Download de gratis boekenlegger printables

Ik heb twee verschillende soorten boekenleggers gemaakt, met elk 12 verschillende afbeeldingen. Je kunt kiezen voor de kleurenversie of de zwart-witversie, deze is eventueel zelf nog in te kleuren. Let wel goed op bij het printen dat jouw cartridges vol zijn zodat de kleuren optimaal geprint worden. Je kunt ook een geschikte printer kopen om optimaal resultaat te behalen. Je kunt deze boekenleggers gratis uitprinten. Laat kinderen kiezen welke tekst bij ze past of deel ze uit. Ga je voor de zwart-wit versie? Laat kinderen ze dan inkleuren voordat je ze eventueel lamineert. Sowieso kan ik het lamineren aanraden zodat de boekenleggers langer mee gaan. Sommige kinderen zullen er jaren mee doen, anderen enkele weken. Gratis boekenlegger printables kleur1 DOWNLOAD: Boekenleggers kinderen in kleur Gratis boekenlegger printables zwartwit1 DOWNLOAD: Boekenleggers kinderen in zwart-wit Gratis boekenlegger printables kleur2 DOWNLOAD: Boekenleggers boekenwormen in kleur Gratis boekenlegger printables kleur1 DOWNLOAD: Boekenleggers boekenwormen in zwart-wit

Wil je een andere tekst op de boekenlegger? Laat het me weten en wie weet maak ik ze voor je!

Andere ideeën voor boekenleggers

  • Boekenlegger kleurplaat: Kinderen vinden het geweldig om iets wat zij zelf gemaakt hebben te gebruiken. Zoek leuke boekenleggers op en print deze uit. Laat ze een boekenlegger kleurplaat zelf inkleuren. Kleur de voor en achterkant helemaal in naar wens. Lamineer daarna de boekenlegger, hierdoor hebben de kinderen hun eigen werk altijd bij zich tijdens het lezen. Op Pinterest zijn vele ideeën te vinden.
  • Boekenlegger haken (met patroon): Kun je haken? Of wil je dit jezelf leren? Dan kun je ook een boekenlegger haken. Daarvoor zijn verschillende gratis haakpatronen te vinden.
  • Tips van juf Maaike tipte op Instagram ‘creatief met verfstalen’. Neem in de bouwmarkt enkele verfstalen mee voor de kinderen in jouw klas. Elk kind versiert de achterkant. Op de gekleurde kant schrijf je de naam (met dikke stift). Daarna kun je hem lamineren. Tips van juf Maaike boekenleggers
  • Juf Maike geeft je tips voor boekenleggers die je zelf kunt maken met bijvoorbeeld handlettering. Ze heeft ook kant-en-klare boekenleggers die je gratis kunt downloaden.
  • Een juf die al vaker printbare boekenleggers heeft gemaakt is Juf Inger. Deze boekenleggers zijn er met Danbo, Classdojo of in het thema vervoer (passend bij de Kinderboekenweek 2019).
Dit bericht is via een samenwerking tot stand gekomen.

Andere ideeën rondom leesplezier

Vergelijkbare artikelen