Luisterboeken

Luisterboeken

Bij het Kruidvat waren verschillende luisterboeken in de aanbieding. Voor school mocht ik deze aanschaffen en gelukkig waren ze op woensdagmiddag nog volop aanwezig en is het gelukt om verschillende luisterboeken te kopen.

Luisterboeken

Het nadeel van sommige luisterboeken is dat ze niet precies hetzelfde zijn als het boek. Luisterboeken worden voorgelezen en daarbij kan de voorlezer soms creatief zijn. Hierdoor is het voor kinderen lastig om het luisterboek naast het leesboek te gebruiken.

Daarom ben ik de aangeschafte luisterboeken gaan vergelijken en heb ik over elk van de luisterboeken hieronder beschreven wat ik ervan vind.luisterboeken

Daaronder staan nog enkele ideeën voor mini leeslessen bij het luisterboek gekoppeld aan het boek.

Luisterboek Superjuffie

Luisterboek superjuffieHet boek Superjuffie is voorgelezen door Georgina Verbaan. Dit doet zij erg leuk en het luistert prettig. Het voorlezen komt goed overeen met het boek, waardoor het zeer geschikt is voor kinderen die willen luisteren en lezen tegelijk.

Het leuke aan dit boek is dat Juf Josje in alle mensen een dier ziet!

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Luisterboek Leven van een Loser

Luisterboek leven van een loser bekijk het maar
Het groene boek Bekijk het maar is het derde deel uit de Loser serie. Deze serie valt erg in de smaak bij jongens die niet graag lezen. Gelukkig verslinden ook vele meiden en jongens die graag lezen deze boeken. Het boek wordt voorgelezen door Job Schuring en dit doet hij super. Je verdwijnt tijdens het luisteren helemaal in het boek. De geweldige geluidseffecten dragen hier echt aan bij.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com
Luisterboek leven van een loser een hondenleven
Het gele boek Een hondenleven is het vierde deel uit de Loser serie. Ook dit luisterboek is voorgelezen door Job Schuring en wederom geweldig. Het zit vol briljante geluidseffecten die het boek een groot succes maken.Deze luisterboeken zijn vooral geschikt voor de bovenbouw.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Mees Kees

De serie Mees Kees is geschreven door Mirjam Oldenhave.

Luisterboek Mees Kees op kamp
Mees Kees op kamp is het leuke boek waarin de klas samen met Mees Kees een leerzame werkweek omtovert tot een geweldig kamp. Het leuke aan dit luisterboek is dat het voorgelezen is door Mirjam Oldenhave zelf. Dit boek wordt precies voorgelezen zoals het in het boek geschreven staat.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Luisterboek Mees Kees de rekenrap
Mees Kees de rekenrap wordt ook voorgelezen door schrijfster Mirjam Oldenhave. In dit leuke boek moet de groep van Mees Kees zorgen voor de eindmusical. Natuurlijk wordt ook dit een groot feest voor de klas van Mees Kees.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Elvis Watt miljonair

Luisterboek Elvis Watt miljonair
Het geweldige boek, met tekeningen van Annet Schaap, is geschreven en voorgelezen door Manon Sikkel. De tekeningen en de leuke manier van voorlezen zorgen ervoor dat je van begin tot eind geboeid blijft. Het hele boek speelt op een grappige manier met de verleiding van veel geld en wat de prijs ervan is om dit aan te nemen.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Pipi Langkous

Luisterboek Pippi Langkous
Pippi Langkous is een van mijn favoriete meiden. Ik heb vroeger de boeken verslonden. Ze is niet groot maar enorm sterk en slim. Ze zorgt voor zichzelf en heeft een paard en een aapje. Tommy en Annika, de buurkinderen, gaan vaak op pad met Pippi en samen beleven ze dan vanalles.

Het luisterboek is voorgelezen door Dieuwertje Blok, ook bekend van het Sinterklaasjournaal. Dit doet zij pippi langkouserg leuk. Door de vele verhalen die over Pippi geschreven zijn is het zoeken naar het juiste boek bij dit luisterboek. Als het goed is, komt het eerst geschreven boek van Pippi Langkous het best overeen met het luisterboek. Pippi, het meisje met de rode staartjes neemt je mee op allerlei avonturen.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Joris en de geheimzinnige toverdrank

Luisterboek Joris en de geheimzinnige toverdrank
Het boek wordt erg leuk voorgelezen door Jan Meng. Hij weet precies hoe hij de spanning op kan bouwen. Joris heeft een hekel aan zijn grootmoe en maakt een toverdrankje voor haar. Dit toverdrankje werkt en vanaf dat moment gaat Joris met zijn vader meer toverdrankjes maken. Het verhaal zit vol fantasie en spreekt goed tot de verbeelding. Het luisterboek sluit goed aan bij het boek zelf.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Daantje de Wereldkampioen

Luisterboek Daantje de wereldkampioenOok het luisterboek Daantje de Wereldkampioen is voorgelezen door Jan Meng. Hij doet dit erg leuk en ook hierin komen de spannende momenten via de boxen bij je binnen. Daantje woont samen met zijn vader in een oude woonwagen. Op een nacht wordt Daantje wakker en is zijn vader weg, vanaf dat moment wordt het boek echt spannend. Een heerlijk vader-zoon boek vol met Roald Dahl humor.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

De GVR

Luisterboek de GVR

Jan Meng heeft ook de GVR van Roald Dahl ingesproken. Hij vertelt de verhalen van Roald Dahl op een geweldige manier. Door het lezen van het boek met het luisterboek te combineren komt het verhaal echt tot leven. Sophie is een klein meisje dat in een weeshuis woont. Op een nacht gluurt ze stiekem uit het raam en ziet een hele lange, dunne man in de straat. Deze reus kijkt haar recht aan en ontvoert haar. Zou ze het overleven tussen al de mensenpeuzelende reuzen?

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Hier is de boze heks

Luisterboek Hier is de boze heks
De verhalen van de boze heks zijn van alle tijden. Ze blijven leuk en spreken vooral kinderen in de onderbouw aan. In verschillende boeken komen enkele verhalen van dit luisterboek voor. Maar het boek Hier is de boze heks is het enige boek die geheel overeenkomt met dit luisterboek. Het luisterboek is ingesproken door schrijfster Hanna Kraan.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

 Saskia en Jeroen uit logeren

Luisterboek Saskia en Jeroen uit logeren
Saskia en Jeroen is een boek wat vooral geschikt is voor de middenbouw. De tweeling gaat uit logeren bij hun tante en beleven hier leuke avonturen. Het boek van Jaap ter Haar wordt voorgelezen door Gwen Eckhaus.

Zelf het luisterboek aanschaffen?
Koop bij bol.com

Ideeën mini leeslessen bij luisterboeken

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om er over na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen bij luisterboeken zijn:

  1. Zwakkere lezers kunnen het luisterboek en leesboek combineren. Door te luisteren en ondertussen zelf te lezen komen zij beter door een boek heen en worden zij toch gestimuleerd om te lezen. Let er wel goed op dat het voorlezen niet te snel gaat voor de leerling, dit kan frustrerend zijn.
  2. Zorg voor meerdere exemplaren van een boek en laat een groepje kinderen samen naar het boek luisteren. Laat ze na elk hoofdstuk bespreken wat ze ervan vinden.
  3. Verkouden? Weinig stem over? Laat een luisterboek voorlezen tijdens het eten en drinken of voor het slapen gaan.
  4. Laat de kinderen tijdens het luisteren een tekening over/bij het boek of de hoofdpersoon maken.
  5. Zet het luisteren op een moment stop en laat de kinderen het verhaal verder schrijven. Luister later wie het dichts in de buurt zit van het werkelijke verhaal.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen